Er is weer van alles te doen in Thailand, zet in iedere geval deze drie festivals in je agenda: The Wonder Fruit Festival in Pattaya, Eel & Jasamine Rice Festival in Surin en Phuket’s Patong Beach Carnival.

The Wonder Fruit Festival vindt plaats van 17 – 20 december op het terrein van Siam Land in Pattaya en staat in het teken van kunst, architectuur, fashion & design. Je kan er genieten van meer dan 30 optredens en concerten. Natuurlijk kan je er lekker eten. Er zijn ook stands over health & wellness, lezingen en workshops. Meer informatie op www.wonderfruitfestival.com

Eel & Jasamine Rice Festival in Surin

Leuk is ook het Eel & Jasamine Rice Festival in Surin dat wordt gehouden op 19 en 20 december in het Chumphon Buri district (Surin). Het gebied is beroemd om de Hom Mali rijst en de palingen. De dorpelingen vangen niet minder dan 5 ton paling per jaar!

Carnaval Festival Phuket in Patong Beach

Zeker een aanrader is Carnaval Festival Phuket in Patong Beach. Het carnaval begint vandaag tot en met 20 december. Geniet van de parades, lichtshows en traditionele Thaise dansvoorstellingen. Er is ook livemuziek, talloze activiteiten, en wat zou een festival zijn zonder heerlijk eten? 

Video: Leuke Thaise festivals aan het einde van het jaar

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/W-WVtR7dPCI[/youtube]

3 reacties op “Agenda: Leuke Thaise festivals aan het einde van het jaar (video)”

 1. Nonkelwin zegt op

  Heeft er iemand meer informative over “paling in Surin”?
  Wat gebeurt er verder met deze lekkernij?
  Ik heb nl. nog nooit paling gegeten in Thailand.

  • BenH zegt op

   Niet veel info. Ze worden opgegeten. Thai eten alles, dus ook paling. Ik heb ze zien zwemmen op de overdekte markt in Sangkha, ongeveer 60km van Surin. Het waren vrij dikke palingen, dikker dan wij hier gewend zijn.

 2. Maurice zegt op

  Mijn vrouw woont er niet ver vandaan, en ben er in 2013 geweest. De hele dag heb je een parade op de hoofdweg in Chumphon Buri met praalwagens die zijn gemaakt van of beplakt met rijst in allerlei verschillende vormen en maten (van draken tot tempels enz). Dit ter afsluiting van het rijst seizoen. Deze komen allemaal samen op het grote veld voor het lokale gemeentehuis. Als alle wagens op het plein staan, is er een groot (traditioneel) dansfeest, uitgevoerd door verschillende dansgroepen uit verschillende nabijgelegen regio’s.

  Tijdens de parade lopen er wat farangs (daar word trouwens een farang “Prang” genoemd) rond die de andere farangs uitnodigen om mee te doen met het paling vangen (geen verplichting dus). De bedoeling hiervan is om met een groep (farangs dus) in een grote modderpoel te springen die ze speciaal gemaakt hebben op het plein bij de gemeente en dat je zo veel mogelijk palingen moet vangen, lekker door de modder graaien en een groot plezier voor de lokale Thaise bevolking om te zien (mocht je mee willen doen, neem dus extra kleren mee). Daarna word de paling op de BBQ gegooid en genieten maar. Ik schat dat 95% van de bezoekers Thais is en misschien 5 % farang, dus is het niet al te makkelijk voor hun om een farang te vinden die mee wilt doen. Achter/naast het gemeente huis heb je ook een kermis/markt met natuurlijk veel lekker traditioneel eten waaronder dus ook wel wat paling op verschillende manieren bereid.

  Het is een leuk traditioneel festival maar het is wel aan te raden om je goed tegen de hitte te beschermen. Het kan er erg warm zijn en er is niet al te veel beschutting daar, een paraplu is geen overbodige luxe.
  Aan de overkant van het gemeentehuis zitten een “7 eleven” en een “tesco lotus express” waar je eventueel lekker koel water, fris of bier kan halen.

  Hier een link in google maps van Chumphon Buri, aan de ene kant het stadhuis en de andere kant de winkels.
  https://www.google.nl/maps/@15.3498268,103.3884262,3a,75y,166.73h,91.45t/data=!3m6!1e1!3m4!1sH3N2FM778KzpVWkboMuLcA!2e0!7i13312!8i6656

  Maurice


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website