Wie in Bangkok verblijft moet zeker eens gaan kijken bij de jaarlijkse Ngan Wat Phu Khao Thong-tempelfair bij de Wat Saket die 10 dagen duurt. De fair is geopend tot a.s. woensdag vanaf 17.00 uur tot middernacht.

De tempelfair is een leuk evenement in de hoofdstad, die ieder jaar samenvalt met de viering Loy Krathong. Je kan er natuurlijk terecht voor streetfood, maar er zijn ook veel attracties om van te genieten zoals een schiettent, een draaimolen, een reuzenrad en een spookhuis.

Verder zijn er in de tempel de jaarlijkse traditionele activiteiten om Boeddha-relikwieën te aanbidden. Onder de religieuze activiteiten valt ook het bedekken van de gouden chedi met een felrode doek (wie onder de lezers weet wat daar de betekenis van?).

De Wat Saket ligt op een steenworp afstand van de beroemde Khao San Road, een populair gebied met een bruisend nachtleven onder zowel jonge buitenlandse toeristen als Thais.

Bekijk hier een aantal mooi foto’s van het evenement: www.bangkokpost.com/

Sumeth anu / Shutterstock.com

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website