De provincie Mae Hong Son maakt zich op voor de feestelijke start van het toeristenseizoen, met als hoogtepunt de Bua Tong zonnebloemvelden op de berg Doi Mae U Kho, die als centrale trekpleister zullen dienen. Het natuurlijke fenomeen wordt gevierd met het jaarlijkse Bua Tong Festival dat vanaf 11 november van start gaat in het district Khun Yuam.

De velden, beroemd om hun adembenemende Mexicaanse zonnebloemen, vertonen al tekenen van leven, waarbij zo’n 10% van de bloemen al in volle bloei staat. De eerste bloei heeft een deel van de berghelling al in een levendig geel gehuld, een aankondiging van het volle schouwspel dat jaarlijks rond de 100.000 bezoekers aantrekt.

In een gezamenlijke inspanning met de private sector plannen lokale autoriteiten een ceremoniële opening voor het festival. Dit evenement trekt niet alleen bezoekers aan, maar biedt ook een podium aan lokale ambachtslieden om hun producten tentoon te stellen en te verkopen in het kader van het OTOP-initiatief, wat staat voor ‘One Tambon One Product’. Dit initiatief is bedoeld om het lokale ondernemerschap te stimuleren.

Met een bloeiseizoen dat loopt van november tot december, verandert het immense gebied van 1,6 miljoen vierkante meter in een levendige zee van gele bloemen. Dit maakt het tot een populaire bestemming voor zowel lokale als internationale toeristen in de koelere maanden.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website