Agenda: Sinterklaasfeest in Bangkok, Hua Hin en Pattaya

Door Redactie
Geplaatst in Agenda
Tags:
22 november 2013

Sinterklaas heeft het razend druk dit jaar in Thailand. Eerst gaat hij op 28 november naar Pattaya, dan op 5 december naar Bangkok en op 6 december naar Hua Hin en natuurlijk neemt hij ook de gezellige Zwarte Pieten mee.

Sinterklaasfeest Pattaya

Tijdens de borrel op de laatste donderdag van de maand november, op de 28ste dus, in de Moon River Pub, zal de NVP een oude traditie in ere herstellen. Sinterklaas komt weer langs en met hem twee medewerkers. Het wordt een gezellige Nederlandse avond en alle kinderen zijn natuurlijk welkom. Ben je van plan te komen met je kind dan is het goed om wat informatie naar Marjolein Bakker te sturen. Deze zorgt dan dat alle gegevens in het grote Sinterklaasboek komen. Voor meer informatie: www.nvtpattaya.org/

Sinterklaaseest Bangkok

Sinterklaas komt natuurlijk ook naar Bangkok! Samen met zijn trouwe (zwarte) pieten bezoekt de Sint op 5 december de Nederlandse ambassade. Reden die middag voor een groots Hollands Sinterklaasfeest. Vanaf 15:00 barst het los en is iedereen welkom op de ambassade.

 • Wanneer: 5 december a.s. van 15.00 – 17.00 uur (kom aub op tijd!! Inschrijftafels open om 14.30 uur).
 • Waar: Nederlandse ambassade, ingang Soi Thonson (BTS Ploenchit of Chidlom).Er kan niet worden geparkeerd op de ambassade.
 • Kosten: gratis toegang voor NVT-leden, 400 tB per persoon voor niet-NVT leden (water en frisdrank inbegrepen).
 • Meenemen: 1 cadeautje voor elk kind (naam en leeftijd duidelijk erop schrijven, richtlijn: max 500 Bt) en 1 paspoort per gezin ter legitimatie.
 • Opgeven: voor 1 december as via evenementen@nvtbkk.org (graag naam en leeftijd van de kinderen en namen van de volwassenen).

Programma voor de middag:

Het Sinterklaasfeest begint om 15:00 in de tuin van de ambassade. De pieten zijn er dan al om iedereen te verwelkomen. Onder begeleiding van de pianist zingen we Sinterklaasliedjes en Sinterklaas zal rond 15:15 uur, op geheel Thaise wijze, aankomen in de tuin van de ambassade. Wij verheugen ons al op zijn komst!

Terwijl de kinderen in groepjes (op leeftijd) bij de Sint komen, kunnen de andere kinderen van allerlei soorten spelletjes spelen en zelfs het Pietendiploma halen. Rond 16:45 is het helaas tijd voor de Sint om weer afscheid te nemen. Zijn pieten delen dan de cadeautjes en chocoladeletters uit aan de kinderen.

Huishoudelijke mededelingen:
Frisdrank en water zijn gratis op die middag. De Hollandse happen (oa kroketten, patat) en het bier zijn voor eigen rekening.

Veiligheid:
In de tuin van de ambassade zijn waterpartijen. Deze zullen met lint worden afgezet. We adviseren ouders echter stellig hun kinderen goed in de gaten te houden. Verder zijn de pepernoten gemaakt in een fabriek waar ook noten worden verwerkt.

Tot ziens op 5 december!

Sinterklaasfeest Hua Hin

Het Sinterklaas feest in Hua Hin wordt uitgebreid gevierd op 6 december bij de nieuwe locatie: The Three Girls. De Sint wilde het graag op deze dag, dus dat doen we dan ook natuurlijk.

Het wordt een feest voor jong en oud in traditionele sfeer met twee zwarte pieten. Kadootjes kunnen gewoon meegenomen worden naar de borrel locatie. De Sint heeft toegestemd in een gedichten wedstrijd.

 • De Sint zal om circa 19.30 uur arriveren
 • Het Sinterklaas feest is gratis

Meer informatie: www.nvthc.com/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Agenda: Sinterklaasfeest in Bangkok, Hua Hin en Pattaya”

 1. Lammert de Haan zegt op

  Bericht: “Sinterklaas komt natuurlijk ook naar Bangkok! Samen met zijn trouwe (zwarte) pieten bezoekt de Sint op 5 december de Nederlandse ambassade. Reden die middag voor een groots Hollands Sinterklaasfeest. Vanaf 15:00 barst het los en is iedereen welkom op de ambassade.”

  Daar gelukkig geen Zwarte Pieten-gekte. En dat doet me deugd. Nog een oer gezellig Sinterklaasfeest. Ook goed om te lezen dat er een bovengrens is gesteld aan de cadeautjes (1 per kind met een maximale waarde van 500 Bt). Daar is goed over nagedacht. Dus niet het ene kind een paar nieuwe sokken en het andere kind een iPhone van Apple. Hulde.

 2. Daniel zegt op

  Ik weet niet hoe het komt? In België kant nog steeds Sint-Niklaas (afgeleid van Sint-Nicolaas)De Sint of de hoog heilige man is verbasterd tot sinterklaas in Nederland. Heeft waarschijnlijk te maken met de invloed van geloof? Zo is ook Kerstmis verwaterd tot een commercieel gedoe en word de essentie vergeten


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website