Agenda: Motorbiketochten vanuit Hua Hin (2)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Agenda
Tags: , ,
8 november 2016

Voortgaande op het artikel van 29 september jl (www.thailandblog.nl/activiteiten/leuke-motorbike-uitstapjes-vanuit-hua-hin/heb ik drie mooie excursies voorzien in december a.s. Hierna de 3 programma’s.

Programma

06 december 16 – Sam Roi Yot National Park en de schilderachtige baaien ten zuiden van Hua Hin (1 dag)

De mooie en rustige stranden met prachtige baaien liggen ten zuiden van Hua Hin. Eerst Pak Nam Pran met zijn leuk vissershaventje en de 5 km lange zeedijk tot Kao Koalak. Verder de prachige en zeer rustige baaien Dolphin Bay en Sam Roi Yot Bay die behoren tot de mooiste baaien van de provincie. Tenslotte het Sam Roi National Park met zijn legendarische tempelgrot.

 
Sam Roi Yot National Park is een mooie en relatief kleine park dat op ruim 60 km zuidelijk van Hua Hin ligt. Het combineert het beste van twee werelden met avontuurlijke paden door dicht begroeide jungle en diepe canyons die perfect zijn om te bewandelen. Maar verassend genoeg kan je er ook luieren op prachtige zandstranden.

Ongetwijfeld is een van de mooiste attracties van het park de beroemde grot Phraya Nakhon,  Die bestaat uit twee ontzagwekkende spelonken, met een opening naar boven, zodat er zelfs bomen in groeien. Het is bijna buitenaards.

Hua Hin – Sam Roi Yot National Park – Hua Hin circa 130 km heen en terug

22 december 16 – Kaeng Krachan National Park (1 dag)

Kaeng krachan nationaal park is het grootste nationale park van Thailand. En met die grootte komt een geweldige biodiversiteit. Het park huist vele zeldzame diersoorten zoals Aziatische Tapir, Indochinese Tijger, en Aziatisch Luipaard. Nu zijn dat dieren die je zeer zelden ziet. Maar waar er grote roofdieren zijn, vind je ook gezonde populaties van vele andere diersoorten. Enkele dieren waarop je meer kans hebt deze te zien zijn langoeren, makaken, gibbons, slangen, civetkatten, en met nog meer geluk misschien zelfs olifanten of Gaur.                                                                                   We rijden tot aan de Dam met een zicht op het grote meer en tevens prachtige uitzichten over bebosde bergen zo ver als het oog kan reiken. Het park wordt niet bezocht. Dit is enkel mogelijk onder leiding van een gids met een 4 x 4 voertuig.

 • Onderweg worden er aantal stops gehouden.
 • Lunch in één van de restaurants langs het meer.
 • Voor de terugweg wordt er een andere route gebruikt
 • Hua Hin centrum – Kaeng Krachan Dam – Hua Hin centrum   146 km

14-15- 16 december 16 – Ontdek de prachtige, ongeschonde tropische stranden van de Provincie Prachuap Khiri Khan – Bestemming Ban krut (2 of 3 dagen)

In de Provincie Prachuap Khiri Khan zijn er een aantal prachtige ongeschonden stranden noch niet overspoeld door het massatoerisme. Je hebt Dolphin Bay, 50 km ten zuiden van Hua Hin, de baai van Ao Manoa, op enkele kilometers van de stad Prachuap Khiri Khan, ca 100 km ten zuiden van Hua Hin en nog 50 km verder zuidwaarts heb je dan Ban Krut, (ten noorden van Ban Saphan). Telkens turkoois zeewater, klaar en helder met fijne, witte zandstraten. Deze stranden hebben iets weg van de Caraïben vooral Ban Krut. Weinig toeristen, alleen de locale bevolking zie je op zondag picnicken. Het is de ideale plek om er een paar dagen te vertoeven. Ban krut heeft verder een aantal restaurants, cocktail bars , een pizzeria en een 10-tal hotels. Op de top van de berg ligt een tempelpaleis genaamd: Chedi Phakdi Paka vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de baai.

2-daags programma

 • Dag 1 Hua Hin – Ban Krut, grotendeels langs kleine, landelijke banen met een aantal stops onderweg ca 150 km
 • Dag 2 Ban Krut – Hua Hin ca 150 km

3-daagse programma

 • Dag 1 en 3 = heen-en terugreis
 • Dag 2 = Vrije tijd en verkenning van een aantal lokale bezienswaardigheden zoals watervallen, grotten en schilderachtige baaien. Mogelijkheid om een boottocht te maken met tijd voor snorkling. Vertrek vanaf Ban Saphan.

Overnachting: 3-sterren hotel in Ban Krut met comfortabele kamers, mooie tuin aan het strand gelegen. Het hotel heeft een prachtig zwembad. Prijs per kamer per nacht ca 1000 bath (1 of 2 personen)

Partnerprogramma: Partners kunnen eventueel de deelnemers vervoegen. Er is een dagelijkse trein vanuit Hua Hin naar Ban Krut. Vertrek rond 11.30 u, aankomst rond 14 u. Gezien er 2-persoonskamers voorzien zijn kunnen de partners gratis logeren.

Deelname: Deelname is gratis. Verdere info beschikbaar via tel. 0926125609 (Robert) of per mail: [email protected]

4 reacties op “Agenda: Motorbiketochten vanuit Hua Hin (2)”

 1. Arjen zegt op

  Wat een leuk idee!

  Ik neem aan dat deelname alleen is toegestaan als je in bezit bent van een geldig motorrijbewijs?

  • robert zegt op

   Wat betreft het motorrijbewijs refereer ik naar Thailandblog van 7 augustus 2016. Daar wordt het onderwerp uitvoerig besproken welke formaliteiten, nodig zijn om met een brommer in Thailand te rijden.
   Iedere deelnemer zorgt voor zijn eigen brommer (eigendom of gehuurd) en rijdt op eigen verantwoordelijkheid mee en het ligt niet aan mij om iedereen te controleren op documenten of rijvaardigheid.

 2. Bert zegt op

  Lijkt mij leuk om mee te gaan maar kom pas in januari naar Hua Hin.
  Is het de bedoeling dat jullie dit vaker gaan doen ?

 3. robert zegt op

  Ik heb de tochten gepland in december – januari en februari.
  Afhankelijk van de vraag en de belangstelling worden deze eventeel verder gezet tijdens het droog seizoen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website