Afgelopen donderdag, 11 juni zond BNN een documentaire uit op de Nederlandse televisie, die wellicht ook interessant is voor bloglezers in Thailand.

‘Lijfspreuk’ is een documentaire over de nog altijd groeiende wereld van de tattoos, die in coproductie met BNN en met steun van het CoBo tot stand is gekomen.

Lijfspreuk is volgens regisseur Leon Verdonschot een documentaire over ‘de schoonheid en troost van tattoos’. Over tattoos als uitdrukking van schoonheid, van zingeving, van opvattingen. Over de eerste generatie tatoeëerders, over de huidige en de volgende. Over de pijn en de spijt. Over de unieke band tussen tatoeëerder en getatoeëerde. Over tattoos in relatie tot familie, leven en dood. Een verteller en acht hoofdpersonen vertellen samen het verhaal over de naald, de inkt en de betekenis van tattoos.

De stijl van de documentaire past bij het onderwerp: esthetisch, dicht op de huid, filmisch. Enkele uitspraken in Lijfspreuk:
“Tatoeëren is vrijheid pakken. Slingers en ballonnen aan het leven hangen.” schrijver Mark Verver.
“Sommige tatoeëerders zijn Rembrandt. Ik ben meer een Mondriaan-mannetje.” Dikke Dennis.
“Als je een draak tekent, herkent iedereen over de hele wereld die. Terwijl er nog nooit een is gesignaleerd.”  tatoeëerder Darko Groenhagen.

De hierboven genoemde tekst komt van de NPO website Uitzending gemist, waar u deze documentaire kunt bekijken.

Hieronder een korte promovideo:

[youtube]https://youtu.be/IybIls4vM14[/youtube]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website