Wat Ratchapradit Sathitmahasimaram

De Siam Society organiseert een excursie waarbij vier gerenommeerde boeddhistische tempels in Bangkok worden bezocht. Deze tempels hebben 1 ding gemeen, ze zijn in opdracht van koning Mongkut gebouwd.

Prins Mongkut werd geboren in 1804. Hij was de kleinzoon van koning Rama I, de stichter van de Chakri-dynastie, en de zoon van koning Rama II, die in 1809 de troon besteeg. Prins Mongkut was de oudste zoon van de koning bij de koningin.

Op 20-jarige leeftijd werd hij tot monnik gewijd, waarbij de ceremonie plaatsvond in de tempel van de Emerald Buddha. Toen koning Rama III in 1851 overleed, besloot de Accession Council prins Mongkut uit te nodigen om de troon op te volgen. Historici noemen hem vaak koning Rama IV, de vierde monarch in de Chakri-dynastie.

Koning Mongkut bleef 27 jaar in de monniksorde voordat hij de troon besteeg. Tijdens de 17 jaar van zijn regering (van 1851-1868), werden in zijn opdracht vijf nieuwe tempels gebouwd en ongeveer vijftig gerestaureerd.

Tijdens de excursie op 9 juli onder leiding van Euayporn Kerdchouay, bezoeken de deelnemers vier van de vijf tempels die tijdens zijn bewind zijn gebouwd. Dat zijn:

  1. Wat Ratchapradit Satit Mahasemaram, een van de belangrijkste tempels in Thailand;
  2. Wat Sommanat Ratchawora Wiharn die werd gebouwd als een gedenkteken voor koningin-gemalin Somanass Waddhanawathy;
  3. Wat Makut Kasatriyaram die is vernoemd naar koning Mongkut;
  4. Wat Pathum Wanaram, gelegen tussen de twee winkelcentra, Siam Paragon en CentralWorld.

De vergoeding voor de excursie is 3.300 baht (2.800 baht voor leden). Je kunt alleen mee als je volledig gevaccineerd bent. E-mail supanut@thesiamsociety.org of bel 02-661-6470-3 ext 504 en 506.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website