Wie Bangkok bezoekt moet zeker Chinatown op het lijstje zetten. Het is niet voor niets één van de populairste bezienswaardigheden in Bangkok en het behoort tot de oudste en grootste Chinese wijken ter wereld. 

De Chinese gemeenschap, verhuisde rond 1782 uit Rattanakosin (de oude stad), naar de huidige locatie. Ooit was de Chinese wijk het financiële centrum van Bangkok. 

Je vindt de historische wijk in het oude centrum bij het treinstation. De wijk loopt van Yaowarat Road naar Odeon Circle, waar een grote Chinese poort de toegang tot het Ong Ang kanaal markeert.

Bezoek in Chinatown zeker ook Sampeng Lane, een lange smalle straat waar men goederen verkoopt. De straat is erg smal en druk maar je kan nergens in Bangkok zo goedkoop inkopen.

Honger zal je niet krijgen in Chinatown. Volgens kenners is het ‘streedfood’ langs Yaowarat road de beste die er te krijgen is. Vooral ’s avonds is er dan ook erg druk, maar dat is een goed teken want hoe drukker bij de kraam hoe lekkerder het eten.

In Chinatown tref je ook de grootste Gouden Boeddha ter wereld aan! In de buurt van Hua Lamphong Station staat Wat Traimit met zijn schitterende interieur en de enorme gouden Boeddha. De buurt is bezaaid met Chinese heiligdommen, waarin elementen uit het confucianisme, taoïsme, mahayanaboeddhisme en animisme zijn terug te vinden.

Gouden Boeddha (PixHound / Shutterstock.com)

Nog een tip: ga voor een panoramisch uitzicht naar het Grand China Princess aan Yaowarat Road. Voor ongeveer 100 baht krijg je een schitterend uitzicht op Chinatown en de omgeving, je kan zelfs de Chao Phraya rivier zien. Het duurt ongeveer twee uur voordat het Sky View 360 graden restaurant een volledige ronde heeft gemaakt. Je kan er prima eten en naast Thais, Europees en Japans zijn er natuurlijk ook Chinese gerechten te krijgen.

De dievenmarkt heet tegenwoordig Nakon Kasem en verkoopt geen gestolen goederen meer (als het goed is). Deze markt is vooral bedoelt voor tweedehandse producten zoals antieke camera’s, amuletten en zelfs tweedehands schoenen. De Nakon Kasem is te vinden tussen Yaowarat en Charoen Krung Road aan de westelijke kant van Chinatown.

Wil je nog meer zien of proeven? Wat dacht je van traditioneel Thai-Chinees snoepgoed? Daarvoor moet je naar Old Siam Plaza, gevestigd in een mooi art deco complex aan de westelijke kant van Chinatown. Boven in het Old Siam complex vind je een scala aan winkels die gespecialiseerd zijn in Thaise zijde en trouwaccessoires. Aan de andere kant van het gebouw kan je zelfs messen, jachtgeweren en pistolen kopen.

Chinatown heeft daarnaast meer goudwinkels per vierkante meter dan waar ook in Bangkok. Een prima plek om gouden sieraden te kopen. Veel winkels tonen de dagelijkse goudprijs, gekalkt in witte verf op de ramen.

Kortom, Chinatown is een ware ontdekkingsreis met een doolhof aan honderden smalle steegjes, kleine winkeltjes en vele marktkraampjes.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website