De provincie Lopburi bereidt zich voor op het jaarlijkse Apenbuffetfestival, waarvoor onlangs een bruisende repetitie werd gehouden in de tuin van Phra Prang Sam Yot. De repetitie, georganiseerd door Yongyut Kijwatthananusorn, de voorzitter van de Lopburi Toeristenvereniging, presenteerde een scala aan fruit, koekjes, vruchtensappen, gelei en Thaise desserts voor de langstaartmakaken.

Het festival, dat beroemd is om zijn Chinese banket speciaal voor apen, vindt plaats op de laatste zondag van november. Het feest bestaat uit vier rondes die gepland zijn om 10.00, 12.00, 14.00 en 16.00 uur. Het evenement wordt gehouden in de voortuin van Phra Prang Sam Yot en in andere gebieden waar de apen leven. Dit jaar zal het festival groter zijn dan in voorgaande jaren dankzij een toegenomen budget.

Yongyut nodigt zowel Thaise als internationale toeristen uit om van het festival een grote attractie te maken. Het festival wordt erkend als een creatief toeristisch initiatief en is bedoeld om de lokale economie te stimuleren en de toeristische sector van Lopburi nieuw leven in te blazen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website