Onderzoek insectenindustrie in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
2 maart 2019

Lieke de Wildt, masterstudent aan de Wageningen Universiteit, doet onderzoek in de insectenindustrie in Thailand roept de hulp in van mensen, die zich met het kweken van eetbare insecten bezighouden.

We zullen er in de toekomst allemaal baat bij hebben, hoewel we wellicht even aan de gedachte zullen moeten wennen.

Lieke schrijft:

De insectenketen is de laatste jaren volop in ontwikkeling en wordt steeds meer toegepast als eiwitbron voor de mens. Deze opkomende industrie is echter nog niet overal zo goed ontwikkeld als in Thailand, dé leider in de insectenindustrie.

In de toeleveringsketen van eetbare insecten is het van belang om de verliezen na de oogst te reduceren, zodat meer mensen gevoed kunnen worden, wat vooral van belang is in arme landen in Afrika.

Daarom ben ik bezig met een onderzoek naar het verminderen van de verliezen na de oogst in de toeleveringsketen van eetbare insecten, waarbij ik focus op krekels. Hierbij bekijk ik wat de opkomende industrie in Afrika kan leren van de al ver gevorderde industrie in Thailand.

Via de literatuur zijn al enkele factoren gevonden die van invloed zijn op de verliezen na de oogst, maar om dit te specificeren en te verifiëren ben ik op zoek naar boeren en verwerkingsbedrijven van eetbare insecten in Thailand die mij hier meer over kunnen vertellen.

Dus bent u werkzaam in de industrie van eetbare insecten in Thailand en wilt u een bijdrage leveren aan het optimaliseren van de insectenketen, neem dan contact met mij op via: [email protected]

1 reactie op “Onderzoek insectenindustrie in Thailand”

  1. willie zegt op

    Ik vind het een interessante vraag!!
    Heb gefrituurde insecten gegeten maar vond er eigenlijk een “gebakken spek” smaak aan zitten.
    Dit was in Pattaya,maar waar komen deze insekten eigenlijk vandaan?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website