Thailand, een paradijs voor digitale nomaden (video)

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
22 februari 2021

Het afgelopen jaar heeft de wijze waarop velen van ons werken, radicaal veranderd. Door de pandemie is het ’thuiswerken’ exponentieel toegenomen, maar veel digitale nomaden hadden daarvoor al besloten op afstand te werken, soms zelfs aan de andere kant van de wereld.

Uit deze video blijkt dat Thailand, met zijn tropische zandstranden, een populaire bestemming is voor digitale nomaden.

Digitale nomaden zijn personen die het internet gebruiken om hun werk locatieonafhankelijk uit te voeren. Ze leven een “nomadisch” bestaan door veel te reizen en op die manier gebruik te maken van hun flexibele manier van werken en geld verdienen.Doordat een degelijke internetverbinding slechts een van de weinige noodzakelijkheden is voor hun beroep, kunnen ze vrijwel vanaf elke plek werken. Dit kan vanuit eigen huis zijn, maar ook vanuit bijvoorbeeld internetcafés, bibliotheken, coworkingplekken of hotelkamers.

Video: Thailand, een paradijs voor digitale nomaden

Bekijk hier de video:

8 reacties op “Thailand, een paradijs voor digitale nomaden (video)”

 1. GRAHAM zegt op

  Super gaaf om te zien. Ik werk ook al sinds 2017 minimaal 6 maanden per jaar in Thailand voor mijn Nederlands bedrijf OEM Office Elearning Menu waar wij een aanbod hebben van 950 E-Learning training voor eindgebruikers, ICT specialisten en personen die zich willen laten omscholen.
  Hoofdzakelijk website optimaliseren en Internet marketing.
  Bellen naar klanten die ik via Skype.
  Het leven hier in Thailand bied gewoon alles om gemotiveerd aan de slag te gaan.

 2. janbeute zegt op

  Hebben ze hier dan geen work permit voor nodig.
  Lijkt mij dat ze illegaal bezig zijn.
  Als een farang gehuwd met een Thaise even bijspringt in haar restaurant dan geeft dat al problemen bij de Immi.

  Jan Beute.

  • Johnny BG zegt op

   Zo heet wordt de soep in heeeeeeeeeeeel veel gevallen niet gegeten. Horeca is een makkelijke prooi maar doe wat anders en dan is er weinig te vrezen.

  • Graham zegt op

   Beste Jan Beute, Er is een verschil volgens mij tussen werken voor een Nederlands bedrijf wat in Nederland o.a. BTW afdraagt en ten goede komt voor Nederland en werken voor een Thais bedrijf wat weer ten goede komt voor Thailand. Daarbij om een werkvergunning voor Thailand te krijgen is mij altijd verteld dat hiervoor de uitnodiging moet komen vanuit een Thais bedrijf.
   Ik zou dan als het anders was allang een werkvergunning aangevraagd hebben zodat mijn mogelijkheden hier nog beter zou worden. Maar ik sta open voor ideeën en mogelijkheden 🙂

   • KhunTak zegt op

    Beste Graham, allereerst wil ik even aan je kwijt dat het mij niet uit maakt hoe jij je geld hier in Thailand verdiend.
    Maar Jan Beute heeft wel gelijk. Als het bedrijf waar jij voor werkt een work permit heeft aangevraagd voor zijn/ haar werknemers, is er niets aan de hand. Maar, als dat niet het geval is, dan kun je dus problemen krijgen met de Thaise wetgeving.
    Aangezien jij hier ook enige reclame maakt ga ik er even vanuit dat jij voor jezelf werkt.
    Dus wees voorzichtig en schreeuw het nou gewoon niet van de daken. Er zijn mensen voor minder verraden.
    Succes

    • Graham zegt op

     Beste KhunTak, Bedankt voor je reactie en tip. Ik zal het eens bespreken met de autoriteiten hier.
     Achter je laptop zitten en e-mailen en af en toe een Skype gesprek voeren zou toch moeten kunnen zou je toch denken in deze tijd?
     Groet Graham

     • Berry zegt op

      Okay, nu vraag ik me af welke vraag je aan de autoriteiten gaat stellen:

      – Mag ik e-mailen en skypen in Thailand?

      – Of mag ik werken in Thailand zonder werkvergunning?

      Op beide vragen weten we allemaal wel het antwoord. Vraag 1 JA en vraag 2, Neen.

      De mooiste vraag wat je zou kunnen stellen is, langdurig verblijvend in Thailand, moet je een workpermit hebben als je voor een buitenlands bedrijf, zonder vestiging in Thailand, werkt via het Internet?

      En tot op heden is dit een grijze zone.

      Wat wel al klaar en duidelijk is;

      Is het een Thaise bedrijf, workpermit

      Heeft het bedrijf een vestiging in Thailand, workpermit

      Worden de producten diensten gebruikt in Thailand, workpermit. (Om via via het begrip vestiging in Thailand te omzeilen.)

      De discussie is nu, kan men een uitzondering maken voor een workpermit, indien je werkt voor een buitenlands bedrijf?

      Ik heb weet van een eigenaar van een bedrijf in Singapore, dewelke een extensie in Thailand aanvroeg op basis van retirement. Geweigerd, omdat immigratie ervan uitging dat hij in Thailand zou werken voor zijn bedrijf. En retirement en werken in Thailand gaat niet samen.

 3. Pieter zegt op

  Dit idee speelt ook al een tijdje in mijn hoofd, na de corona-beperkingen een paar maanden naar Thailand om daar werk en vakantie te combineren. Wat tot een jaar geleden bijna onmogelijk leek of werd gemaakt, alles digitaal vanuit je eigen werkkamer, is inmiddels de standaard geworden. Wat zou het dan nog moeten uitmaken waar je werkkamer gesitueerd is, in Nederland of (ver) daarbuiten?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website