Voor het eerst organiseert de Nederlandse Vereniging Thailand Pattaya een golftoernooi. Golfliefhebbers worden uitgenodigd om op dinsdag 17 december deel te nemen aan dit toernooi.

De spelvorm is Texas Scramble, strokeplay. Kenners weten ongetwijfeld wat dit inhoudt. Er zijn prijzen voor de twee beste teams, de longestdrives dames en heren, afhankelijk van de deelname eventueel in categorieën ingedeeld, en de nearys.

Dit toernooi vindt plaats op de prachtige golfbaan van Eastern Star Country Club & Resort (Rayong: 241/5 Moo 3, Pla, Banchang, Rayong 21130). Coördinaten: 12°43’42.96″ N 101°04’01.20″ O .

Programma:

  •  11.00-11.45: ontvangst
  • 12.00-16.30: aanvang toernooi, start van hole 1 en 10
  • 16.30-17.30: uitloop toernooi/gelegenheid tot opfrissen
  • 17.30-19.30: buffet met daarbij de prijsuitreiking

De kosten voor deze dag bedragen voor niet-leden van de Eastern Golfclub 1700 Baht, (Greenfee, caddiefee, diner, goodybag,) exclusief caddie tip en consumpties.

Voor leden van de Eastern Star bedragen de kosten 950 Baht ( diner, caddiefee, goodybag ) plus de toepasselijke baankosten, exclusief caddietip en consumpties.

Inschrijven kan tot uiterlijk 7 december 2013 bij [email protected] . Onder vermelding van naam, exacte handicap, en handycart indien nodig. Buggies kunnen op de dag zelf worden aangevraagd bij betaling van de greenfee. Ook een telefoonnummer in Thailand, zodat we je kunnen bereiken.

Aan de hand van de handicaps zullen de teams worden samengesteld.

Er zijn afspraken gemaakt met de golfbaan. Bij afzegging na 7 december 2013 worden kosten in rekening gebracht door de golfbaan. Mochten er vragen zijn dan kunnen deze per email aan Angelien Roovers worden gesteld,

Schrijf je zo snel mogelijk in. Het deelnemers aantal is beperkt. Het wordt een hele gezellige sportieve dag. Tot 17 december 2013

Sportieve golf groet Angelien Roovers

Texas Scramble (4-spelers strokeplay)

Het zeer populaire Texas scramble is een wedstrijd die gespeeld wordt door teams bestaande uit vier personen. Alle vier slaan af op de afslagplaats(en) en vervolgens kiezen de teamleden de bal met de beste ligging. DE overige drie ballen worden opgenomen en geplaatst binnen één clublengte van deze bal, maar niet dichter bij de hole. Alle spelers slaan om beurten hun tweede bal van deze positie.

Vervolgens wordt wederom gekozen welke bal de beste positie heeft en een ieder plaatst zijn bal weer binnen één clublengte. Wordt een bal in een hazard of in de rough gekozen, dan moeten de overige ballen ook van daar uit gespeeld worden. Markering kan geschieden met behulp van een tee. Op de greens moeten de ballen gespeeld worden binnen 10 cm van de gekozen bal (maar niet dichter bij de hole). Deze plaats dient gemarkeerd te worden met een marker. Na iedere hole wordt de beste score genoteerd. Nadat de achttien holes zijn gespeeld, worden de scores opgeteld. Het team met de laagste netto score is winnaar.

De scorekaart dient te worden ondertekend door twee spelers van het team.

BELANGRIJK: Van elke speler moet minimaal vier maal de bal gekozen worden met de beste ligging (dit eveneens noteren op de score kaart).

Handicapverrekening: De gezamenlijke handicaps van een team worden opgeteld en 1/8 daarvan wordt als handicap meegegeven.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website