Thailand – Belgie vraag: wanneer moet ik mij uitschrijven uit België?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Belgie vraag
14 oktober 2023

Vraagsteller: Jean Pierre

Ik reis 29 oktober 2023 naar Thailand met toerist visum 60 dagen en wil deze omzetten in Thailand naar O retired met medewerking visaservice kantoor.

Mijn vraag, wanneer moet ik mij uitschrijven uit België? Velen zeggen bij verlaten België andere zeggen in Thailand (ik heb geen adres meer in België als ik vertrek naar Thailand). Ik behoud wel mijn mutualiteit in België in geval van ernstige ziekte kan ik terug gaan naar België.


Reactie Lung Addie

Het meest eenvoudige en voor de hand liggende is dat U zich laat uitschrijven een paar dagen VOOR het verlaten van Belgie. Je kan dit heel eenvoudig doen bij de Dienst Bevolking van uw huidige woonplaats. Je zal dan meteen een MODEL8 document ontvangen waarmee U zich kan inschrijven bij de Belgische ambassade in Bangkok.

Je KAN het ook later doen in de Belgische ambassade doch ik geef de raad het reeds te doen bij het verlaten van Belgie. Aan jou de keuze wat je het gemakkelijkste voor jezelf vindt.

Lees ook het ‘Dossier Uitschrijven voor Belgen‘ waar je de nodige info zal vinden betreffende de Openbare Diensten: Pensioen-Belastingen die je best ZELF verwittigd met de nodige correctie info over uw nieuwe toestand.
Ik geef je ook de raad je in te schrijven bij: www.mypension.be en bij www.myminfin.be

Redactie: Heb je zelf een vraag aan Lung Addy? Gebruik het contactformulier.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website