In Thailand kan je de komende tijd op diverse plaatsen het kaarsenfestival aanschouwen. Het traditionele kaarsenfestival kondigt het begin van de boeddhistische vastentijd aan.

Het Thaise verkeersbureau (TAT) nodigt reizigers uit om het boeddhistische vastentijd mee te vieren. Voor de monniken in Thailand begint er een periode van retraite en bezinning. Tijdens deze periode trekken de monniken zich terug in hun tempel. De Boeddhistische vastentijd, of Khao Phansa, duurt drie maanden.

Op meerdere plaatsen in het land worden er ceremonies georganiseerd die gepaard gaan met een bijzondere kaarsenprocessie, culturele voorstellingen en muziek. Als je in de maand juli in Thailand bent, is het zeer zeker de moeite waard om het kaarsenfestival te bezoeken, dat kan onder andere hier:

  • International Wax Candle Festival en Wax Candle Procession, Hung Si Mueang – Ubon Ratchathani van 11-14 juli.
  • Korat Candle Festival van 11-13 juli bij het Tao Suranaree Monument un Nakhon Ratchasima.
  • Candle Procession en Elephant Back Merit Making van 10-11 juli bij het Monument van Phaya Surin Phakdi Sri Narong Changwang in Surin.
  • Tak Bat Dok Mai en Royal Candle Festival van 11-13 juli bij de Wat Phra Phutthabat, Khun Khlon sub-district in Saraburi.
  • Aquatic Phansa Festival op 11 juli bij Khlong Lat Chado, Phak Hai in Ayutthaya.
  • Pattaya Candle Festival van 9-10 juli op Beach Road in Pattaya.
  • Suphan Buri Candle Festival van 11-13 juli bij de Wat Pa Wat Pa Lelai Woraviharain in Suphab Buri.
No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website