Fietsrit noordkant van de Mae Kok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Activiteiten, Fietsen, Thailand tips
Tags: , ,
9 september 2021

Mae Kok (amnat30 / Shutterstock.com)

Onze lezer Cornelis stuurde een filmpje in HD-kwaliteit van een fietsrit aan de noordkant van de Mae Kok (westelijk van de stad Chiang Rai), langs het van de olifanten bekende Karen-dorp Ruamit, naar een houten hangbrug over de rivier.

De hangbrug is vorig jaar gerestaureerd omdat oversteken ronduit gevaarlijk werd – zie het beeld van de oude toestand aan het einde van het filmpje.

De video is gemaakt in november, net na het regenseizoen dus een groene natuur en volop water in de rivier.

Video: Fietsrit noordkant van de Mae Kok

Bekijk hier de video:

5 reacties op “Fietsrit noordkant van de Mae Kok (video)”

 1. Jack G. zegt op

  Ik lees hier regelmatig positieve verhalen over fietsen in Thailand en zo’n filmpje geeft een mooi beeld. Voor een relatief onervaren fietser zoals ik zal het wel eventjes wennen worden op dat terrein. Een goede fiets en flink opletten zullen denk een vereiste zijn om ongewilde stunts te voorkomen.

  • Roger Tibackx zegt op

   Hallo Jack,

   Ik ben 68 en twee jaar geleden heb ik met mijn jongste zoon 10 dagen rond Chiang Mai gefietst. Ten noorden van Chiang Mai was het behoorlijk zwaar, wegens bergop en ik ben nooit een groot fietser geweest. Maar voor de rest was het vrij plat. Als het te zwaar is dan ga je gewoon te voet naar boven. Waarom je druk maken, je hebt tijd genoeg. Wij hadden voor dit fietsen gehuurd met een fietsenbedrijf en elke dag hadden we een ander hotel. Je ziet wat en je fietst op je eigen tempo. Een aanrader. Ik denk dat er ook in andere provincies wel arrangementen te vinden zijn.
   Groetjes,
   Roger

 2. Jan Kuipers zegt op

  In januari van dit jaar zijn wij hier ook geweest.Van Tha Ton met de fietsen op een bootje de rivier afgevaren en ons bij My Dream Guesthouse(vlakbij de brug in het filmpje) laten afzetten.
  Prachtige plek en fijn guesthouse! Alleen de nachten waren hier zo koud…

 3. Cornelis zegt op

  Da’s inmiddels dik 5 jaar geleden dat ik dit filmpje maakte, leuk om het terug te zien. Inmiddels enkele tienduizenden kilometers daar afgelegd (en daar ook veel over geschreven op dit blog. Kijk er naar uit om weer terug te gaan voor een langere periode – als alles goed gaat eind volgende maand

 4. PEER zegt op

  Bedankt Cornelis voor het oprissen van m’n geheugen.
  Over 2 wkn zit ik weer in Thailand en wanneer ik in ‘t Noorden ben, is dit ook m’n favoriete tour. Noordelijk langs de Mae Kok, slapen bij “My Deam Guesthous”, dat zijn mooie Lanna-hutten aan de rivier, ‘s-avonds ‘n kampvuurtje.
  De volgende dag stroomopwaarts naar Taton en de weggetjes via Chiang Dao naar Chiangmai.
  Ik verheug me er nu al op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website