Children’s Day – Man of Stocker city / Shutterstock.com

In januari zijn er twee bijzondere evenementen in Thailand, Children’s Day op de tweede zaterdag in januari (12 januari) en het Bo Sang Umbrella and Sankhampaeng Handicrafts Festival, Chiang Mai – welke meestal in het derde weekend van januari wordt gehouden (18 -20 januari).

Wan Dek (Children’s Day)

In Thailand wordt de tweede zaterdag in januari aangeduid als Wan Dek (Children’s Day). Het is een dag waarop kinderen cadeautjes van familieleden ontvangen en de kinderen in het zonnetje worden gezet. Kinderen kunnen dan ook met korting of gratis naar bepaalde attracties. Op de vrijdag voor kinderdag worden er op de scholen in heel Thailand speciale evenementen georganiseerd. Zo werden er dansjes en optredens uitgevoerd en ontvangen kinderen cadeautjes van de leerkrachten. Zoals bij veel evenementen in Thailand, ligt de nadruk op sanuk en het is zeker een leuke gebeurtenis voor zowel volwassenen als kinderen.

Artit Thongchuea / Shutterstock.com

Bo Sang Umbrella and Sankhampaeng Handicrafts Festival, Chiang Mai

Bo Sang en het naburige Sankhampaeng zijn in heel Thailand beroemd om de productie van handwerk en traditionele rijk versierde parasols. Dat wordt jaarlijks gevierd met een festival. Het festival vindt meestal plaats in het derde weekend van januari, het begint op vrijdagochtend en eindigt op zondagavond. De hoofdstraat in Bo Sang is prachtig versierd met bloemen en parasols. Er is een markt met natuurlijk veel eten en drinken. Er zijn optochten en er is muziek. Bo Sang ligt ongeveer 10 km ten oosten van het centrum van Chiang Mai en is goed te bereiken. Bezoek ook het Bo Sang Umbrella Making Center bij de kruising van Highway 1006 en 1014.

Korawat photo shoot / Shutterstock.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Agenda: Children’s Day en Bo Sang Umbrella Festival in Chiang Mai”

 1. greyfox zegt op

  Weet iemand wanneer de parasol parade is? Of is er iedere dag een optocht?

  • Frits Koster zegt op

   Schijnt pas op het laatste moment bekend te worden gemaakt. Maar dit was het schema van 2 jaar geleden.
   http://www.festivalsofthailand.com/umbrella-festival/

 2. Lilian zegt op

  De grote parade was de afgelopen jaren altijd op de vrijdagavond, de officiële aanvang meestal rond 18.00u Met op zaterdag en zondag diverse keren per dag dat de deelneemsters aan de miss-verkiezing al fietsend voorbij komen. De hele dag door diverse activiteiten, versierde straten en mn. Zaterdag en zondag avond walking street market.
  Veel plezier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website