Wie naar Thailand op vakantie gaat, kan er maar beter voor zorgen dat hij of zij ook een goede reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluit. Wie denkt dat de kosten voor medische zorg in het ‘Land van de Glimlach’ laag zijn, komt bedrogen uit.

In vrijwel alle gevallen worden gewonde of zieke toeristen naar een privé-kliniek doorverwezen en daar weet men wel dat er wat te halen valt bij de rijke toerist. Dat blijkt onder ander uit een lijst van landen waar de medische kosten voor toeristen het hoogst zijn. Deze is opgesteld door de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld: Allianz Global Assistance.

Pas op voor torenhoge medische rekeningen

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. In sommige landen kunnen de medische kosten zeer hoog zijn. Hieronder een vergelijking van de kosten en het verschil met het Nederlands tarief, ook wel Diagnose Behandel Combinatie (DBC) genoemd:

 • Migraine in Hurghada, Egypte: € 651, in Nederland: € 213
 • Gebroken been in Antalya, Turkije: € 16.900, in Nederland: € 6.340
 • Buikgriep in Spanje: € 8.000, in Nederland: € 1.934
 • Schouder uit de kom in Oostenrijk: € 4.000, in Nederland : € 2.000
 • Bezoek aan Spoedeisende Hulp in Miami, VS: € 53.000, in Nederland tussen de € 500 en € 10.000 euro afhankelijk van de diagnose.

Allianz Global Assistance heeft een lijst opgesteld van landen waar de medische kosten voor toeristen het hoogst zijn:

 1. Verenigde Staten
 2. Turkije
 3. Canada
 4. Thailand
 5. Spanje
 6. Frankrijk
 7. Griekenland
 8. Marokko
 9. Zwitserland
 10. Brazilië

Heb je problemen, bel de alarmcentrale

Bij een ongeval of medisch probleem in het buitenland neemt de alarmcentrale de coördinerende rol op zich. Natuurlijk is het zaak dat je eerst contact zoekt met de spoedeisende hulpdienst op de vakantiebestemming. De artsen ter plaatse nemen de eerste zorgtaak op zich. Daarna is het belangrijk dat je zelf, of een medereiziger, meteen contact opneemt met de alarmcentrale. Die treedt vervolgens op als coördinator en neemt jou, en eventuele medereizigers, veel werk uit handen.

Een alarmcentrale? Wat is dat?

Bij een alarmcentrale werken mensen in een team, ieder met hun eigen specialisme. Wie in nood belt met de centrale krijgt één van de hulpverleners aan de lijn die de getroffene(n) persoonlijk te woord staat. Daarna nemen de artsen en verpleegkundigen van Allianz Global Assistance het medisch dossier voor hun rekening en overleggen zij met lokale artsen die de patiënt behandelen. De alarmcentrale zorgt ook voor een garantstelling van medische kosten in het buitenland.

Wat voor behandelingen vallen precies onder medische kosten? Hieronder wat voorbeelden:

 • Spoed ziekenhuisopname.
 • Chirurgische ingrepen.
 • Overleg met huisarts en specialisten.
 • Medische onderzoek.
 • Scans, röntgenfoto’s, MRI-scans, etc.
 • Medisch advies.

Medische kosten

Om dit soort financiële tegenvallers te voorkomen, is een goede voorbereiding van de reis erg belangrijk. Allianz Global Assistance raadt aan om voorafgaand aan de reis de dekking van de verzekering goed te checken. Staan de juiste mensen nog op de polis? Is Europa dekking genoeg of is werelddekking nodig? Is de dekking voor bagage genoeg voor alle digitale apparatuur die meegenomen wordt? Tenslotte is belangrijk of de dekking voor medische kosten in het buitenland alle kosten voor spoedeisende hulp vergoedt. Mocht er zich tijdens de vakantie toch een medisch probleem voordoen, dan is de zorg voor eventuele financiële gevolgen een stuk minder.

Bron: Allianz Global Assistance


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

38 reacties op “Medische kosten voor toeristen in Thailand erg hoog”

 1. David H. zegt op

  Vermijdt de prive ziekenhuizen en al die er een % van krijgt ( o.a ambulance diensten om patienten aan te leveren….) , de government hospitalen leveren ook goed werk , alleen niet luxueus, maar als je in onze landen een luxekamer wilt zal je nog meer betalen dan die van Thailand , alleen al door de dan vrij te bepalen erelonen van de medici ……
  Militair ziekenhuis Sathahop prima , iets duurder dan voor Thai , maar matig .

  • Peter zegt op

   Beste David,

   Wat jij daar zegt klopt helemaal niks van.
   De regering ziekenhuizen kun je uitstekend terecht voor een been breuk of zo. Dan is de nota ook lachen.
   Dat je er met zes mensen of vijftig op een slaapzaal moet liggen is ook niet belangrijk. Ze zijn dan te vergelijken met een academisch ziekenhuis is de vijftiger jaren in Nederland.

   Maar heb je echt een lichamelijk probleem denk aan b.v. hart klachten dan ben je daar absoluut niet aan het goede adres.

   Omdat er levensbedreigende omstandigheden kunnen zijn David kan het echt niet wat jij daar schrijft !

   Er zullen ook niet veel goede artsen of te wel specialisten in een regerings ziekenhuis werken voor een klein loontje terwijl ze in een prive zieken huis een vermogen kunnen verdien. Sorry mag niet generalisren.

   Been breuk oor uitspuiten arm uit de kom al dergelijke zaken ga je het beste (bedoel goedkoopste) naar een staats ziekenhuis. Maar ga daar niet heen voor een levens bedreigende ziekte/kwaal.

   • theoS zegt op

    Verleden jaar voor een lies breuk geopereerd bij een Government Hospital, kosten Baht 11.000 (elf duizend). Kon een kamer krijgen maar nam genoegen met een zaal. Je kunt, in sommige, daar voor haast alles terecht. Waar ik kwam, ik was meegenomen door mijn Thaise buren, waren specialisten voor haast alles. Goed, voor een specialist moest men een afspraak maken. Ik kwam om 10 uur ‘s morgens en werdt gelijk opgenomen. Om 3 uur ‘s middags werdt mij verteld dat ik nog dezelfde dag om 8 uur ‘ s avonds geopereerd zou worden, duurde 3 uur en kwam terug op de zaal om 11 uur ‘s nachts. Nog 3 mnd na controle, elke maand voor controle door de chirurg die zei dat hij de hele boel van binnen moest repareren. 11000 baht = nog minder dan eigen risico in Nederland plus maandelijkse premies van Euro 100.

 2. wibart zegt op

  Ik vindt al die vergelijkingen maar onzin. Op het moment dat jij ziek bent wil je maar 1 ding en dat is zo snel als mogelijk weer beter worden. Als je na een verkeersongeluk met een gebroken been op straat ligt ga je toch ook niet in discussie met de ambulance of het niet kosten goedkoper kan ? Natuurlijk als het niet urgent is en je de tijd hebt om een afweging te maken dan probeer je de beste zorg voor de kleinste prijs te krijgen en dat is vaak niet alleen het ziekenhuis maar ook de arts die bepalend is voor de kwaliteit. In thailand kwam ik jaren geleden bij het bumrungrad voor een laserbehandeling van beide ogen en kreeg een compleet menuboek met per pagina de beschikbare artsen met foto en volledige beschrijving van werkervaring, opleiding, specialisme etcetera waaruit ik onder het genot van een kopje goede koffie kon kiezen. Kijk dat is pas service en ja dat kost ook wat ;).

  • Ad van den Berg zegt op

   Het Bumrungrad Ziekenhuis in Bangkok (commercieel) is er een van Wereldklasse en logisch dat het daar duur is. Kom je b.v. in het Nakhon Pracharak Ziekenhuis in Nakhon Sawan, dan doen die het ook verdomd goed (voor ernstige kwalen) en kost stukken minder… die laatste is een Staatsziekenhuis… Zouden we in Nederland ook moeten hebben!

 3. Puck zegt op

  Ga met een grote boog om de Bangkok Hospitals heen,ik kan over dit hospital een boek schrijven.

  • Leo Th. zegt op

   Zelf (te) vaak in het Bangkok Pattaya Hospital geweest (zeker minimaal 30 keer) voor uiteenlopende klachten en naar mijn mening zijn de artsen er deskundig en de verpleegsters zeer vriendelijk. In vergelijking met Nederland waren de kosten beduidend lager en zijn altijd zonder enige discussie door mijn verzekeraar CZ betaald. Ook diverse malen het wat minder luxe Memorial Hospital in Pattaya bezocht, qua prijs onder het niveau van het Bangkok Pattaya. In Bangkok 2 jaar geleden voor een spoed opname op een zaterdag per ambulance naar het Samitivej Hospital gebracht. Opgenomen in een luxe éénpersoonskamer en uitstekend behandeld door het medische team. De administratie heeft zelf direct contact met mijn reisverzekeraar (Allianz) opgenomen, die toestemming verleende voor opname en behandeling. Na enige dagen mocht ik na overleg met een Nederlandse arts het ziekenhuis verlaten. De kosten van de ambulance waren een lachertje, ik meen zo’n 800 à 1000 Bath en de ziekenhuiskosten waren een stuk minder dan gebruikelijk in Nederland en werden rechtstreeks door mijn verzekeraar aan het ziekenhuis voldaan. Nu is alles betrekkelijk, er zullen ook staatsziekenhuizen zijn met uitstekende artsen, maar in het algemeen lijkt het mij dat je als toerist, ook gezien de communicatie in het Engels, beter een privé hospital kan bezoeken.

 4. Hans van Miurik zegt op

  Hans van /mourik zegt op 28-11-2-15
  Op 25-11-2015 moest ik voor controle komen bij mijn oncoloog
  tevens een griep vacin.in het Changmai Ram hospitaal. anwb alarm centrale voor die tijd ingelicht per mail als antwoordt garantie is overgemaakt.
  Zag op de rekeing 595 th.bath.
  Mijn thaise vriendin 58 jaar wil ook wel een griep vacin hebben.wezen vragen zij moest naar de 4e verdieping.
  Zij heeft de zelfde route gedaan o.a. wegen kijken of je geen griep heb bloeddruk en lengte.
  Daarna eerst naar de dokter onderzocht en later de vacin gekregen op de 4e verdieping afgerekend 700 th.bath.
  Ze vond het zelf vreemd dat voor haar een thaise het duurder was. keek op mijn rekening omdat ik verzekerd was kreeg de verzekering korting.
  Dit jaar in maart 2015 CT PET SCAN gemaakt in het Changmai Bangkok Hospitaal en de uitslag bij mijn oncoloog in het RAM HOSpitaal kosten 40000TH.Bath. Moet op 9-03-2016 weer bij mijn oncoloog komen
  voor controle tevens daarna bij dokter Jaruwat Yossombat voor een GI(Gastro Intestinal) onderzoekt)
  2 weken voor die tijd licht ik de ANWB Alarmcentrale in.
  Heb zelf het idee dat het hier ondanks een prive ziekenhuis niet duurder is.
  Zie mijn bedragen kan het op internet niet vinden wat de kosten zijn.in nederland.

  d.

 5. Martin Adriaansen zegt op

  Ik heb andere ervaring bij Bangkok hospital in Hua Hin.
  Een mri scan, 4 röntgenfoto’s en twee consulten bij de orthopeed.
  Totaal betaald Euro 240,00

 6. jan zegt op

  Heb nogal wat ervaring opgedaan met de Nled. verzekeraars en de ANW alarm centrale en tot mijn spijt niet al te best. Ik raadt ieder aan om goed op te letten voor welk markt conforme tarief de machtiging aan het ziekenhuis in TH. is afgegeven.
  In mijn geval werd er een garantie afgegeven van 2300 eur. voor een longinfarkt t.w. IC, behandeling, dokter,verpleging enz. Op mijn vraag aan de ANWB centrale of ze mij even het voor NL tarief wilden doorgeven werd moeilijk gedaan. Mijn opmerking dat een dag ziekenhuis in NL wellicht meer zou kosten werd afgedaan met , “We hebben hier een team van medici die dat beoordelen “. Verder werd mij uitdrukkelijk verzekerd dat de meer kosten voor mijn rek. zou zijn.
  De zelfde vraag voorgelegd bij mijn verzekeraar ONVZ . Geen enkel probleem, binnen een uur de info binnen. Een dag IC met longinfarkt ,markt conform tarief , 5.875 Eur.. Toen dit aan de ANWB centrale voorlegde, en dat ik mij op het verkeerde been gezet voelde kwamen daar wat minder aangename opmerkingen over. Toen ik het vertrouwen in de ANWB centrale opzegde was de boot helemaal aan.

  Moraal van dit verhaal. Vaar niet blind op de ANWB centrale, doe navraag naar de garantie die afgegeven wordt en controleer dat.

  Vr Gr. Jan.

 7. Rob zegt op

  Ik ga altijd naar bangkokhospital in phuket.
  De zorg is goed niet perfekt .
  Je kan er altijd snel terecht.
  Het zijn ook grote oplichters ,want ze vragen bij het afrekenen altijd ben je verzekerd of niet .
  Ik vroeg als ik het zelf betaal wat kost het dan ,wat denk je ze vertelde dat het dan de helft kost.
  Ben pas geleden geopereerd aan mijn schouder.
  Ze hielden me eerst een maand voor de gek .
  Van alles doen pillen fisio e.d. ,op het laatst een mri geeist .
  En die mri gelijk door gestuurt naar mijn doktor in aartselaar in belgie .
  De volgende dag gelijk antwoord gekregen moest gelijk geopereerd worden .
  Mijn verzekering in holland doet niet moeilijk ben vaker door hem geopereerd,voor mij een super doktor.
  Ik vroeg wat het koste in bkkhospital phuket ,wat denk je 400.000 bath.
  De doktor in aartselaar was nog geen 2000€.
  Met op en neer vliegen was ik flink goedkoper uit .
  Het is de thaise manier van werken he ,tillen wie je kan tillen.
  Maar je heb ze nodig.
  Groetjes Rob

 8. w.lehmler zegt op

  Ikzelf heb goede ervaringen in Thailand. Deze week nog een bezoek gebracht aan de spoedeisende hulp in het prayathai hospitaal. Ik iets in mijn oog erg pijnlijk. De oogspecialist heeft ernaar gekeken en constateerde n wond in mijn oog met een infectie. Kosten specialist 800 baht. De 3 verschillende medicijnen 2000 baht.
  Verders is in phuket een bezoek aan n specialist rond de 800 baht. Een cortisol injectie in het Bangkok international hospital in Phuket 2000 baht , en geen 2 maanden wachttijd zoals in Nederland( kosten in Nederland 90 euro). Regel zelf je vervoer naar het ziekenhuis, vermijd de ambulance en vraag vooraf de prijs. De staatsziekenhuis met lange wachttijden op de dag zelf zijn niet veel goedkoper. Bel of google FF voor informatie bij verschillende ziekenhuizen, voor de prijs.

 9. Hans van Miurik zegt op

  Ben het toch niet mee eens dat Thailand bij de hoogste landen behoord
  Zie hier griepprik in eenprive ziekenhuis in Changmai, 595 th.Bath.

  Voor een Thai ook in een prive ziekenhuis 700 Th.Bath
  Griepprik in Nederland.

  De kosten van de griepprik liggen rond de €25 voor het vaccin, en rond de €9 voor het huisartsbezoek. Soms vergoedt de zorgverzekeraar dat. De griepprik kun je halen tussen half oktober en half november.

  .De kosten van de griepprik liggen rond de €25 voor het vaccin, en rond de €9 voor het huisartsbezoek. Soms vergoedt de zorgverzekeraar dat. De griepprik kun je halen tussen half oktober en half november.
  Overgenomen van.
  Hans van Mourik

  • TH.NL zegt op

   U hecht geen waarde aan de lijst van de verzekeraar? Waarom zouden die dat niet zorgvuldig doen? Uw mening enkel gebaseerd op een griepprik lijkt me veel eerder erg onzorgvuldig.

 10. Erwin zegt op

  Een paar jaar geleden langs Bangkok hospital gereden in Hua Hin. Ik had al een week ernstige buikklachten en was hondsberoed. Ik werd gelijk op een bed gelegd door 2 vriendelijke zustertjes en na 5 minuten stond er al een arts naast mijn bed, paar onderzoekjes gehad en een uur later stond ik weer buiten met een papieren zak vol met medicijnen. Ik dacht dat ze me wel een poot uit zouden draaien maar nee hoor……28 euro in totaal en 2 dagen later was ik weer helemaal de oude!

 11. jan zegt op

  ja dat klopt, dit zijn de duurste , maar er zijn ook goedkopere ziekenhuizen , waar je terecht kunt

  dus mijd bangkok hospital,

  op koh Samui is ook een goedkoper ziekenhuis ,daar werken ook wat engelse mensen , die ook bij de balie mensen te woord staan,

 12. René Chiangmai zegt op

  De basisverzekering vergoedt geen (spoedeisende) buitenlandse hulp buiten Europa!
  Daarvoor moet je een aanvullende verzekering afsluiten of een reisverzekering.

  • Leo Th. zegt op

   Op de site van Independer en de Consumentenbond staat vermeld dat tijdens een vakantie spoedeisende hulp WERELDWIJD vergoed wordt vanuit de basisverzekering met een maximum van het in Nederland vergelijkbare tarief voor de behandeling! In de toekomst wordt dat wellicht veranderd maar daar is in 2016 nog geen sprake van. Niettemin adviseer ik iedere vakantieganger een aanvullende-/reisverzekering af te sluiten voor medische kosten.

  • Peter@ zegt op

   Dat geldt pas vanaf 2017.

 13. willem zegt op

  Mijn zoon is met spoed opgenomen in het Bangkok hospital in Pattaya kreeg een 1 persoons kamer met alles erop en er aan zelfs een computer met internet heeft 4 dagen daar gelegen ik was bij hem mocht niets doen zelfs geen drinken geven dat werd zelfs door een zuster gedaan zo”n goede verzorging heb ik nog nergens anders meegemaakt ik heb de rekening gekregen toen hij werdt ontslagen het was iets meer als 400 euro alles tesamen dat betaal ik hier alleen al bij binnenkomst van het ziekenhuis in Nederland.
  Dit komt meer over of iemenad van de verzekering die steeds wordt genoemd het heeft geschreven dus men kan dan ook beter een andere reisverzekering nemen

  groetjes Willem

 14. Hazenfoort zegt op

  Ik ben al een aantal keren in bangkok Hospital geweest in pattaya,
  En ben daar altijd perfect behandeld en vond de prijs altijd wel mee vallen,
  Heb daar ook een keer 2 nachten moeten blijven en als goed geregeld door Agis verzekering,
  En laat om het jaar daar steunzolen maken die aangemeten worden stukken goedkoper dan in nl !

 15. marian zegt op

  Na weken in een klein ziekenhuis gelopen te hebben met klachten aan de gewrichten uiteindelijk in een rolstoel naar het Rayong Bangkok hospital gebracht.
  Direct de goede diagnose acute spierreuma, in het kleine ziekenhuis de verkeerde diagnose, medicijnen en behandeling gehad.
  In het Bangkok Rayong Hospital een Ontzettende bekwame en vriendelijke reumatologe en de kosten bijna niets, de reumatoloog rekende voor een bezoek van 20 minuten omgerekend 8 euro, medicijnen ook geen hoge rekening.
  Zeer maar dan ook zeer tevreden over het Bangkok Rayong hospital.
  De reumatoloog in Nederland gaf een compliment voor het het behandelplan opgesteld door haar Thaise collega.

  En niets van te voren betalen of aantonen dat je kunt betalen.

 16. Tom Korat zegt op

  Mijn ervaringen met Bangkokhospitaal in Korat.(Nakhon Ratchasima)
  Ik had een gemene infectie aan mijn voet opgelopen in de tuin. In een locale kliniek kreeg ik wat medicijnen. Die hielpen niet. Uiteindelijk kreeg ik gigantische zenuwpijnen in mijn nek/hoofd. Ik werd door de arts doorverwezen naar het St Mary’s hospital in Korat. Die accepteerden mijn verzekeringspas uit Nederland niet. Zij wilden uitsluitend contante betaling.
  Ben daarna naar het Bangkokhospitaal in Korat gereden. Werd daar meteen opgenomen en aan een infuus gelegd. Ik kreeg verschillende artsen aan het bed die verschillende anti-biotica uit probeerden.
  Omdat die artsen in meerdere ziekenhuizen werken, wist je nooit wie je echt behandelde. Na een paar dagen sloeg een anti-bioticum goed aan, door toedoen van een chirurg die toen werkte. Een paar dagen later kwam een andere arts weer langs die wat anders wou toedienen. De chirurg zei me de andere arts niet meer toe te laten, want deze anti-biotica werkte goed. Een week later kon ik het ziekenhuis verlaten.
  De andere arts werkte toen die dag daar niet.

  Een ander geval: Ik had last van mijn ogen. Zag dubbel. Oogarts in Bangkokhospitaal in Korat na onderzoek: je moet een bril. Ga naar deze opticien in the Mall.
  Ik bezocht echter twee opticiens in kleinere steden: ik zag steeds het scherpst zonder glazen.
  Na terugkomst in Nederland bij twee oogartsen geweest: geen bril, maar lichte staar.

  Mijn vriendin was in SiRacha in Samitive hospitaal. Later in Memorial in Pattaya: helft goedkoper.
  De dokter daar zei: koop deze medicijnen bij Fascino, dat is nog goedkoper.

 17. Hans van Miurik zegt op

  Ik heb het verhaal van de redactie nog even goed gelezen..
  Het gaat over als je met VAKANTIE gaat om een goed reisverzekering af te sluiten en dat vind ik terecht waar je ook naar toe.
  Ik zie dat veel mensen inclusief IK dat niet goed gelezen heeft.
  Als je met vakantie waar ook en er gebeurd wat dan ben je in ieder geval gedekt.
  Toen ik vroeger met vakantie ging had ik ook altijd een reisverzekering
  Er is een verschil tussen hier wonen en met vakantie gaan en een ziektekosten verzekering wil afsluiten of niet.
  Ook ik heb een moeilijke keuze moeten maken tussen wel of niet in 2009.
  DE ziektekosten hier als het niet al te ernstig vind ik het meevallen.
  Dus moest ik een gok wagen.Heb toevallig voor mij goed gegokt en wel afgesloten in 2009 prostaatkanker in 2010, eind 2012 darmkanker en erna de nodige chemo,s en controles.alles bij elkaar ongeveer 60000 euro.
  Ken ook mensen die geen verzekering hebben genomen dus toch een mooi potje hebben opgebouwd en bijna niets mankeren of een klein beetje.Die hebben goed gegokt.om niet verzekerd te zijn
  Ben voor wat de redactie schreef om als je met vaktie gaat in buitenland om een goed reisverzekering aftesluiten. want vaktie is maar voor korte duur.
  Volgend jaar wil iknaar indonesie gaan met vakantie sluit dan ook een reisverzekering.
  Maar neemt eerst kontact met mijn verzekering in nederland, omdat ik in nederland verzekerd ben met woontachtig in Thailand volgens mij ben ik dan niet verzekerd omdat thailand mijn woonland is

  • Eddy zegt op

   Van harte bedankt voor dit fantastisch artikel dat zeer nuttig zal zijn voor alle toeristen en mensen die in Thailand op lange termijn verblijven. Kom je ls toerist of op pensioen naar Thailand ?. Ik ga dit artikel gebruiken in de toekomst om onze toeristen te adviezeren en waarschuwen !!! Toeristen hebben geen gedacht welk hosptaal te kiezen wanneer zich een medisch probleem voor doet in Thailand !!! In geval van ongeval bestaat de kans dat de tegenparty GEEN verzekering heeft, en moet jezelf voor de hoge kosten ZELF opdraaien !.Verzint eer je begint en zorg dat je een ZEER goede verzekering hebt .

 18. rene23 zegt op

  Op “mijn” eiland in het zuiden is een kliniekje dat mij voor kleine behandelingen zoals ontstoken wond, wond hechten etc. nooit meer dan 50THB per keer rekent.
  Omdat ik vanaf 1980 veel ging reizen heb ik toen een permanente uitgebreide reisverzekering bij de OHRA afgesloten.
  Dat heeft zich tig keer terugbetaald, een voorbeeld :
  Bij ongeluk heup gebroken in India, Verpleger uit NL gestuurd met spullen (tractie) om me daar te helpen, 10 dagen bijstand van die verpleger, vervoer met ambulance naar vliegveld, met vliegtuig naar NL, horizontaal vervoerd op 10 stoelen !
  Totale kosten (1995) ruim 30.000 gulden, door OHRA betaald.
  Dus zorg voor een goede reisverzekering!!!

  • David H. zegt op

   Ben wel overtuigd van belang van goede reisverzekering als tourist omdat je dan minder verwacht van plaatselijke ziektekosten te hebben , tegenover als ex-patt hier constant te verblijven en toch minstens je door immigratie vereiste 800 000 baht op de ban te hebben is ook een verzekering die je nog intrest geeft ook nog (lol),….

   .. MAAR ben nu toch echt benieuwd te weten welke luchtvaartmaatschappij 10 stoelen aaneen heeft als opsteling …, ik heb enkel er max 5 ooit geteld en dat was Thai airways jumbo…..??

 19. Jack G. zegt op

  Zet de app van je reisverzekering op je mobieltje.

 20. Diny zegt op

  Ben het hier helmaal niet mee eens. Ben vorig jaar opgenomen met hartklachten en naar Bangkok hospital Pattaya gegaan en geopereerd daar. Tottale prijs was nog geen 13.000 euro inclusief een week intensive care, operatie aan het hart , na de operatie nog 2 dagen, en daarna nog 4 nachten voor de maag op een afdeling en de nazorg.dus dit klopt allemaal niet.

 21. uglykid zegt op

  Wil hier ook mijn verhaal ff vertellen , was verleden maand op vakantie in LOS met reisverzekering, motobike ongeval gehad ergens ten velde tussen Kanchanaburi en Sangkhlaburi met lelijke snijwonde aan linkerhand , werd binnen 15 min. geholpen op kleine verpleegpost door vakkundige en vriendelijke verpleegster die m’n hand ontsmette , hechte ( 9 draadjes ) daarna verband en medicijnen , daarna op mijn vraag naar de kosten zij ze niets mijnheer dit is gratis. daarna dagelijks wond verzorgen en nieuw verband koste mij 100 bath per keer behalve op een zondag toen ik naar Bangkok hospital Pattaya ging , prijs voor verzorging en nieuw verband 1625 bath, kosten worden voor een groot deel terugbetaald in Belgie door mijn verzekering ben wel super tevreden door de dienstverlening en vriendelijke behandeling kunnen ze hier nog een puntje aan zuigen …

 22. Pratana zegt op

  Ik lees graag jullie blog en een tijdje geleden heb ik een link hier gevonden die heel interessant is voor verzekeren als je naar Thailand met VAKANTIE gaat deze=
  http://thailandtravelshield.tourismthailand.org
  door de thaise overheid voor mij is hij heel interessant en je kiest zelf je polis

  • Matthieu Hua Hin zegt op

   Ik zie dat hierboven de volgende reisverzekering wordt vermeld: http://thailandtravelshield.tourismthailand.org
   Neem als je in Nederland of Belgie woont s.v.p. daar een reisverzekering, en kies niet voor dit plan van de TAT. Dit TAT plan is echt een zeer beperkt dekkende reisverzekering die alle reeds bestaande aandoeningen uitsluit. Gebruik je bijvoorbeeld medicatie voor hoge bloeddruk en je krijgt een hartaanval, dan dekt deze TAT verzekering niets, want pre-existing condition.
   Dit geldt overigens voor alle in Thailand verkrijgbare reisverzekeringen.
   Je bent echt duidelijk beter af en een stuk veiliger met een Nederlandse of belgische reisverzekering.

 23. ruud zegt op

  Het is natuurlijk wel een artikel met als bron een verzekeraar.

  Aangezien landen buiten Europa uit de ziektenkostenverzekering gaan, is een verzekering echter wel een noodzaak.

  Voor wat betreft de kosten van een priveziekenhuis:
  Ik had niet zo lang geleden een kleine operatie (wegsnijden ontsteking op onaangename plaats – plaatselijke verdoving) in de operatiezaal.
  Duur ongeveer 40 minuten.
  Alles inclusief (medicijnen en nacontrole) ongeveer 350 Euro.

  Dat wil niet zeggen dat het in het ziekenhuis van de buren geen 3500 euro gekost zou kunnen hebben.

 24. leocasino zegt op

  Na 5 bezoeken in pattaya memorial , en 5 verkeerde diagnosis en 5 maal verkeerde medicatie en 5 maal een veel te hoge rekening, ben ik de zesde keer naar bangkok hospital pattaya gegaan waar naar later bleek de juiste diagnose gesteld werd en de juiste medicatie werd voorgeschreven, bij thuiskomst in holland beaamde mijn dokter het en die zei tegen me dat ze in pattaya memorial alles verkeerd hadden gedaan… een pluim voor bkk hospital pattaya

 25. Van Aken Rene zegt op

  Ben verleden jaar opgenomen in Bangkok pattaya hospital snachts met hartklachten. Een uur later reeds op de operatietafel met een specialist voor een coronaire. Twee stenten geplaatst. Had dit reeds 12 maal laten doen in Belgie. Moet zeggen de specialist was zeer goed en er was geen verschil met Belgie. Heb 4 dagen in het hospitaal verbleven met een geweldige verzorging. De verzekering heeft alle betalingen rechtstreeks in orde gebracht was wel vrij duur een miljoen bath maar als het levensbedreigend is kan men dit bekijken als een peulschil. Bij ontslag 2 dvd’s plus de genomen foto’s meegekregen.Na terugkeer in Belgie heeft mijn specialist mij verteld dat er uitstekend werk was geleverd dus bij deze zeker geen klachten.

 26. Naka zegt op

  Ik woon al meer dan 20 jaar in Thailand. Wij gaan altijd naar de prive ziekenhuizen omdat de medische zorg goed is, artsen spreken perfect engels en geen wachtlijsten. We hebben de prijzen enorm zien stijgen . Misschien door het medisch toerisme uit het midden oostrn en een enorme toename van toerisme

 27. Harry zegt op

  Uitstekende ervaringen met zowel Thaise ( Thai Nakarin, Viphavadi, Lad Prao, Ratchaburi, BKK-Pattaya, Nakhon Ratchasima) als enkele Chinese zhs-en. Als ik kiezen kan: vliegtuig in en naar TH. Wel wijs een aanvullende reisverzekering te hebben als een rechtsbijstand verzekering, want de NL zorgverzekeraars zijn totaal onbetrouwbaar.

  Van Mijn NL huisarts een verwijsbrief voor een neuroloog gekregen. In Zhs A te B: 7 wk wachttijd. Dus VGZ Zorg gevraagd, of ik ook het buitenlandse zhs B te B bezoeken mocht. “Niet spoedeisend, was het antwoord, dus daar voorschieten en hier declareren tot max in NL”. Wachttijd geen 45 dagen doch 45 MINUTEN ! bij de neuroloog ( op zaterdagmorgen) en ma erop de neurochirurg al, do en vr KRI scans, di erop: behandeling. Kom daar in NL eens om !

  Eindelijk de reden van mijn al 20 jaar durende lage rugpijn gevonden. Doch… terug in NL werden alle declaraties door VGZ afgewezen: konden het niet lezen, want stond in het Engels, en uiteindelijk: ondoelmatige zorg. En dat door dr Verapan van Bumrungrad, die regelmatig over de wereld demo’s geeft over nieuwe ontwikkelingen op zijn vakgebied.
  Met de Thaise MRI scans en andere onderzoeken in België geopereerd, exact de operatie als in BRR al voorspeld. Daar was het dus wel doelmatig…
  Kosten in BRR waren ca 75% geweest van de Belgische, en die was weer lager dan in NL.

  Conclusie: je eigen verstand erbij houden, en je naar een normaal zhs laten brengen.

  Kijkend naar mijn totaal bedrag aan – gedwongen- NL zorgverzekingen moet de komende 25 jaar nog heel veel aan mij verspijkerd worden, wil ik de kosten “eruit halen”. Vergeet niet: die € 1200 per jaar, die je in NL zelf betaalt, wordt door de NL overheid nog eens aangevuld met het 3 1/2-voudige. Mijn belastingcenten dus.

 28. Leo Th. zegt op

  Beste Harry, hopelijk ben je thans van je rugpijn af. De snelheid waarmee je met klachten in Thaise privé klinieken geholpen wordt is uitstekend maar bedenk wel dat een bezoek voor een doorsnee Thai aan een privé kliniek niet mogelijk is omdat hij/zij dat financiëel niet kan opbrengen. Hoewel ik niet in jouw schoenen sta begrijp ik echter niet de haast om na een verwijsbrief van je huisarts’vrijwel á la minuut een neuroloog te kunnen raadplegen. Je schrijft immers dat je al 20 jaar klachten had dus dan maken die 7 weken wachttijd in Nederland toch niet meer zo veel verschil? Je opmerking dat de komende 25 jaar nog heel veel aan je verspijkerd moet worden om je betaalde kosten, waaronder je belastingcenten, voor de verplichte ziektekostenverzekering “eruit te halen” deel ik niet. Het zijn ten eerste niet alleen jouw belastingcenten maar die van ons allemaal en verder is het een collectieve verzekering. Misschien, wat niet te hopen is, hebben je vader en moeder wel erg hoge ziektekosten gehad. “Eruit halen” is ook een vreemde opvatting, je gaat toch ook niet expres een aanrijding maken of je huis in brand steken omdat je al jaren verzekeringspremie hebt betaald maar nog nooit schade hebt gedeclareerd?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website