Leven met vooroordelen

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
1 april 2021

Stel je bent boven de 50 jaar en je gaat regelmatig (alleen) naar Thailand, dan ben je al snel een oude viezerik of een sekstoerist.

Vooroordelen. Erg vervelend. Je krijgt het gevoel dat je jezelf continu moet verdedigen. De omgeving drukt ongevraagd een stempel op je. Eenmaal gebrandmerkt, dan kom je bijna niet meer van dat stigma af.

Sekstoerist

In Nederland kijken sommigen je met gefronste wenkbrauwen aan. Het feit dat je meer dan één keer per jaar naar Thailand gaat of meerdere jaren achter elkaar, maakt je bij voorbaat al verdacht. Het maakt niet uit om welke reden je werkelijk naar Thailand gaat. Voor zaken, vrijwilligerswerk, om vrienden te ontmoeten, om inspiratie op te doen voor je weblog of simpelweg vakantie. Nee, je moet nu eenmaal in een hokje passen. Het hokje wat bij Thailand hoort is al snel: sekstoerist.

Ouwe snoeper

Voor de pensionado’s en expats die in Thailand wonen, geldt natuurlijk hetzelfde. En zelfs een graadje erger. Vrijwel iedereen leeft er met een Thaise vrouw of vriendin. Soms is er ook een flink leeftijdsverschil. In de calvinistische ogen van veel bekrompen Nederlanders is dat kennelijk een doodzonde. Dan ben je een ‘ouwe snoeper’ of  ’een triest geval’.

Het valt me op dat vooral Nederlandse vrouwen die zelf niet meer echt goed in de markt liggen het felst attaqueren. En dan vooral richting mannen die er een jonge bloem op na houden.

Jaloers

De mannen in Nederland die vooroordelen hebben zijn naar mijn mening vooral jaloers. Hij zit zelf al jaren aan te kijken tegen een vrouw die geen moeite mee doet om er nog aantrekkelijk uit te zien. Ze zijn zelfs al op elkaar gaan lijken en je moet erg goed kijken om nog iets vrouwelijks bij haar te ontdekken. De potentieproblemen die hij heeft, hebben niets te maken met het disfunctioneren van zijn gereedschap. Nee, seks zit vooral tussen de oren. Het lukt hem niet meer om opgewonden te raken van Bep. En andersom zal het ook zo zijn.

Zo, nu kon ik mijn vooroordelen ook even kwijt.

Vooroordelen van expats

Het verbaasd mij in grote mate dat de mensen die zelf het meest met vooroordelen te maken hebben er ook wat van kunnen. Lees de reacties van expats op dit blog er maar eens op na (wie de schoen past, die trekt hem aan). Ik noem er een paar:

 • Vrouwen uit Isaan zijn dom, het zijn vooral geldwolven en zakkenvullers.
 • Thai zijn onverschillig, lui en allemaal profiteurs
 • Bargirls hebben slechte bedoelingen en deugen nergens voor.
 • Een farang is alleen maar goed om geld te brengen.

Oordeel klaar

Herkenbaar? Het zijn dezelfde hardnekkige vooroordelen die je zelf zo verafschuwt. Kennelijk zit het hokjes denken in onze genen. Wij zijn heer en meester in stigmatiseren van grote groepen mensen. Het afgeven op anderen is vrijwel altijd een uiting van frustratie en onmacht. Het is wel begrijpelijk. De Thaise maatschappij zit nu eenmaal ingewikkeld in elkaar. De cultuurverschillen zijn groot. Om toch wat te begrijpen van de Thai en het gedrag van een Thai zijn vooroordelen een handig hulpmiddel. Het helpt vaak om zaken in een bepaald perspectief te plaatsen. Je hoeft er dan niet echt over na te denken. En dat is lekker makkelijk.

Datzelfde geldt voor Jan en Bep in Holland die over jou een oordeel klaar hebben. Ook lekker makkelijk om niet te hoeven nadenken over wat de werkelijke achtergronden en motieven zouden kunnen zijn om naar Thailand af te reizen of er te gaan wonen.

Vooroordelen zijn nooit helemaal uit te bannen. Maar als je ze hebt en uitspreekt zegt dat misschien vooral iets over jezelf?


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 9 votes.
Please wait...

48 reacties op “Leven met vooroordelen”

 1. Rob Huai Rat zegt op

  Ik vind de opmerking een farang is alleen maar goed om geld te brengen niet direkt een vooroordeel, maar gewoon de waarheid. We moeten toch elk jaar weer aantonen bij de immigratie dat je over voldoende geld kunt beschikken. Zo ja mogen we weer een jaar blijven zo nee krijg je het vriendelijke verzoek het land binnen 2 weken te verlaten.

  • Henk Hauer zegt op

   Dat men contro;eerd of je voldoende geld heb om hier te leven is normaal. Het zelfde geld voor buitenlanders in Europa. Die moeten hier bovenop nog laten zijn dat men verzekerd is.

  • PEER zegt op

   Zeer juist!!
   En daarom zouden enkele Europese landen daar ‘n voorbeeld aan kunnen nemen.
   We kunnen wel mekkeren en commentaar op de Thai leveren, maar door hun vasthoudendheid zijn Covid19-perikelen ver te zoeken.
   De thai hebben het in het verleden ook zwaar gehad,
   Lees : “Zacht als zijde, buigzaam als bamboe” van Sjon Hauser

 2. Jacques zegt op

  Ik denk dat het preekwoord de goeden moeten onder de kwaden lijden van toepassing is in veel gevallen en zo ook in dit voorbeeld. De financiële factor is in Thailand meer van belang dan in Nederland. Voor geld gaan een hoop deuren open en ook vrouwen.

  Het is in Nederland overwegend not done om als oudje met een jonge vrouw door het leven te gaan. De meeste jonge vrouwen zien je aankomen en geef ze eens ongelijk. Ik had er ook niet aan moeten denken om als jonge man met een bejaarde vrouw hand in hand over straat te stappen en nog erger daar sex mee te hebben. Dit wordt als niet wenselijk gezien en in sommige gevallen zelfs strafbaar. Het leeftijdsverschil is ook een generatieverschil en daar kunnen we ook van alles bij bedenken toch. De jongeren die kinderen willen en de oudjes die dat wel gehad hebben, om maar eens wat te noemen. In de verschillende leeftijdsfasen is het haast ondoenlijk om de juiste afstemming te vinden, de enkele overmatig flexibele onder ons daargelaten.
  Het is ook voor een hoop mensen een uitdaging om na zoveel jaren nog aantrekkelijk voor elkaar te zijn maar ik spreek uit ervaring dat dit in mijn geval wel zo is. Mijn vrouw en ik schelen maar vier jaren. Dit komt niet aanwaaien en vraagt om investeren in elkaar en uit een bepaald soort hout te zijn gesneden. Dit is niet een ieder gegeven, dat ben ik mij bewust.

  Er is een groep Nederlanders die naar Thailand gaat op leeftijd en die zoekt zijn heil bij een vrouw die er aantrekkelijk uitziet en dat zijn toch overwegend de jongere dames. Maar ik ken er ook wel van in de 50 die aantrekkelijk zijn, het is maar wat je aantrekkelijk vindt.

  Ik zou zeggen, soort zoekt soort en daar hoort ook de leeftijd bij. Maar een ieder moet die keuze maar maken, maar alles heeft consequenties en vele relaties houden geen stand en zeker in Thailand, omdat ze op verkeerde gronden zijn aangegaan.

 3. Harrybr zegt op

  Twee regels:
  “ze kunnen beter over mijn fiets l.ll.n dan over mijn l.l fietsen
  “als een papagaai iets slechts naar u schreeuwt, wordt u dan boos op dat dier ? “

 4. Fernand zegt op

  Hallo ik woon bijna 15 j in Thailand en vind dat iedereen vrij is te leven zoals hij wil.Mijn leven bestaat hier uit reizen…Thailand rond…zoek overal musea op en tempels.Hou van de natuur.Verder ga ik al jaren naar Cambodia…en deel alleen voeding en drank(melk)uit aan de kinderen.Ben geen barbezoeker…drink en rook niet.
  Ik laat de thais leven zoals zij zelf willen.Kritiek op anderen geven is gemakkelijk…maar zelfkritiek zou soms beter zijn.
  Fernand

  • Rob zegt op

   L. S
   Ik ben het volledig eens met de text
   Je moet je elke keer maar weer verdedigen.
   Ik laat ze maar kletsen.
   Ik kom graag in Thailand
   Nu alweer 21 jaar
   Heel veel van het land gezien.
   Ik ga voor de natuur
   Maar ook soms voor een nat uur.

   Blijf genieten en laat ze kletsen.
   Gr rob

   • endorfun zegt op

    Kletsen doen ze toch, is het niet over dit, dan over dat. Gewone jaloezie. Wie zo jaloers is, moet het ook maar ff proberen, ipv misplaatste commentaar te leveren.
    Als je partner niet meer aantrekkelijk genoeg is, moet zich mss eens afvragen waarom, en er dan iets aan doen.

 5. Jo zegt op

  Een leuke anekdote over vooroordelen wil ik wel delen met de lezers.

  Tijdens een overstap in Abu Dhabi liep ik met mijn dochter van destijds 24 een beetje te kijken in de winkels toen een vrouw tegen haar man zei : Kijk daar heb je weer zo’n ouwe snoeperd met een jong meisje. (in het Nederlands)
  Waarop mijn dochter tegen mij zei, Pap, leuk toch als je in het buitenland Nederlanders tegenkomt (uiteraard ook in het Nederlands)

 6. Pieter zegt op

  Nou, de Nederlandse overheid doet net zo hard mee met het stigmatiseren.
  Ga zelf al niet graag naar en vanaf Schiphol, maar soms kom je er niet onderuit, zo ook zo’n 2 à 3 jaar geleden.
  Ik begon aan m’n terugreis naar Thailand, en ja hoor, bij het controleren van mijn paspoort bij de douane kreeg ik een brochure mee, speciaal gericht op alleenstaande mannen die reizen naar, in mijn geval naar Thailand.
  Met vermeldingen over kinderseks e.d.
  Hoogst kwalijk, en kwetsend heb ik dat ervaren.

  • Jacques zegt op

   Ik denk dat die folder aan velen wordt uitgedeeld en daar is feitelijk niets mis mee. Ook ik heb meerdere keren zo’n folder in ontvangst genomen. Er gebeurt, zeker in Thailand, het nodige dat het daglicht niet kan velen. Het gaat erom dat er zaken worden gemeld die mogelijk gezien en meegemaakt worden. Dit ter bescherming van die kinderen die dat betreft. Niets meer en niets minder. Al het andere zit echt tussen de oren.

   • Bert zegt op

    Zouden ze die folders misschien ook moeten uitreiken aan mensen die naar NL of misschien wel naar ieder ander land afreizen.

 7. John Chiang rai zegt op

  Het zijn niet alleen de alleenstaande mannen die alleen naar Thailand reizen,die met deze vooroordelen te maken krijgen.
  Ook de vaak iets oudere farang, die met zijn jongere Thaivrouw reeds in Europa woont,krijgt hier vaak mee te maken.
  Vaak zie je reeds aan de gezichten van wildvreemde mensen de vraag,hoe volgens hun een relatie met een buitenlandse jongere vrouw goed kan gaan?
  Vaak grote groepen hebben hier bereids,zonder de betrokken personen te kennen,reeds hun bedenken.
  Bedenken die nog paradoxer worden,omdat ze zelf uit een cultuur komen,waar haast ieder 2e huwelijk na een paar jaar gescheiden word.
  Alles weten ze als het om andere relaties gaat,maar krijgen helaas hun eigen leventje niet gebakken.

 8. Theo zegt op

  Ben een tijd lang in de Oekraïne geweest en daar zie je hetzelfde.
  Jongere vrouwen zoeken ook daar naar oudere mannen en grotere leeftijdsverschillen zijn daar vrij normaal.
  Op mijn vraag waarom ze dat deden, kreeg ik het volgende antwoord:
  – een oudere man heeft al een carrière opgebouwd
  – een oudere man verdient meestal meer
  – een oudere man bied meer zekerheid
  – een jongere man wil nog wel eens van bloemetje wisselen
  Volgens mij is het in Thailand niet veel anders voor de vrouwen die al een keer een relatie hebben gehad met een leeftijd genoot.

  • Jo zegt op

   Is het in Nederland zoveel beter, hoeveel huwelijken stranden hier omdat 1 van de partners toch iets anders of meer wil.

 9. NicoB zegt op

  Al die voorooordelen die ” men ” heeft, ik zou me er maar niets van aantrekken, dan is het voor jezelf en je partner geen issue meer. Wens al die zo netjes met leeftidsgenoten getrouwde of samenwonnde stellen een fijne relatie cq. huwelijk. 1/3e gaat over tot echtscheiding, 1/3e verbreekt ongehuwd de realatie, blijft er nog 1/3 over, daarvan is 50 % bezig om na te denken over het verbreken van de relatie, de ander 50 % daarvan kan niet of durft niet weg, want ja, hoe moet het dan met wonen, met over voldoende middelen beschikken om een leuk leven te leiden?
  Ik zou zeggen tegen bevooroordeelden, steek de hand in eigen boezem en bekijk het maar met je vooroordeel. Leuk toch zo’n instelling. Veel plezier allemaal met je leeftijdsverschilrelatie.
  NicoB

  • Jacques zegt op

   Beste NicoB zijn er ook cijfers bekend over de houdbaarheid van de relaties tussen een oude en jonge partners. Gevoelsmatig zou ik zeggen dat dit ook best problematisch is.

 10. maurice zegt op

  Gewoon zeggen dat je in Thailand ‘n vaste vriendin hebt. Ben je van ‘n hoop gezeur af.
  En wat de Nederlandse vrouwen betreft: laat ze toch in hun eigen sop gaarkoken. Veel van hen zijn doorgedraaid wat emancipatie betreft en zijn ondertussen zo moeilijk en lastig geworden, dat niemand ze mee wil hebben. Ik heb gezegd.

  • Net bartels zegt op

   Nou sorry Maurice,je denkt wel vreemd over vrouwen in de wereld.Jij draait het om.Veel mannen die naar Thailand gaan kunnen in Nederland geen leuke vrouw meer krijgen.zo zit dat.Kom zelf al jaren in Thailand en denk altijd laat ieder zijn eigen leventje doen.Ik ben er met mijn man en we worden nooit lastig gevallen.We zijn er zelfs met een paar bevriend.Er zijn er veel die een farang zoeken inderdaad.Er zijn meisjes die een farang zoeken voor het geld.Er zijn meisjes die een gezinnetje wil stichten en goed voor het mannetje zorgen.Ze doen maar lekker waar ze zin in hebben.
   jij Maurice weet echt niet hoe een Nederlandse vrouw in elkaar zit.Zo ik heb gezegd.

 11. k.harder zegt op

  Wat maakt het allemaal uit ? Sommige mensen zijn vanaf hun jeugd gelukkig getrouwd/vaste relatie met of zonder kinderen. Fijn. Anderen niet, ook geen probleem. Niet alleen jongere maar ook oudere vrijgezellen waarderen vrouwelijk gezelschap. Vaak geven ze dan niet de voorkeur aan een dame van hun eigen hoge leeftijd. Ok. Alleen Thailand ? Ik neem even als voorbeeld 70+ Mick Jagger. Heeft niet alleen veel geld, schijnt een heel charmant iemand te zijn met de dames, zorgt goed voor zichzelf al sinds jaren, geen bierbuik etc en kan een (jongere) vrouw een heel interessant leven bieden …. heeft dus ook altijd een veel jongere vriendin, zouden die allemaal smoorverliefd zijn op hem ? Nou ja, niet iedereen is een Mick Jagger …. maar in Thailand ….. misschien wel een beetje ? ;O)

  • Jasper zegt op

   Zo is het maar net: Geld maakt soms wel degelijk gelukkig. Vaak hoe rijker de man, hoe jonger de vrouw. Maar goed, vooroordelen. Zoals de huidige discussie in Nederland over Rich meet Beautiful…. Hebben zich in 1 weekend al 2500 Nederlandse studentes aangemeld om gezellig als duurbetaalde escort met rijke mannen uit/op vakantie te gaan.

   Ieder moet gewoon doen waar hij zin in heeft, maar ik wordt wel eens moe van nederlandse mensen die mij vol vooroordelen tegemoet treden omdat ik met een Cambodiaanse ben getrouwd. Ik ga er niet eens meer op in. Ik noem ze direkt een bevooroordeelde domoor die niet verder kan kijken dan de neus blijkbaar lang is.
   Helpt subiet.

  • Danzig zegt op

   Mick is én heel rijk én heel beroemd. Die kan vrijwel elke vrouw krijgen op basis van zijn status. Als hij geen rockster was, dan zag zijn (liefdes)leven er heel anders uit.

 12. Alex zegt op

  Als je boven de 50 bent en je nog steeds iets aantrekt van oordelen van anderen, heb je weinig bijgeleerd…
  Ik oordeel en veroordeel,nooit. Leven en laten leven…
  En ieders leven is zijn/haar leven, en niet het mijne. Het zal me een zorg zijn…
  Ik woon al 10 jaar in Thailand, met mijn Thaise partner die ruim 30 jaar jonger is. Als iemamd er iets van vindt, ze gaan d’r gang maar, mijn raakt het niet..!
  Maar wat veel erger is, is de jaloezie van andere Thai, als een van hun vrienden, vriendinnen of familie, een relatie heeft met een farang die in hun ogen rijk is. De valse opmerkingen tegen onze Thaise partners, de jaloezie en het eeuwige gebedel om geld is grenzeloos!
  Ik lijdt er niet onder, maar mijn partner wel!!!! Hij is door pure jaloezie vele vrienden verloren….helaas!

  • Johan 2 zegt op

   Dat waren dan geen vrienden. Opgeruimd staat netjes. Spinoza legt in Ethica uit wat jaloezie precies is. Dat boek is een aanrader.

 13. Gerrit van leur zegt op

  Kwam een jaar of vier geleden op bezoek in Nederland op een zaterdag bij mij toenmalige bakker om worstenbroodjes te kopen ,waarop de bakkersvrouw vroeg hoe het met me was in Thailand ,waarop ik zij heerlijk.binnen enkele seconden ging er geroezemoes door de volle zaak ,die bevolkt werd door voornamelijk vrouwen in de leeftijd van rond de 55 met hun volgzame man ,vaak gekleed in het zelfde tenue .toen ik tussendoor snel geholpen werd hoorde ik een vrouw tegen een andere vrouw zeggen ,op een toon vol minachting al die ouwe kerels gaan daar naar toe ,waarop ik gelukkig zeer ad rem op reageerde ja want daar mag je nog kleine kinderen neuken ,waarop de bakkersvrouw in lachen uitbarstte omdat die zelf elk jaar op vacantie naar Thailand ging . P.s ik ben al 7 jaar gelukkig met mijn 39 jarige vrouw en onze kinderen .gerrit .

  • Johan 2 zegt op

   Oef .. dat is een harde grap. Ik had die gezichten wel eens willen zien.

 14. john zoet zegt op

  Iedereen zijn beoordeling.
  Het geld wat ik aan mijn ex heb uitgegeven na mijn scheiding kan ik half Pattaya kopen.
  ik heb nu al 12 jaar een lieve betrouwbare vrouw uit de Isaan en kan vertellen .
  ze is niet op mijn geld uit.
  ze is zeer zeker niet dom.
  ze wil alleen gelukkig zijn zonder dat ze zich zorgen moet maken over de toekomst.
  Veroordelingen zijn hier genoeg aan het adres gekomen, maar iedereen die haar nu kent loopt weg met haar.
  Het valt me ook op dat de mensen die nog nooit in Thailand zijn geweest en niet eens weten waar het ligt alles weten over seks toerisme en Pattaya.
  ik heb medelijden met die zielenpoten die zich stiekem eens wenste om naar dit mooie land te kunnen gaan

 15. Marco zegt op

  Het feit dat je vindt je te moeten verdedigen tegen vooroordelen zegt meer over de persoon dan het vooroordeel van andere mensen.
  Iemand die denkt zich te moeten verdedigen tegenover anderen betreffende een bepaalde keuze voelt zich naar mijn idee niet comfortabel met zijn keuze.
  Als ik in een pimpelpaarse met gele olifantjes beschilderde auto rijdt is dat mijn keuze en wat iemand daarvan denkt is zijn probleem.
  Je moet echter niet verwachten dat iedereen jouw auto mooi vindt.

 16. Leo Th. zegt op

  Feitelijk is het dat het gros van de zeker alleen reizende mannen, en niet alleen van boven de 50, inderdaad niet naar Thailand op vakantie gaan voor museumbezoek. De verhalen op dit blog van Frans Amsterdam over zijn laatste vakantie in Pattaya, die voornamelijk gingen over zijn (intieme) omgang met aanzienlijk jongere dames, getuigden daarvan en leverden veel, vaak instemmende, reacties op. In veel van de reacties werd ook gesuggereerd dat prostitutiebezoek (dan wel sex) en Pattaya/Thailand nauw met elkaar waren verweven. Van stigmatisering van Thailandgangers zal dan ook snel sprake zijn maar ik zou Khun Peter aanraden daar niet onder te lijden. Harrybr verwoordt het prima, laat ze lekker over je roddelen en het commentaar van Fernand, dat zelfkritiek soms beter is, klopt als een bus. In de vestiging van het bedrijf waar ik werkzaam was had ik ongeveer 200 collega’s. Iedereen wist dat ik regelmatig naar Thailand op vakantie ging en zelf wist ik het van zo’n 10 á 15 andere collega’s. Had niet de indruk dat mijn vakantie misgund werd, sommigen waren op een gezonde manier zelfs jaloers en zouden mij maar al te graag willen vergezellen. In het algemeen is men al gauw geneigd iemand in een hokje te plaatsen, dat is lekker overzichtelijk en ik zal mij daar zelf ook wel eens schuldig aan maken. Khun Peter, ik weet niet of jij Voetbal Inside op tv volgt. In bijna elke uitzending hebben met name de van middelbare leeftijd zijnde René van der Gijp, met op zijn hielen gevolgd door Hans Kraay jr., het over 17 á 18 jarige meisjes als verse groene blaadjes waarmee ze graag van bil zouden willen gaan. De toeschouwers schijnen deze tot in den treure herhaald en in mijn ogen ordinaire opmerkingen op prijs te stellen dus het is niet altijd Thailand georiënteerd wat de klok slaat. Mijn motto is: leven en laten leven.

 17. rob zegt op

  De wetenschap dat velen hun oordelen klaar hebben, bespaart mij de frustratie van bekrompen reakties lezen. Toch zou ik graag mijn avonturen ergens kwijt kunnen, maar wie weet, ik hoop lang genoeg te leven om die plek te vinden. Zo ging ik vandaag nog winkelen met mijn 40 jaar jongere buurvrouw.Niet dat het intiem werd, maar waarom niet? Wat passen toch veel mensen in de hokjes die ze zelf bedenken. Voor mij is Thailand de plek om van die hokjes te genezen, al zie ik dat het aan 99 % van de farang niet besteed is.

 18. rob zegt op

  Voorbeelden van die hokjes schreeuwen van deze pagina. Zo is ene Frans kennelijk representatief voor ‘het gros van de alleenreizende mannen’. Heb je daar onderzoek naar verricht dan? Raar is weer, dat het hebben van een auto vergeleken wordt met gezelschap, of met een persoon waarmee je hand in hand loopt. Als iedereen naar je auto kijkt, ben jij al lang voorbij, maar als je in gezelschap loopt en alle blikken kan negeren, heb je een bord voor je hoofd.Dat kan iemand misschien hebben, prettig ergens lopen is iets anders, je thuis willen voelen. Afijn, een uitnodiging om hier intiem te worden, zoals op sommige sites kan , kan ik hier niet ontwaren. Maar ja, er zitten ook alleen maar mannen hier. Soms denk ik: mannen, wat vrouwen erin zien is mij een raadsel.

 19. rob zegt op

  Behalve geld dan natuurlijk, haha…

 20. janinne zegt op

  Mensen die oordelen zijn vaak niet gelukkig of jaloers is mijn mening.
  Ik ging eens met een schoonzus op vakantie en was meteen lesbisch, dat 2 schoonzussen op vakantie konden gaan kwam bij de mensen niet op. Nee wij waren dat lesbische stel.
  Ga ik naar Thailand dan is het nooit goh wat leuk, nee meteen oh dat is toch alleen maar sextoerisme en die oude mannen.
  Ik zeg altijd ja hoor het is één groot bordeel maar o zo gezellig.

 21. rob zegt op

  Ik ken trouwens een Duitser (fotograaf) die in Thailand is gaan wonen, en via een datingsite een Thaise (die in België heeft gestudeerd) heeft leren kennen. Ik heb zelden zo’n aantrekkelijke, innemende vrouw ontmoet, ik ben strontjaloers.

 22. lung addie zegt op

  Het ware mogelijk ook eens verstandig na te gaan wie of wat deze vooroordelen in stand houden of de voedingsbron ervan zijn. De verhalen, verteld door terugkerende Thailandgangers spreken vaak voor zich. Ze zijn enkel in Pattaya geweest en moeten dan, in geuren en kleuren, hun “ervaringen” uit Thailand aan de toog van een café, aan ieder die het wil horen, kenbaar maken. Het zelfde geldt voor een reeks verhalen welke welke op forums en blogs verschijnen en ook aan duidelijkheid weinig aan de verbeelding overlaten. Niet verwonderlijk dat er vooroordelen ontstaan, gevoed en in stand gehouden worden.

  • Gerard zegt op

   Het framen, zo heet dat tegenwoordig, is zeker met de EO programma’s begonnen over miststanden in oa de thaise prostitutie. Uiteraard vinden er misstanden, jonge vrouwen die oa uit nood naar Pattaya gingen en er hard achter kwamen dat ze niet geschikt waren voor de prostitutie. Oh ja, dat er ook veel, hoofdzakelijk middelbare en oudere nederlanders naar toegingen op vakantie wordt er langs de neus weg erbij gezegd. Bengggg zo is het zaadje gelegd in de kopjes van de nederlandse televisie kijkers, ook als je geen EO kijker was, het toch een interessante titel kreeg waar de sex van afdroop. Dit is later nog eens herhaald door BNN geloof ik over hetzelfde onderwerp en het gaat niet alleen over Thailand maar zeker ook over de Philipijnen of Brazilie en de Dominicaanse Republiek en zo zijn er nog wel een paar Midden-Amerikaanse landen te noemen. Maar de middelbare alleengaande Nederlanders die naar Thailand of de Philipijnen gingen gaat het in Nederland in het bijzonder over. Je wil weer eens verliefd worden maar dat gaat moeilijk met de oude lijken die in Nederland beschikbaar zijn. Heb het zelf 1,5 jaar geprobeerd via internet in de leeftijdsgroep tussen 50-60, was toen zelf 57. Best wel aardige vrouwen ontmoet, maar de meeste waren toch al bezadigd en ik zelf voelde me er niet in die groep thuis. En wat je ook heel veel tegenkwam waren vrouwen die hun eigen broek niet konden ophouden of nog nooit gewerkt hadden, kortom op kosten van de staat leefden. Ging ik in een lagere leeftijdsgroep, 35-50, kijken dan waren mijn kansen aanzienlijk minder om maar een ontmoeting te kunnen regelen. Overigens, mijn jongste zoon was wel opgelucht dat ik niet met een jong ding van zijn leeftijd thuis kwam. De hetze, het framen, was toen al gaande en hij was blijkbaar bang ermee geconfronteerd te worden. Het is sneu als je verstoten wordt, wij mijn thaise vriendin en ik hebben besloten om in Thailand te leven, daar wordt ook flink geroddeld en dan ben ik blij dat ik ze bijna niet versta.Een nederlandse vriend zei eens tegen mij, leer de taal maar niet, want die thai kunnen een uur over een lantaarnpaal lullen daar zit je echt niet op te wachten, dat was wel in de isaan. mijn vriendin komt uit BKK en we leven in CNX.

 23. chris zegt op

  Expats hebben hun carriere te danken aan hun Nederlandse vrouw, en hun Thaise vrouw aan hun carriere. (???)

 24. Gerard Van Heyste zegt op

  Wel Rob die vriend van jouw heeft alle geluk, een Thaise die dan nog in Belgie heeft gestudeerd, heeft dan ook een beetje belg. mentaliteit meegekregen .
  Ikzelf ben 13 jaar gelukkig getrouwd met een dertig jaar jongere vrouw , en hebben een zoontje, ik kon het niet beter treffen ! Heb al meermalen vastgesteld dat als we op wandel zijn en een ouder koppel tegenkomen ons met argus ogen begluurd. kijken we eens achterom zien we de man wel nakijken met een blik ………. ik wou dat ik in zijn plaats was!

 25. Luit zegt op

  Hier op mijn eiland, het zelfde verhaal…. Ook Nederlanders hoor met een groen blaadje, ik stoor er me niet aan, zonde van mijn tijd. Je bent geboren en je gaat dood, wat je daar tussendoor doet is aan jou en aan niemand anders. Laat iedereen in zijn waarde,,,,,,,,

 26. Al zegt op

  ‘The greatest prison people live in is the fear of what other people think.’

 27. hannes zegt op

  ik kom er nu 10 jaar met respect voor de thaise mensen en de mensen hebben respect voor mij, als ik iets anders wil kan ik in nederland ook overal terecht.

 28. fred zegt op

  Van mij doet ook iedereen maar wat hij niet laten kan. Ik vind leeftijdsverschil geen probleem. Ook in het westen kiezen vrouwen niet zelden voor wat oudere mannen en vise versa. Waar ik me wel beetje aan erger zijn die oude mannen in Pattaya die een vrouw van 30 een oud wijf gaan noemen.
  Daar heb ik toch wat bedenkingen bij. Dat oude(re) mannen jonge vrouwen aantrekkelijk vinden is heel normaal zolang het over vrouwen gaat en niet over meisjes.

 29. jozef zegt op

  In Thailand zelf trekt men hier ook de wenkbrauwen over op . De oudere mannen gaan op zoek naar een jongere sexy vrouw . Spannend maar niet echt meest verstandige keuze .De heren worden immers vaak voor de gek gehouden .

 30. Witzier A.A. zegt op

  L.s.,
  De douane op Schiphol is niet veel beter, samen met mijn vrouw ongeveer 10 x terug uit Thailand en op Schiphol konden wij zo doorlopen, niets aan te geven (was ook zo). Een paar jaar na haar overlijden ben ik , nog op aanraden van haar, opnieuw naar Thailand gegaan, was beslist wel anders als samen. Wat ook anders was, was bij terugkomst op Schiphol, want nu werd ik bij de douane aangehouden en werd er bevolen om mijn koffers open te maken, want nu was ik een (oudere) man alleen komend uit Thailand, dus daar moet wel een luchtje aan zitten.

  • Cornelis zegt op

   Soms ben je gewoon aan de beurt, maa ik ben – als oudere, alleenreizende man – de laatste 25 aankomsten vanuit Thailand op Schiphol maar éénmaal gecontroleerd. Als je vind dat er controles moeten zijn – en dat vind ik – moet ik ook niet zeuren als ik m’n koffer een keer moet openmaken.

 31. Philippe zegt op

  Prostitutie: volgens mij is dit een deel van je lichaam geven of laten gebruiken in ruil voor geld en in dat opzicht ben ik van mening dat we ons allemaal prostitueren of “werken we allemaal gratis ?”
  Tegen vergoeding biedt tenslotte de ene zijn “verstand”, de andere zijn “armen” en anderen een ander deel van het lichaam, wat is het verschil ? Wie bepaalt dit ? Kritiek geven is gemakkelijk.
  Prostitutie, in de zin van seks, in Thailand: volgens mij bengelt dit land achteraan de top 10 in de wereld, ver achter China, India, de USA, de Filipijnen, Mexico, Brazilie, Gambia, om maar te zwijgen over Oekraïne en Duitsland. Dus diegene die kritiek geven over Thailand als seks bestemming zouden beter hun mond houden. Ik denk zelfs dat de meeste daar nooit zijn geweest.
  Leeftijdsverschil: mensen die hierop commentaar geven, geven op alles commentaar en zijn meestal hartstikke jaloers … die jaloezie moet pijn doen .. let it be .. voor mij zijn die “quantité négligeable”.
  Ik ben destijds voor het werk meermaals in het Verre-Oosten geweest en vind het bangelijke landen. Prachtige natuur, vriendelijkheid mensen, fantastische lekker eten en goedkoop in vergelijking met Europa.
  Daarom ga ik er ieder jaar, voor enkele weken, terug naartoe, en ja alleen want mijn vrouw kan niet goed tegen de warmte noch van lange vluchten maar wij gunnen aan elkander wat elkeen graag doet of zin in heeft … dat noemt men liefde en respect en daarom hebben wij een zeer goed huwelijk.
  Dus, laat iedereen met rust, eenieder doet wat hij wilt zolang hij of zij niemand kwetst … dit is mijn, neen dit is “onze” visie = elkander gelukkig maken.

 32. Bernold zegt op

  Kijk, en dat boeit me dus voor geen ene centimeter.. Ik leef zoals ik dat wil… en niet zoals een ander dat wil.

 33. Ralph van Rijk zegt op

  Zou het aantal reacties , 48 maar liefst , een record zijn van reacties van mensen die zich niet aangesproken voelen over dit onderwerp.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website