(tdee photo cm / Shutterstock.com)

Chiang Mai de noordelijk stad in Thailand kent een Nederlands drama van enige omvang. Ruim 400, voornamelijk Nederlandse beleggers zijn 40 miljoen euro armer door een totaal mislukt vastgoedproject in de stad: winkelcentrum Promenada. 

Het Nederlandse bedrijf ECC Invest is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Promenada Chiang Mai. Directeur Tjeert Kwant van ECC Invest wist in het programma Business Class op RTL 7 van Harry Mens een grote groep Nederlanders te enthousiasmeren voor het investeringsproject. Het winkelcentrum werd in 2013 opgeleverd maar bleek alles behalve de kip met beloofde gouden eieren.

Uiteindelijk wordt het een miljoenendrama met onthutste investeerders die hun zuur verdiende centen zien verbranden.

Lees het heel verhaal in de Quote: www.quotenet.nl/

10 reacties op “Het Nederlandse investeringsdrama in Chiang Mai: Winkelcentrum Promenada”

 1. Nicky zegt op

  Er loopt ook nooit iemand rond. Behakve bij rimping en een paar eettenten zie je er niemand. Toen immigratie daar nog was, zag je nog wat volk, veelal wachtend op hun visa. Maar tegenwoordig sta je na 5 minuten weer buiten. Is ook geen gezelligheid. Dan is het nog verdeeld over 2 gebouwen. Volgens mij is het savonds buiten drukker dan binnen

 2. Johnny BG zegt op

  Investeerders in dit segment horen beter te weten. In dat programma is het niet uniek dat sponsoren geld hebben gevraagd voor kansloze projecten..iedereen weet dat je alleen kan investeren met geld wat je kan missen maar rendement maakt blind.

 3. kEES zegt op

  Heb Tjeerd Kwant gesproken toen het een jaar open was en verteld dat dit winkelcentrum niet werkt, de hele opbouw is verkeerd voor Thaise mensen. Kijk maar hoeveel winkels er al dicht zijn. gelukkig is er de Rimping nog, anders was het helemaal erg.

 4. PEER zegt op

  Helaas,
  en ik vind het in en in triest dat deze investering niet opbracht wat het eigenlijk zou moeten doen?
  Het winkelcentrum is prachtig aangelegd, bijna landelijk met palmbomen, grote gazons en inmense paraplue- overkappingen.
  Maar het was paar jaar geleden ook ‘n race tegen Central die ook aan de Oostkant van Chiangmai aan het bouwen was..
  Jammer, maar díé hebben de strijd gewonnen. En nu zie je Promenada al langzaam aan het verpieteren.
  Op het parkeerterrein was laatst ‘n openbare verkoop van gebruikte, door de bank teruggenomen, auto’s.
  Dan weet je al hoe laat het is. RIP

 5. marijke. zegt op

  Een paar jaar geleden daar geweest.Inderddaad mooi aangelegd.Maar toen stond er al veel leeg.

 6. Lessram zegt op

  Werd Palm Invest ook niet zo gepromoot via het programma van Mens?
  Iemand die zelf betaald om zijn eigen programma op TV te krijgen, ipv er betaald voor te krijgen om een programma te presenteren en daar omheen ook nog eens de normale reclame…..
  Ik heb het altijd een dubieus programma gevonden met een slechte presentator (maar ja hij betaald voor de zendtijd). Een grote “reclame commercial, met reclame er omheen”

  Zeer vervelend voor de investeerders die ingestapt zijn.

 7. Lung addie zegt op

  Het is zo een beetje hetzelfde verhaal als wat hier, in Chumphon gebeurd is met het ‘New Nordic Coral Beach” project. Groots opgezet project met drie grote condo gebouwen, poolvillas …. Veel Noorse en Franse investeerders aangetrokken die elk op zijn minst 10.000.000THB moesten inleggen. Een jaarlijkse return van 10% werd beloofd ….. Toen ik mijn eerste artikel hierover op het blog schreef kwam de zin: ‘don’t bring me a still born baby’ er in voor en jammer genoeg kreeg ik gelijk. Van de drie condogebouwen is er 1 afgewerkt geraakt, de andere twee staan reeds meer dan een jaar totaal onafgewerkt, net als de poolvillas. Van de 6 poolvillas zijn er amper 3 afgewerkt, de rest staat er er gewoon te staan. Geen kat die er komt, alles gewoon eenzaam en verlaten. Naar onbevestigde info zou Nordic zicht zelfs teruggetrokken hebben uit het project…. de investeerders hun centen???? Blowing in the wind…..???

 8. Petervz zegt op

  Toen ECC voor het eerst het project kwam presenteren op de ambassade, heb ik hen negatief geadviseerd, omdat ik weet dat Central geen buitenlandse concurrent wenst. Eigenwijs en toch doorgezet.

 9. Thailandganger zegt op

  In het algemeen is het zo dat als je je investering via Harry Mens moet verkopen het op voorhand als een niet te best project is.

  Die Harry Mens zal het echt een worst zijn wat hij aanprijst.
  Het kost een beste duit om daar je zegje te mogen doen.

 10. Jacques zegt op

  Je moet van een gokje houden wil je dit soort zaken in Thailand doen. In dit geval verkeerd gegokt. Ik weet niet wie het vooronderzoek heeft gedaan, maar kennis van zaken wat betreft de situatie in Thailand daar ontbreekt het nodige aan. Ze hadden er beter aan gedaan om ter plaatse te kijken en zelf informeren en dan hadden die miljoenen niet geïnvesteerd geworden, tenzij natuurlijk het tunnelvisie virus rond waarde. Er gaat zoveel verkeert in dit land. Kijk een naar de kleine zelfstandigen, die met eten en drank bezig zijn. Ze concurreren elkaar uit de markt omdat er niets geregeld is op gebied van beperkingen. Iedereen doet maar wat. Vergunningen wat is dat hoor ik ze denken. Zoveel bedrijfjes die weer op de fles gaan en dat was al lang voor de coronacrisis die daarbovenop een nekslag is voor velen. Kijken eens naar de huizenbouw en hoeveel projecten er zijn gestrand. Triest om dit waar te nemen, maar het is dagelijkse kost.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website