Nu koning Bhumibol is overleden is het goed om dierbare herinneringen op te halen aan de vorst. Het staatsbezoek van onze koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander in januari 2004, is zo’n moment. Het is aardig om deze video nog eens terug te zien.

Op 19 januari 2004 begonnen koningin Beatrix en kroonprins Willem Alexander aan een staatsbezoek aan Thailand. Het staatsbezoek werd afgelegd in verband met het 400-jarig bestaan van relaties tussen Thailand en Nederland.

Op de Luchthaven Don Muang, werden koningin Beatrix en kroonprins Willem Alexander ontvangen door de Thaise koning Bhumibol en koningin Sirikit. Vanaf de luchthaven gingen beiden naar Bangkok waar ze ontvangen werden de gouverneur van Bangkok, Samak Sundaravej, waar ze de sleutel van de stad Bangkok gepresenteerd kregen (een sleutel van goud van 90 gram).

 • Op 21 januari bezochten koningin Beatrix en kroonprins Willem Alexander de restanten van de oude VOC handelspost bij de stad Ayutthaya.
 • Op 22 januari legde de koningin een krans bij de erevelden bij Kanchanaburi waar meer dan 2000 Nederlanders begraven liggen die aan de Birma spoorweg werkten.
 • Op 23 januari brachten de koningin en de kroonprins een bezoek aan een koffiebranderij in het Doi Tung project. Ook bezochten ze het opiummuseum in het hart van de Gouden Driehoek in de noordelijke provincie Chiang Rai. Op de terugweg naar Bangkok maakten de koningin en de kroonprins nog een tussenstop in de stad Sukhothai, één van de oude hoofdsteden van de verschillende Thaise koninkrijken 700 jaar geleden. Ze bezochten daar enkele tempelcomplexen en hadden er ook een diner met de gouverneur.

Hierna vloog het Nederlandse regeringsvliegtuig KBX beiden terug naar Bangkok waar ze met een lijnvlucht terugvlogen naar Schiphol.

Bron: Wikipedia

Video: Nederlands staatsbezoek aan Thailand in 2004

Bekijk hier de video:

8 reacties op “Nederlands staatsbezoek aan Thailand in 2004 (video)”

 1. Gringo zegt op

  Heel attent van de redactie om deze mooie video met de Thaise koning op het blog te zetten.
  Mijn complimenten!

 2. cor zegt op

  op 22 januari arriveerden Koningin en Kroonprins in Chiangrai bij de Mae Fah Luang Foundation Cultural Park
  en woonden daar diverse culturele activiteiten bij ,dans,voedselstalletjes,landbouwproducten
  ,zij overnachten in het Dusit Island resort.
  ik kreeg een brief van de Koningin
  met dank voor de mede organisatie van een voor haar onvergetelijk bezoek hier
  (de Pers werd niet toegelaten)!

  dit nog even toegevoegd aan Uw herinneringsbericht!

 3. Rick zegt op

  Een korte maar voor mij zeer indrukwekkende film waar een gevoel van ” Trots op Nederland en Thailand ” zeker word aangewakkerd. Dankjewel.

 4. Lenny zegt op

  Wat een goed idee om dit nu te plaatsen, heb er van genoten !

 5. foto zegt op

  Hiervan hangt nog steeds in de tunnel tussen station Hualampong en de MRT=metro-die werd door hen (althans, WA) bezichtigd vlak voor de ingebruikname.

 6. Petervz zegt op

  Leuke herinnering, te meer daar ik een rol speelde bij de invulling van het programma en de diverse onderdelen in Bangkok persoonlijk heb bijgewoond.

 7. Daniël M. zegt op

  Mooi initiatief van Thailandblog. Hoewel ik Vlaming ben, hebben mijn Thaise vrouw en ik er met veel belangstelling naar gekeken. Wij hebben samen genoten van de beelden.
  Daarna heb ik op Youtube heel even gezocht naar iets gelijkaardigs met de Belgische koninklijke familie, maar niet meteen iets gevonden. Alleen een filmpje met princes Mathilde (die nu koningin is) in Thailand en een zwart-wit film van het bezoek van de Thaise koning in Brussel in 1960, weliswaar zonder klank, slechte beeldkwaliteit (donker) en blijkbaar van een Britse tv-ploeg…

 8. Bo zegt op

  Nog een bijkomstigheid de metro was toen gereed en werd toen geopend of hoe je dat ook mag noemen door Koningin Beatrix , foto’s daarvan hangen in de doorgang tunnel trein station Lampong naar de metro .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website