Mannen en vrouwen in mouwloze shirts of korte broeken boven de knie worden binnenkort niet meer toegelaten tot Angkor Wat en omliggende tempels in Cambodja. De beheerder van de tempel is van mening dat het bezoeken van een heilige tempel met onthullende kleding, respectloos is.

Volgens Amerikaanse media gaat de maatregel in op 4 augustus. Wie dan zijn lichaam onvoldoende bedekt heeft wordt de toegang geweigerd. Bezoekers wordt nu ook al gevraagd zich passend te kleden. tot nu toe werden bezoeker die zich niet aan de kledingvoorschriften niet geweigerd. Daar komt nu verandering in

Angkor Wat is een populaire trekpleister in Cambodja. De uit de negende eeuw stammende Khmer-tempel werd vorig jaar door 2,1 miljoen mensen bezocht.

Vorig jaar was er ook ophef omdat verschillende Westerse toeristen het nodig vonden om naaktfoto’s in het tempelcomplex te maken. Ze werden door de Cambodjaanse politie gearresteerd en na betaling van een boete als ongewenste vreemdeling het land uit gezet.

Ook in Thailand wordt het prijs gesteld wanneer toeristen bij een bezoek aan een tempel of heiligdom zich niet te bloot kleden.

3 reacties op “Te blote toeristen voortaan geweigerd bij Angkor tempels in Cambodja”

 1. dirkphan zegt op

  Volledig terecht. reeds op vele plaatsen lopen toeristen te schaars gekleed rond. Mss een goeie raad voor toeristen: Thai vinden zelfs mannen met ontbloot bovenlijf (terecht) zeer onrespectvol. Hou daar dus rekening mee. U bent te gast in een land, respecteer dus cultuur, gebruiken en beleefdheid naar de locale bevolking toe.

 2. Piloe zegt op

  Terecht. Zelfs op de thaise stranden, vooral met inlandse dagjesmensen, kijkt men misprijzend naar westerlingen in bikini of klaine speedo. Ik begrijp die westerlingen niet. Je ziet toch wel dat de thais dat niet doen. Je hoeft nu ook niet gekleed te water te gaan, wat zelfs thaise jongeren doen, maar op zijn minst is een boxermodel en T-shirt de beleefdheidsnorm.

 3. Lung addie zegt op

  Zeker terecht deze maatregel. Ook in Europa stap je in bikini of zwembroek geen kerk binnen. Ik bekijk het meewarrig als ik mannen met ontbloot bovenlijf en vrouwen in bikini een supermarkt zie binnenstappen. Waar zit hun verstand? Ook al zijn de tempels van Angkor Wat niet meer in dienst als tempel ( origineel waren het paleizen) geldt toch enig respect noodzakelijk.
  Dat Thais gekleed in zee gaan zwemmen heeft ook veel te maken met het feit dat ze zich willen beschermen tegen de ongenadige zon. Ga maar eens een paar uur snorkelen in volle zon en je zal snel begrijpen waarom zij een lange broek en tshirt dragen, tenzij je er als een gekookte kreeft wil uitzien achteraf.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website