Ze heeft een rijzige gestalte, fijngebouwde ledematen en zorgvuldig opgemaakte gelaatstrekken met scherpe jukbeenderen. Kortom een exotische beauty.

Maar ze is meer. Ze is een aangename gesprekspartner: onderhoudend, helder, grappig en rechttoe rechtaan, schrijft Onsiri Pravattiyagul in een interview in Muse, de zaterdagbijlage van Bangkok Post.

Cheera Choo (27) was even overgewipt uit New York om haar pocketbook Archeep Tee Mai Kiat Mee Tae Keuk (No Honour, Only Shoes For This Profession) te promoten. Daarin beschrijft ze wat haar overkomen is sinds ze drie jaar geleden naar de Big Apple vertrok. En dat was, zeker in het begin, en nog steeds niet altijd rozengeur en maneschijn.

De eerste drie maanden woonde ze samen met vijf andere modellen in een appartement in Manhattan. ‘Dat waren waarschijnlijk de slechtste maanden van mijn leven.’ Haar huisgenoten waren jong, slordig en nogal onverantwoordelijk. Cheera stond toen onder een grote druk: nieuwe baan, nieuwe stad, nieuw leven en ze had geen vrienden en vriendinnen. Om de nacht door te komen, bad ze veel, mediteerde en deed vrijwilligerswerk. ‘Ik heb alles opgeschreven en dat heeft me veel geholpen.’

Via Singapore naar de Big Apple

Cheera’s loopbaan, als je het zo mag noemen, begon op 18-jarige leeftijd toen ze de modellenwedstrijd van Priew Magazine won. Maar de overwinning bracht geen roem, want haar strenge schoonheid en traditioneel uiterlijk in combinatie met haar gereserveerde houding openden geen deuren in de Thaise modellenwereld. Ze ging studeren aan de Thammasat universiteit, werd verliefd op haar major theater en schopte het zelfs tot de laatste auditieronde voor Mae Bia, maar die rol ging aan haar neus voorbij.

Nadat ze drie maanden modellenwerk in Singapore had gedaan, kreeg ze een uitnodiging van modellenbureau Wilhelmina Models. Dus trok ze de stoute schoenen aan en begon opnieuw. Inmiddels heeft ze op de catwalk gelopen voor Rebecca Minkoff en WHIT en geposeerd voor Warren Tricomi Salon. Ze heeft een fijn onderkomen, een aardige vriend en een redelijk aanbod aan werk.

Je moet alles zijn: accountant, psycholoog, stylist, voedseldeskundige

‘Maar ik kan je vertellen dat je het in New York stukken moeilijker hebt als model dan in Thailand. Daar zijn modellen producten, geen celebrities zoals hier, met bepaalde maten en beschikbaarheid. Je moet alles zijn: accountant, psycholoog, stylist, voedseldeskundige – je moet psychologisch stabiel zijn en goed kunnen omgaan met geld, want er is niet altijd werk. Soms verdien ik niet eens genoeg om eten te kunnen kopen.’

Met Cheera’s stabiliteit is in ieder geval niets mis: ze gaat niet naar party’s, drinkt niet, rookt niet en sinds haar 21ste praktiseert ze meditatie en bestudeert de dhamma leerstellingen.

(Bron: Muse, Bangkok Post, 15 februari 2014)


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk cadeau voor een verjaardag of zomaar? Koop Het Beste van Thailandblog. Een boekje van 118 pagina’s met boeiende verhalen en prikkelende columns van achttien bloggers, een pittige quiz, handige tips voor toeristen en foto’s. Bestel nu.


6 reacties op “In NY zijn modellen producten, geen celebrities zoals in Thailand”

 1. Marco zegt op

  Ho hoe is het mogelijk een Thaise vrouw die het zonder hulp van een farang zo heeft gemaakt,geen 12000 baht zakgeld per maand een farang hoeft niet te zorgen voor papa en mama goed gedaan.
  En nogmaals alles zonder hulp van de bloggers uit Nederland en Belgie je zou bijna denken aan een komplot.

  • chris zegt op

   Ze heeft (of had) wellicht een of meer THAI gigs. En die kijken – als je tenminste een schoonheid bent – niet op 100.000 Baht per maand meer of minder. Die zjn niet zo krenterig als wij Nederlanders…..(wink)

 2. Erik zegt op

  als Wilhelmina Models je vraagt naar Amerika te komen ben je niet de eerste de beste en regelen ze ook alle formaliteiten om daar te wonen en werken, inkasseren het geld van je opdrachten die je via hun krijgt enz. Je krijgt zo alle kans iets van je bestaan als model te maken. Waarom dan hier weer dat eeuwige geleuter over gigs en sponsors. De wereld is gelukkig groter dan alleen dat gedoe.

 3. Pim zegt op

  Er zijn genoeg voorbeelden over Nederlandse schonen .
  Hadden die ook gigs nodig ?
  Waarom een mooie dame uit Thailand wel ?
  Is dat omdat dit de kroegverhalen weer kan versterken lijkt mij eerder het geval .
  Mijn overbuurvrouw is zo lelijk als de nacht en is als ze niet slaapt dronken met het geld van iedere keer weer een andere farang gig.
  Ze heeft het nooit verder gebracht dan een show op een politiebureau .
  Een mooie vrouw heeft het van haar opdrachten als ze attent blijft zijn .
  De pers is altijd op de loer wat zij dus donders goed heeft begrepen .

 4. Sjaak S zegt op

  Haha, het bekrompen wereldje van ons Farangs. We denken altijd dat de vrouwen om ons heen (hoe aardig of lelijk ook) en wij, de grote hoop uitmaken in Thailand.
  Misschien helpt het eens wakker te worden en te beseffen dat wij peanuts zijn. De wereld om ons heen is groter dan wij denken en zeker groter dan de kroeg waar je heen gaat.
  Thailand is vol met mensen die ver boven ons uit komen. In mijn vroegere werk heb ik met heel veel Thaise vrouwen gewerkt uit goede families en die het niet nodig hadden om een Farang aan de haak te slaan.Ik ken er genoeg die universiteit hadden en die goed voor hun familie zorgen en die sociaal gezien op een veel hogere ladder staan dan ik zelf.
  Wij hebben het geluk, dat er genoeg vrouwen hier zijn, die een leuk leven willen hebben met een buitenlander en daarbij jonger en mooier uitzien dan de gemiddelde Nederlandse of Belgische vrouw, die menigeen zou kunnen krijgen.
  Het zou fijn zijn in ieder geval voor ogen te houden, dat wij – de buitenlanders en ook deze vrouwen – eerder een uitzondering zijn en niet de norm, hier in Thailand.

  • chris zegt op

   beste sjaak,
   je hebt natuurlijk helemaal gelijk maar ik wil toch wel graag enige nuance aanbrengen:
   – meer en meer Thai vrouwen, van welke rang en stand ook, zijn of worden alleenstaand;
   – alleenstaande Thai vrouwen (van welke rang en stand ook; leeftijd 35+) zijn niet erg in trek als huwelijkskandidaat voor Thai mannen (die hebben graag jongere vrouwen die geen ‘verleden’ hebben en geen kinderen);
   – voor alleenstaande Thai vrouwen zijn Thai mannen ook minder aantrekkelijk (door hun gedrag op het gebied van huwelijkse trouw, alcoholgebruik en gokken);
   – met name westerse mannen zijn aantrekkelijk, niet alleen om hun financiele zekerheid (voor vrouwen uit armere standen en regio’s) maar zeker ook om hun opvattingen over een meer gelijkwaardige rol van man en vrouw in een relatie.
   Kan uit ervaring spreken……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website