De liefhebber van de overheerlijke en malse Hollandse haring kunnen de volgende data in de agenda noteren:

Uitnodiging voor viering Leidens Ontzet in Hua Hin

Op 3 oktober wordt bij Say Cheese Soi 74 in Hua hin het Leids ontzet gevierd waar de haringen ter plaatse worden schoongemaakt zoals het ook in Nederland bij de goede vishandel gebeurd. Deze worden door de enige officiële haringimporteur van Thailand ** Dutch Fish by Pim ** geserveerd.

Uitnodiging voor viering Leidens Ontzet in Bangkok

Op zaterdag 3 oktober a.s. wordt in Nederland traditioneel het ontzet van Leiden tijdens de tachtigjarige oorlog gevierd. Ook in Bangkok is er de mogelijkheid om bij dit wapenfeit stil te staan: Op maandag 5 oktober a.s. vanaf 19.00 uur organiseert Grandcafe The Green Parrot in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Bangkok een avond om het Leidens Ontzet te vieren onder genot van heerlijke Hollandse Haring van visboer Pim, ter beschikking gesteld door de Nederlandse 3 Oktober vereniging. Aan alle gasten wordt een gratis drankje aangeboden. Ook de Nederlandse ambassadeur de Heer Karel Hartogh zal aanwezig zijn tijdens deze avond.

Bij interesse kunt u zich registreren door een e-mail te sturen naar: info@grandcafegreenparrot.com

Ambassadeur de Heer Hartogh verheugt zich erop alle aanwezige Nederlanders te kunnen begroeten op maandag 5 oktober bij grandcafe The Green Parrot in Bangkok.

Noot van de redactie: Het is bij ons op dit moment niet bekend of er een dergelijk evenement ook door de NVT Pattaya georganiseerd zal worden.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Agenda: Viering Leidens ontzet in oktober (Bangkok en Hua Hin)”

 1. YUUNDAI zegt op

  Say cheese, Pim
  Ik kom zeker. Wat is de tijd om ” aan te vallen “? Hahahahaha
  In leiden, of Hazerswoude waar ik voor het laatst woonde heel gebruikelijk om er een oude jenever o.i.d. bij te serveren. Geste van Say Cheese??

 2. Jack G. zegt op

  Bij Leids ontzet hoort toch ook zuurkool? Of was het alleen haring? Bij 3 oktober moet ik altijd aan Rubbere Robbie denken met hun wereldhit hierover.

  • YUUNDAI zegt op

   Zuurkool? Kan ook maar het is eigenlijk haring én witte brood.
   Ach als het maar lekker én gezellig is, toch?

 3. Pim zegt op

  Wat dachten de mensen van ongeveer 6 uur .
  .
  Ik weet dat er in Leiden diverse tijden zijn om te beginnen .
  Gelukkig zitten wij in Thailand .
  Jeroen zal er wel wat van zijn beroemde hutspot bij maken .

 4. YUUNDAI zegt op

  Ter info:

  Leidens Ontzet een ludiek volksfeest

  Overal in Nederland is 3 oktober een gewone schooldag. Maar niet als je in Leiden woont. Leidse kinderen zitten die dag niet op school, maar lopen over de kermis en vieren feest. In de stad hangt de geur van haring, vers (wit) brood en hutspot. Leiden viert dan namelijk Leidens Ontzet. Dat doen ze al vanaf de 16e eeuw.

  Leidens OntzetIeder jaar wordt met Leidens Ontzet op feestelijke wijze herdacht dat op 3 oktober 1574 een einde kwam aan de maandenlange Spaanse belegering van de stad.

  Pas nadat de omliggende landerijen onder water werden gezet, zagen de watergeuzen kans de hermetisch afgesloten stad te bevrijden. Ze kwamen als geroepen, want de stad leed grote honger.

  Met het Leidens Ontzet wordt eigenlijk het einde van het tweede beleg van Leiden gevierd. Deze stad had tijdens de tachtigjarige oorlog de zijde van de Prins van Oranje gekozen. Dat was de reden dat het Spaanse leger naar de stad trok. Het eerste beleg duurde van oktober 1573 tot maart 1574. De Spanjaarden vertrokken, omdat ze elders nodig waren. Krap twee maanden later kwam het Spaanse leger echter terug. De stad had niet de tijd gehad om zich op een nieuw beleg voor te bereiden. Er was onvoldoende voedsel ingeslagen en zelfs de schansen die Spanjaarden voor het eerste beleg gebruikten stonden er nog.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website