De Mon brug over het meer bij Sangklaburi (provincie Kanchanaburi) is een bijzondere attractie. Met zijn 850 meter lengte is dit de langste houten brug van Thailand, en op één na langste voetgangersbrug van de wereld.

In juli 2013, tijdens een hevige storm met veel wind en regen stortte een deel van de brug in. Gelukkig raakte niemand gewond, maar het was een ramp voor de dorpsbewoners die de brug elke dag gebruikten. De burgemeester besloot al snel dat ze een tijdelijke drijvende brug nodig hadden en die werd al snel gemaakt, geheel van bamboehout.

Men rekende erop dat het zeker drie weken ging duren om de brug af te maken, maar de dorpsbewoners sloegen de handen ineen en bouwde de brug in zes dagen tijd!

De Mon brug is een prachtige must see in Sangkhlaburi, vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang. De brug is niet gemaakt voor auto’s en andere vervoersmiddelen, dus je moet wel even een stukje lopen om de overkant te bereiken. Maar het is echt wel de moeite waard.

Video: Mon brug in Sanghklaburi

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

1 reactie op “De beroemde Mon brug in Sangklaburi (video)”

  1. Gringo zegt op

    zie ook:
    https://www.thailandblog.nl/thailand-tips/de-mon-bridge-sangkhlaburi/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website