Infobrief 10 02 2024: Belgische belastingen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Belgie vraag
10 februari 2024

(Imladris / Shutterstock.com)

Beste lezers van Thailandblog,

Bij deze wil ik er uw aandacht op vestigen dat het aanslagbiljet, inkomsten 2022 aanslagjaar 2023, voor deze welke als “niet in Belgie wonende belastingplichtigen’, en gebruikmaken van www.mymifin.be, aan uw persoonlijk dossier is toegevoegd.

Indien je geen e-mail omtrent ontvangen hebt dan geef ik de raad de komende dagen een kijkje te gaan nemen. Mogelijk komen deze uit een andere provincie later aan. Zij die niet ingeschreven zijn bij myminfin en hun aanslagbiljet per post ontvangen zullen dit later krijgen, doch ze zijn onderweg. Indien dezen, binnen afzienbare tijd, niets ontvangen doen zij er best aan de belastingdienst zelf te contacteren.

Lung addie.

13 reacties op “Infobrief 10 02 2024: Belgische belastingen”

 1. Framboosje zegt op

  Waar slaat dit op ?
  Deze aangifte moest reeds op 24/11/2023 ingegeven zijn.

  De aangifte inkomsten 2023 aanslagjaar 2024 is nog niet beschikbaar.

  • Johnny zegt op

   Volledig juist. Ik heb vorig jaar, voor de eerste keer, mijn aangifte op papier tijdig ontvangen. De jaren daarvoor kwam die steeds te laat. Ik loste dit op door zelf een formulier op te maken met al mijn gegevens, ook de juiste nummers en bedragen. Dit stuurde ik dan mee met een e-mail, waarin ik vermelde dat ik het zo deed om boetes ed te vermijden wegens laattijdige aangifte. Werd steeds aanvaard. Zoals gezegd had ik vorig jaar, inkomsten 2022 aanslagjaar 2023, deze problemen niet. Ik heb deze aangifte wel, op papier en per mail doorgestuurd.

  • lung addie zegt op

   Beste Framboosje,
   waar dit op slaat>
   Wel het is niet mijn schuld dat hij het verschil niet kent tussen een “AANGIFTE” een “AANSLAG”.
   De AANSLAG is wel de afrekening van de “AANGIFTE”.
   En deze is WEL reeds beschikbaar. Maar lees tenminste eens goed: Ik schrijf wel degelijk dat het afhankelijk is van de provincie waar je woonde.betreffende het reeds beschikbaar zijnde.

 2. françois zegt op

  goeiemorgen, is juist heb aangifte ontvangen

  • Lung addie zegt op

   Beste Francois, bedankt voor uw reactie.
   Wel een opmerking: het is niet de ‘aangifte’ welke je ontvangen hebt. Dat is pas in september. Je hebt de ‘aanslag ontvangen’. Gelieve de juiste termenen te gebruiken, dit, maakt minder verwarring.

 3. Jani careni zegt op

  https://ccff02.minfin.fgov.be/taxonweb-inr-form2023/app/citizenINRForm/private/finbox/displayINRFormbox.do

  Met deze link kan iedereen die een rijksnummer heeft zijn aangifte invullen vanaf september,zelf de weduwen die hebben een bis nummer.
  Ter info.

 4. Walter zegt op

  Vraag voor Lung addie … ik heb inderdaad in mijn ebox een bericht gekregen vh aanslagbiljet … groot is mijn verbazing dat het vooraf meegedeelde Thaise bankrekeningnummer vr “ontvangen terugbetaling” is verwijderd en nu de melding krijg “geen rekening gekend” en daaronder de mededeling om een “Iban-rekening Europese bank ” mee te delen´ … dit begrijp ik totaal niet .. zijn de regels veranderd? In 2023 kreeg ik nog gewoon de terugbetaling belastingen rechtstreeks op mijn Thaise rekening, net zoals elke maand mijn pensioen… zoals je weet heeft Thailand geen Iban en men aanvaardt blijkbaar nu maar alleen iban-rekeningen…
  is dit gegeven gekend in 2024? Ik zal contact nemen met de belastingsdienst, maar dit is toch kafka op zijn belgisch ..eerst verplicht men je Belgische bankrekening te annuleren vermits je domicilie in thailand is, en nu gaat men alleen nog maar Iban-rekeningen aanvaarden of via postassignatie.

 5. Lung addie zegt op

  Beste Walter,
  het is mij niet bekend of de balastingdienst wel overschrijvingen doet naar niet Europese rekenigen.
  Op de aangifte kan je het banknummer ingeven waarop ze een eventueel teveel betaalt bedrag kunnen terugstorten. Daar is ook de mogelijkheid om een SWIFTcode in te geven van de betreffende bank.
  Ik zou je aanraden om , via myminfin, contact op te nemen met de dienst en meteen het Thaise banknummer met SWIFTcode op te geven. De Swiftcode van de Thaise banken kan je op het internet terugvinden.

 6. JP Peelos zegt op

  Vermits ik elk jaar meer dan 6000 euro terugkrijg ben ik steeds bij de allerlaatsten die de aanslag ontvangen en die komt per E -box.

  • Annelies zegt op

   Beste,

   Dat zijn zo van die verhaaltjes die de ronde doen en als je die genoeg blijft herhalen dan gelooft iedereen dit.

   Het tijdstip waarop je je afrekening in de bus krijgt is volledig willekeurig. Als je terug krijgt of moet betalen heeft absoluut geen invloed.

   Ik heb tot mijn pensioen bij de belastingdienst gewerkt (administratie), dit berust op de waarheid.

  • Piet zegt op

   Als jij elk jaar 6000 € terug krijgt dan klopt er iets niet aan de bronheffing en is dat eigenlijk je eigen schuld. Een simpel mailtje of briefje naar de pensioendienst met de vraag waarom dit zo is en dit wordt rechtgezet.

   Men kan perfect berekenen hoeveel de voorheffing zou moeten zijn. Ik ben al 15 jaar op pensioen en heb nog nooit een verschil (plus of min) van meer dan 300€ gezien bij de afrekening.

   En dat je altijd bij de laatsten bent als je moet terug krijgen is een fabeltje.

   • Karin vleminckx zegt op

    Beste
    Ik heb mijn belasting inkomen jaar 2022 /2023 al gekegen in december per post nu vraag ik of dat wel klopt

  • Wim zegt op

   https://www.vlaanderen.be/team-taaladvies/taaladviezen/vermits – een onderschikkend voegwoord met de betekenis ‘aangezien, omdat’. Vermits is een formeel woord dat niet door iedereen als standaardtaal wordt beschouwd. Het is aan te bevelen vermits te vervangen door aangezien of omdat.

   Aangezien hij de meeste capaciteiten heeft, is Tom de beste kandidaat.
   Ze kan zich niet over die kwestie uitspreken, omdat ze het verslag nog niet gelezen heeft.
   Omdat ik elk jaar meer dan 6000 euro terugkrijg ben ik steeds bij de allerlaatsten die de aanslag ontvangen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website