Agenda: Sleeping beauties at work (lezerinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Agenda, Lezersinzending
2 april 2023

Je hoeft niet eens vaak in Bangkok te zijn om af en toe een slapende bewaker te zien, of iemand in diepe rust achter een kar met fruit of worstjes aan te treffen. Het zijn Thai aan het werk, maar wel even met de ogen toe. Ze behoren bij het straatbeeld.

De Nederlandse ontwerper en fotograaf Brendan Boots heeft er honderden gefotografeerd. Een kleine selectie van deze ‘SLEEPING BEAUTIES AT WORK’ is nu tot 19 april te zien in Photohostel & Photocafe in Bangkok.

Brendan Boots maakt graag rustige, maar lange wandelingen door alle uithoeken van Bangkok. De geest staat op ontspanning, maar de ogen op scherp. Hij is attent op wat er om hem heen gebeurt en er snel bij om een tafereel te fotograferen dat anderen niet eens opmerken.

Wat de foto’s van Brendan vaak juist zo bijzonder maakt, is dat hij zo van het alledaagse houdt. De gebeurtenis op de foto hoeft niet wereldschokkend te zijn (liever niet), maar de combinatie van eenvoud, een mooie blik, verstilling, kleur en vorm, maken het een echte Brendan Boots foto.

Het Photohostel & Photocafe in de leuke wijk Talat Noi in Bangkok is een initiatief van de Nederlander Kars Tuinder. Je kunt er logeren in een 200 jaar gerenoveerd pand, maar het is ook een café en een fotogalerie waar boeken en merchandise worden verkocht. Kars werkt al 25 jaar als fotograaf en organiseert ook fotografie tours en workshops in Bangkok. Het Photocafe, waar de foto’s van Brendan Boots hangen, is doordeweeks open van 10 tot 18 uur en in het weekeinde van 9 tot 18 uur.

2 reacties op “Agenda: Sleeping beauties at work (lezerinzending)”

  1. Alexander Theodoor zegt op

    Leuk Brendan, ben bang dat ik niet langs kan komen, maar misschien nog een optie voor een sessie in klein zwitserland.

  2. Wouter Hazenbroek zegt op

    Een absolute aanrader voor een artistieke blik op Bangkok is deze expositie. Prachtige foto’s, diep van betekenis, met een knipoog. Het bezoek was zeer de moeite waard. Brendan Boots, zoon van Bergense kunstenaarJacob Boots (1929-1969) weet de juiste sensaties te prikkelen en brengt met deze expositie een glimlach op uw gezicht.
    Vanuit de metro (MRT) Hua Lamphong is het Photohostel binnen 5 minuten te voet of met de brommer taxi (40 thb) makkelijk te bereiken. Dit guesthouse, cum coffeeshop cum expositieruimte is een prachtig opgeknapt pand, een oase van rust, in de levendige Chinese buurt en op een steenworp afstand van de Chaopraya rivier. Alleen de wandeling daar naar toe is al de moeite waard.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website