Vraagsteller: Francois

Ik ben nog steeds ingeschreven in Belgie, maar wens me nu in te schrijven op de ambassade van Belgie. Om het Model 8 te krijgen moet ik mij uitschrijven op mijn gemeente in Belgie, Ik wens echter niet terug naar Belgie vliegen gewoon om me uit te schrijven. Ik heb dit voorgelegd aan de ambassade, en die vertelde me dat ik het Model 8 gewoon per E-mail kan aanvragen.

Is iemand hiervan op de hoogte, of weet een andere mogelijkheid om dit op te lossen?

Alvast Bedankt


Reactie Lung Addie

Het is idd mogelijk via email de Model 8 te ontvangen welke je normaal gezien krijgt hij uitschrijven maar dat is geen normale procedure daar je die Model 8 meekrijgt bij uitschrijven.. Daar je NIET uitgeschreven bent zal je deze dus niet zomaar krijgen.
Je zal je dus eerst moeten uitschrijven en kan dus best eerst contact op met de gemeente/stad, Dienst Bevolking, waar je ingeschreven bent. Leg uw situatie uit en vraag of zij je wel willen/kunnen uitschrijven zonder zelf aanwezig te zijn.
Stuur meteen een copy van uw ID – kaart met de vermelding dat je die, bij de Belgische ambassade in Bangkok, zal laten wijzigen of vernieuwen NA inschrijving bij de ambassade. De ambassade zal dit enkel doen als je bij hen ingeschreven bent met de Model 8.

Indien je niet uitgeschreven bent hunnen ze je ook ‘ambtelijk schrappen’ uit het bevolkingsregister met een eventuele boete als gevolg. Of je dan, na rechtzetting van de zaken, een Model zal krijgen is een vraag waar enkel de betreffende dienst op kan antwoorden…. dus vragen.

Mogelijk hebben andere lezers dit reeds ervaren.

Redactie: Heb je zelf een vraag aan Lung Addy? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Thailand – Belgie vraag: Inschrijven op de ambassade van Belgie en Model 8”

 1. Ferdinand zegt op

  Ik heb dat gedaan een jaar geleden en zonder problemen. De gemeentebesturen kennen Model 8 en zullen je dit sturen doch je moet met preciesheid je adres in Thailand vermelden.

 2. Cor zegt op

  Beste François, inderdaad gewoon via e-mail aanvragen, met opgave van de datum en adres waarop je je effectieve verblijf in Thailand hebt gevestigd.
  Omwille van tal van redenen veruit te verkiezen boven een ambtshalve schrapping (waartoe meer dan waarschijnlijk de procedure inmiddels al werd ingesteld).
  De diensten Registratie Bevolking en de lokale Wijkagent zullen je vraag heel graag inwilligen omdat dat hun een onzinnige, tijdrovende en arbeidsintensieve procedure bespaart.
  Mvg Cor

 3. Pieter Van Mensel zegt op

  Beste,
  Begin juli heb ik me uitgeschreven bij het Stadsbestuur van Antwerpen.
  Alles gebeurde online, geen verplaatsing naar een kantoor.
  Het is wel ingewikkeld, met een kennis, ambtenaar bij het stadsbestuur, heeft het ons twee gekost op zijn
  laptop.
  Je moet wel van alles invullen.
  Het model 8 werd me enkele dagen later per email opgestuurd.
  Ik wens je veel geluk, maar het is mogelijk.
  Met vriendelijke groeten,
  Pieter

 4. Lung addie zegt op

  Bedankt voor de reacties welke mijn vermoeden staven dat het wel mogelijk is, zich via mail uit te schrijven in Belgie. Daarom dat ik de raad gaf eerst even contact op te nemen met de ‘dienst bevolking’ van de gemeente/stad waar u laatst woonde.
  Ik heb echter nog nergens een ‘officiele’ melding hiervan ergens kunnen terugvinden, doch waardeer de info uit de reacties.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website