Agenda: Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2018

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Agenda
Tags: ,
10 juni 2018

Het haringseizoen start in 2018 officieel op woensdag 13 juni. Deze start wordt voorafgegaan door de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op 12 juni  in de Visafslag Scheveningen. Van oudsher keurt een gekwalificeerd proefpanel de nieuwe haring, waarna het eerste vaatje wordt geveild en de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel.

Traditiegetrouw vinden er op vlaggetjesdag allerlei activiteiten plaats, en dat is natuurlijk ook bij Say Cheese in Hua Hin het geval. Gelijktijdig met Nederland heeft Say Cheese in Hua Hin op 13 juni een Haring Party georganiseerd van 17:00 – 22:00 uur. Kom ook haringhappen, en drink bier met maatjes.

Haring is echter super gezond. De gezonde omega 3 vetten maken een haring echt een topper. Als je 2 haringen in een week zou eten heb je de aanbevolen hoeveelheid omega 3 al binnen. Dus liefhebbers – smullen maar!

2 reacties op “Agenda: Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2018”

  1. Edith zegt op

    Ik woon ‘op’ Scheveningen en wij vieren de 16e Vlaggetjesdag 🙂

  2. Frans zegt op

    De grootste verneukerij die er bestaat en is alleen maar bedoeld om de prijs op te drijven, ik heb 40 jaar in de vishandel gezeten, wij hadden altijd de nieuwe haring in het bezit voodat het z.g eerste emmertje geveild werd, er was alleen een afspraak om niet eerder te verkopen. Mijn vaste klanten hadden al nieuwe haring gegeten voor die tijd tegen een normale prijs.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website