Vraagsteller:

Waar kan ik een document/bewijs krijgen dat ik als gepensioneerde man in Thailand woont en niet als een werkende man. Ik ben 66 jaar oud en de belastingdienst in Belgie vraagt mij naar een bevestiging dat ik als gepensioneerde man in Thailand woon.

Ik ben al overal geweest. op de ambassade, immigratiedienst, notaris en niemand kan mij helpen.

Graag wat uitleg als iemand wat meer weet.

Groet,

Valentinus


Reactie Lung Addie

Beste Valentinus,

In de eerst plaats: de belasting vraagt een bevestiging dat je in Thailand als gepensioneerde woont. Een bevestiging is nog steeds geen BEWIJS.

Indien het om een bevestiging gaat dan verklaar je, op eer, dat je hier als gepensioneerde woont en niet als werknemer.

Heb je al een bij de belastingen gevraagd wat ze JUIST willen hebben? Ik zelf heb geen bevestiging, noch een bewijs hiervan moeten leveren,

Het is algemeen gekend dat je hier niet zomaar aan dat soort BEWIJS document geraakt. Daar je hier, als Belg, totaal niet belastingplichtig bent heb je hier ook geen dossier of TIN nummer. Dus bij de belastingen zal jij dat niet krijgen.

Het enige wat je eventueel, kan doen is een copy van uw visum, als dat een NON O is, op basis van Retirement, opsturen met daarbij de voorwaarden zoals: het verboden zijn van hier te werken. Ze aanvaarden het of aanvaarden het niet.

Redactie: Heb je zelf een vraag aan Lung Addy? Gebruik het contactformulier.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website