Een bezoek aan het eiland Koh Si Chang is de moeite waard. Om een misverstand uit de weg te ruimen, het gaat niet om het bekende eiland Koh Chang.

Het eiland is vanaf Sri Racha met de boot na een tocht van 50 minuten te bereiken. Dit eiland werd al door koning Chulalongkorn als zomer residentie gekozen,maar werd korte tijd onderbroken door de Franse bezetting in 1893 door een conflict over Laos.

Het eiland is echter al veel ouder en werd door Chinese zeevaarders en handelslui aangedaan. Tegen de rotsen en in een grot richten zij de Chao Pho Khoa Yai Shrine op, deze plek wordt diep gerespecteerd door de Thaise mensen en mensen van vele andere nationaliteiten. Deze shrine is in Chinese stijl uitgevoerd en worden meerdere kleine grotten voor meditatieve doelen gebruikt. Het uitzicht vanaf deze plaats is overweldigend mooi.

Het eiland kent diverse interessante en religieuze plekken. De Phra Judhadhut Palace van koning Chulalongkorn ligt in een fraai aangelegde terrasvormige tuin met zeer grillige bomen en aan zee het groene houten huis. Verderop staat een “heilige”boom meegenomen door de neef van de koning uit Indië rond 1892.Via een goed aangelegde wandelroute is een uitzichtpunt van ruim 320 meter te bereiken.

Een andere vermeldenswaardige Wat is de Tham Yai Prik. Vanaf de boot is het grote Boeddha beeld al te zien. Ook deze is weer tegen de rotsen aangebouwd en maakt gebruik van verschillende kleine grotten. Het verhaal gaat dat in een visioen de voedster van koning Chulalongkorn, genaamd Prik, aan Thavaro deze grot bekend maakte en hij deze voor mediteren gebruikte. Pas in 1998 werd haar foto gevonden en de naam Prik werd voor deze Wat gebruikt. De Wat kent een eigen moestuin en aanvankelijk werd regenwater als drinkwater gebruikt. De tempel kent nog veel meer interessante informatie, die in een folder te lezen zijn.

Hoewel het eiland Koh Si Chang met zijn 5000 bewoners niet groot is, bevat het genoeg interessante plekken om te bezoeken.

Het bezoek aan het eiland was georganiseerd door de NVT Pattaya.

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Lodewijk Lagemaat † 24 februari 2021 –

7 reacties op “Een bezoek aan het eiland Koh Si Chang”

 1. Jan van Velthoven zegt op

  Ik kwam erachter dat dit en het bijliggende kleine eiland voorheen ‘The Dutch Islands’ werden genoemd, en Koh Si chang ‘Amsterdam’ : “The British diplomat John Crawfurd visited the islands in 1822 during the mission described in his book Journal of an embassy from the Governor-General of India to the courts of Siam and Cochin-China: exhibiting a view of the actual state of those kingdoms. He reports that Francis Buchanan-Hamilton called the islands of Ko Sichang District the “Dutch Islands”, and Ko Sichang itself as “Amsterdam”, due to frequent visits by ships of the Dutch East India Company during the 17th century.” Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Ko_Sichang_District

 2. Jan Slingerland zegt op

  wij zijn op Koh Si Chang geweest. Een klein eiland met inderdaad enkele bezienswaardig heden en een klein stukje strand, eigenlijk een baai.
  Onze zwager ( Rob Strik ) heeft daar gedurende 15 jaar gewoond. Hij was vroeger marathon loper en liep per dag wel 3 keer het eiland in de rondte. Hij ging naar het eiland voor zijn rust, er waren vrijwel geen vakantie gangers.
  Wie heeft Rob gekend. stuur een bericht terug.

 3. Henk zegt op

  Is die ferry naar Koh Si Chang een auto ferry? Of is het slechts toegankelijk als dagjes toerist?

  • l.lagemaat zegt op

   Ik heb geen auto ferry gezien, maar er rijden bath busjes rond.

   Bovendien zijn de “wegen” smal en slingerend.
   De verschillende bezienswaardigheden liggen nog geen 10 minuten (bathbus) van elkaar en
   verder wandelen op dit mooie eiland.

   • l.lagemaat zegt op

    Foutje! Moet zijn: bahtbus

  • Han zegt op

   Ik ben er ook wel geweest maar was geen auto ferry. Ben er2 nachtjes geweest en dan heb je het ook wel gezien. Scootertje huren op het eiland is genoeg.

 4. Peter zegt op

  Oversteek alleen voor voetgangers. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden bij het vertrekpunt van de Ferry.
  Direct bij aankomst worden er mogelijkheden aangeboden voor het huren van Scooters, goedkoop inclusief benzine. Maar let op, vaak is het slecht materiaal wat er aangeboden wordt. Ook zijn er wat winkeltjes en kleine restaurantjes. In een aantal uurtjes heb je het eigenlijk wel gezien. Het is weer eens wat anders, maar ik zou er geen 2 dagen willen verblijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website