Thailand – Belgie vraag: Wel of niet belastingplichtig als Belg

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Belgie vraag
Tags:
8 november 2022

Vraagsteller: Walter E.J.

Lung Addy, uit een recent antwoord: “Daar je hier, als Belg, totaal niet belastingplichtig bent heb je hier ook geen dossier of TIN nummer.” Dit is naar mijn bescheiden mening onjuist. Het zogenaamde dubbele belastingverdrag tussen Thailand en Belgie somt op welke activiteiten belastbaar zijn in welk land. Pensioenen uit Belgie zijn in Belgie belastbaar.

Verder: wettelijk in Thailand wonen na uitschrijven in Belgie betekent dat je in de Ambassade-Consulaat
moet ingeschreven zijn.

Zou het nuttig zijn om dat verdrag in te scannen of een link op te nemen op deze website?


 

Reactie Lung Addie

Beste Walter, ik heb nergens geschreven dat je in Thailand NIET belastbaar bent of GEEN TIN nummer kan verwerven.
Indien je inkomsten hebt, verworven in Thailand, dan ben je hier WEL belastingplichtig: bv rente over een kapitaal, op een Thaise rekening, wordt in Thailand belast en niet in Belgie. Indien je hier werkt wordt je ook hier belast. Het zijn enkel de inkomsten, verworven in Belgie, welke in Belgie belast worden en dat is niet enkel op pensioenen maar ook op: uitkering van een groepsverzekering, huurgelden…..
Verder wil ik nog opmerken dat je, na uitschrijven in Belgie, NIET VERPLICHT bent je in te te schrijven bij de ambassade, het is wel aan te raden, daar de Belgische ambassade enkel bepaalde diensten verleent aan ingeschrevenen: bv: vernieuwen van een paspoort of ID kaart.
Het inscannen van dat verdrag kan wel nuttig zijn, je mag het me altijd, via TB, doorsturen. Indien ik er iets uit kan gebruiken plaats ik het wel bij mijn dossier.

Redactie: Heb je zelf een vraag aan Lung Addy? Gebruik het contactformulier.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website