Foto: © ingehogenbijl / Shutterstock.com

Kom ook naar de NVT Koningsdag-Vrijmarkt en deel mee in de feestvreugde op Koningsdag in Bangkok, voorafgaand aan het feest van de ambassade in de avonduren.

Vrij toegankelijk voor leden en niet-leden (ook de loterij met aantrekkelijke prijzen) en speciale aanbieding voor leden voor het avondfeest en een verrassing voor de kinderen om als herdenking mee naar huis te nemen.

Programma NVT Vrijmarkt

Kinderen kunnen een paar baht verdienen met het verkopen van speelgoed, zelf gebakken koekjes, of het vertonen van kunsten.

Er is een creatieve hoek van KIS, waar je een kroon, tulp of iets anders kan maken met playdough of kralen. Of in de voorleeshoek luisteren naar het prinsesje dat graag groot wil zijn. De hele ochtend is er face painting en balloon sculpting, en andere spelletjes.

Alle volwassenen krijgen een lot bij aankomst en deze zijn ook bij te kopen voor 100 baht per lot. Trekking later op de ochtend.

 • 10:00 uur: Magic Show op het podium, gevolgd door een Open Podium waar kinderen kunnen optreden en de wedstrijd “Wie komt het verst met het zingen van het Wilhelmus”.
 • 10:45 uur: Quiz Ren-Je-Rot voor het hele gezin!
 • 11:45 uur: Trekking van de loterij met mooie prijzen.
 • 12:00 uur: Afsluiting waarbij alle kinderen een mooie herinnering mee krijgen.

Als je zin hebt, kom verkleed. Neem liefst zelf een matje mee om de spulletjes voor de vrijmarkt op uit te stallen. Neem je eigen waterfles mee, die je daar kunt vullen!

Om 08:30 uur is er gelegenheid voor aanvang per auto zwaardere spullen te lossen.

17:00-22:00: Op dezelfde locatie Koningsdagfeest van de ambassade (zie Facebook).

Aanmelden voor de NVT Koningsdag-Vrijmarkt is vereist en kan per email aan [email protected]. Meld ook of je aan het Open Podium wilt deelnemen.

Leden van de NVT kunnen bij hun aanmelding (uiterlijk tot 23 april) tevens aangeven of ze een gratis toegangskaart voor het Koningsdag­feest van de ambassade willen ontvangen. Af te halen bij binnenkomst op de Vrijmarkt, uiterlijk om 09:30 uur.

 • Details: NVT Vrijmarkt
 • Tijd: 2018-04-28 van 09:00-12:00 uur
 • Plaats: Nederlandse Ambassade
 • Adres: 106 Thanon Witthayu
 • BTS: Phloenchit, uitgang 5

3 reacties op “Agenda: NVT Koningsdag-Vrijmarkt 28 april in tuin NL ambassade”

 1. Jaap van der Meulen zegt op

  Hartelijk dank voor agendering

 2. Henk zegt op

  Het oranje feest zou volgens mij meer bezoekers trekken als het georganiseerd zou worden door een onafhankelijk oranje comité.
  Ons bezoek van een oranje feest eveneens georganiseerd door de nvt heeft geresulteerd in een zeer negatieve ervaring. Indien je geen lid bent van het nvt val je al buiten de boot. Veel Thailand blog bezoekers die geweest zijn gaven allen het zelfde antwoord.
  De nvt is een vereniging echter een koningsdag zou zonder bemoeienis onder de vlag van de nvt meer succes hebben.
  Gelukkig is in de meeste gevallen zeker in Nederland alles georganiseerd door oranje verenigingen. Hier hoeft niemand lid te zijn en kan zonder vooroordelen deelnemen.
  Het kenmerkt ook dat leden van de nvt hun gratis toegangskaart voor het koningsfeest af kunnen halen bij binnenkomst.
  Jammer maar wens de organisatie succes.
  Vermoedelijk zal dit niet geplaatst worden daar het negatief is maar ik weet dat veel lezers deze zelfde mening hebben.
  Koningsfeest voor ieder en gelijkwaardig.

  • Jaap van der Meulen zegt op

   Beste Henk, Dank voor je waardevolle en positieve reactie. Het Koningsfeest in de avond wordt georganiseerd door de ambassade en is ook toegankelijk voor alle belangstellenden. De 3 NVT-en in Thailand organiseren daarnaast ieder nog een eigen activiteit en in Bangkok is dat de NVT Koningsdag-Vrijmarkt om op die wijze ook iets extra’s voor de jeugd te organiseren. De Vrijmarkt is voor iedereen toegankelijk en voor iedereen gratis. Geen enkel onderscheid. Net als vorig jaar. Dus niemand valt buiten de boot. Allen een gratis lot voor een loterij met prachtige prijzen. Ook voor niet-NVT leden. Alle kinderen aan het eind een verrassing om mee naar huis te nemen als herinnering. Ook als hun ouders niet aan het bestaan en de activiteiten van de NVT wensen mee te betalen, want Koningsdag is een nationaal feest zonder onderscheid in wie mag deelnemen. Dus op die manier genieten alle aanwezigen van de contributie die door anderen wel wordt opgebracht en van de sponsorgelden die door de vrijwilligers worden verworven en de organisatie van weken voorbereiding door andere vrijwilligers. Dat de NVT op die dag nog iets extra’s doet voor haar leden die wel betalen, doet recht aan de steun die zij wel het hele jaar aan de NVT geven. Hartelijk dank voor je goede wensen en verwachten dat de nieuwe opzet nog meer mensen tevreden zal maken. Je bent met je hele familie en al je vrienden van harte en gratis welkom op dit Oranje NVT feest. Wel nog even inschrijven via [email protected] s.v.p. Met hartelijke groeten, Jaap P. van der Meulen, voorzitter.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website