Myanmar, bezoek het nu!

Door Redactie
Geplaatst in Advertorial
Tags: , , ,
3 juni 2012

Myanmar, voorheen Birma

Eén van de meest gevoelige onderwerpen onder reizigers in Zuidoost-Azië was of ze wel of niet Birma (Myanmar) kunnen bezoeken.

Dat is het nog steeds maar de afgelopen maanden hebben we in Birma zoveel positieve veranderingen gezien, dat we ons moeten afvragen of we onze mening niet moeten bijstellen.

Wat is er allemaal verandert?

Dat is in een korte tijd meer dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Natuurlijk moet er nog heel veel meer veranderen voordat alle sporen uit het verleden zijn uitgewist.

Een korte opsomming van de veranderingen van het afgelopen jaar en nu:

  • Vorig jaar werd het boegbeeld van de vrijheidsstrijd en oppositie in Myanmar Aung San Suu Kyi, ontheven van haar jarenlange huisarrest.
  • Overal in het land ziet men nu foto’s en afbeeldingen op T-shirts van “The Lady” en haar vermoorde vader, vrijheidsstrijder Aung San.
  • Aung San Suu Kyi heeft een zeer succesvolle verkiezingstournee door het land kunnen houden voor de verkiezingen van een aantal zetels in het parlement. Zijzelf heeft een zetel gewonnen en haar partij, de NLD, zoals het er nu uitziet, twee dagen na de verkiezingen, legt beslag op minstens 43 van de 45 zetels die er te vergeven waren in deze verkiezing.
  • De onzinnige officiële wisselkoers van de Kyat wordt losgelaten en komt nu meer overeen met de werkelijke waarde.
  • “The Lady” heeft haar oproep om niet naar Myanmar te komen ingetrokken en nodigt juist toeristen en investeerders uit om het land te bezoeken en duurzaam te investeren.
  • Ook de onafhankelijke pers bloeit op en er verschijnen openlijk bladen die niet door de militairen samengesteld en gecontroleerd worden.
  • Sinds vorig jaar zijn er honderden politieke gevangenen vrij gelaten maar er zijn nog steeds politieke gevangenen. En zo zijn er haast elke dag wel nieuwe dingen te melden die erop duiden dat er werkelijk sprake is van grote veranderingen in de politiek.
  • Dat heeft ook duidelijk zijn weerslag op het dagelijkse leven van de bevolking. De armoede is nog steeds groot maar de hoop op vrijheid en een betere toekomst is tastbaar en uit zich overal.

Dit is het moment om naar Myanmar te gaan, de veranderingen zelf te zien en te reizen door dit prachtige land met zijn unieke kunstschatten, prachtige natuur en bijzondere mensen.

Green Wood Travel

Green Wood Travel organiseert al jaren verantwoorde individuele rondreizen door Myanmar en nodigt iedereen graag uit om het zelf te beleven. De diverse mogelijkheden zijn te bekijken op de website van Green Wood Travel www. greenwoodtravel.nl en www.thailand-birma.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website