De Thaise minister van Toerisme is hard aan het lobbyen om gevaccineerde toeristen het land binnen te laten zonder de verplichte quarantaine van 14 dagen.

Hij is optimistisch en hoopt dat zijn plan in april of mei wordt goedgekeurd. Eenmaal ingevoerd, kan dit zorgen voor het herstel van het toerisme en zou Thailand weer miljoenen toeristen kunnen verwelkomen.

Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Vooral een betrouwbaar bewijs dat iemand gevaccineerd is, is het grootste probleem. Wereldwijd is er druk op regeringen om een vaccincertificaat of paspoort af te geven voor personen die die zijn gevaccineerd.

De vraag blijft echter, hoe kom je tot een uniform en betrouwbaar bewijs van vaccinatie? Er zijn al fraudeurs over de hele wereld die valse vaccinatiecertificaten, gezondheidsverklaringen en zelfs valse PCR-testresultaten afdrukken, die er authentiek uitzien. Volgens een recent BBC-rapport verkopen ze in Londen al nepcertificaten bij de ingangen van de terminalgebouwen van Heathrow.

Een ander punt van aandacht is dat men nu nog niet weet of gevaccineerde reizigers wel of niet besmettelijk kunnen zijn voor hun omgeving.

Er is dus veel te doen voordat we weer zonder quarantaine verplichting naar Thailand kunnen reizen. En zo lijkt de wens, vooral de vader van de gedachte. De Thaise minister van toerisme zal daarom waarschijnlijk nog niet de handen op elkaar krijgen voor zijn plan.

Bron: TTRweekly.com

24 reacties op “Kan je straks met een vaccinatiepaspoort de verplichte quarantaine in Thailand ontlopen?”

 1. Peter zegt op

  Het is allemaal veel te voorbarig. De leveringen van vaccins aan westerse landen vertragen vanwege problemen in de productie. Vaccinatieprogramma’s in die landen lopen minstens tot eind van aanstaande zomer. Dat betekent dat pas dan bevolkingen beschermd zijn. Mij lijkt dat al die mensen ook dan pas plannen gaan maken om per 2022 een vakantie te boeken buiten Europa. Maar een obstakel om voor Thailand te kiezen is toch wel het feit dat Thailand geen enkele stap neemt om zelf vaccinatieprogramma’s te starten voor eigen bevolking. Wel hebben private ziekenhuizen toestemming om zelf vaccins in te kopen en commercieel te gaan inenten. In Thailand wonende farang zullen er wel gebruik van maken en uiteraard de Thai met meer koopkracht. Maar zolang de Thai overheid niet kan melden dat haar eigen bevolking beschermd is tegen corona en dus geen toeristen kan besmetten, zal het dit en volgend jaar heel rustig blijven.

  • Petervz zegt op

   “Wel hebben private ziekenhuizen toestemming om zelf vaccins in te kopen en commercieel te gaan inenten”.
   Helaas is het tegendeel waar. Ziekenhuizen in Thailand hebben niet eens vergunning om pharmaceutica te importeren (dat gaat via importeurs). En de spoedeisende FDA vergunning (onder de noodverordening) geldt slechts voor het overheids programma met vaccin producenten. Private importeurs zullen de normale import procedure voor pharmaceutica moeten doorlopen en dat duurt meestal een jaar of 2.

  • Ger-Korat zegt op

   Waar komt het verhaal vandaan dat Thailand geen enkele stap onderneemt ? Google en je kunt diverse artikelen, diverse in de Bangkok Post, vinden waarin de overheid aangeeft dat men deze maand al begint te vaccineren, dat er eind vorig jaar al grote vaccin-aankopen zijn gedaan alsmede productie van de vaccins in eigen beheer worden opgestart en dat het beleid is dat dit jaar 50% is gevaccineerd en dan volgend jaar 70% van de Thaise bevolking is gevaccineerd.

   • John zegt op

    Ik dacht gelezen te hebben dat Thailand eerst een order had van ca 2 milj.vaccins en daarna nog eens 35 milj.vaccins. Lang niet genoeg natuurlijk,maar,een start moet ergens beginnen.
    Mvg,John

   • Eric zegt op

    “..en dat het beleid is dat dit jaar 50% is gevaccineerd en dan volgend jaar 70% van de Thaise bevolking is gevaccineerd”.

    Dat doel is niet realistisch en dus onhaalbaar. De Thaise overheid lukt het niet om 35 miljoen mensen in 11 maanden gevaccineerd te krijgen. We spreken dan over 3.1 miljoen vaccinaties per maand (35.000.000 : 11).

    En dan heb ik het over 1 vaccinatie, bij de huidige vaccins heeft iemand er 2 nodig.

    Van Janssen (Johnson & Johnson) en het Russische vaccin is er slechts 1 dosis nodig. Stel dat Rusland volledige openheid geeft en dat het EMA Sputnik V groen licht geeft dan zou de EU en Aziatische landen eens serieus moeten overwegen met Rusland in zee te gaan vind ik.

    https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00191-4/fulltext

    De Thaise overheid is compleet afhankelijk van leveringen, productie (Thaise fabriek), infrastructuur en een welwillende bevolking.

    Ik ben het met je eens dat Thailand wel stappen zet om de bevolking te laten vaccineren.

    • Peter zegt op

     Ook als antwoord op @Ger-Korat maar er is in Thailand nog geen enkel regeringsplan hoe, wanner en met wat de bevolking te vaccineren. In dit artikel https://www.bangkokpost.com/business/2062223/firms-eye-jabs-as-national-agenda wordt juist de regering opgeroepen er een “nationale agenda” van te maken. Een oproep als deze laat juist zien dat die er dus nog niet is. De datum juli 2021 wordt genoemd, en om dan eind december de helft van de bevolking een vaccin te hebben toegediend?
     Een ander punt waarover in dit artikel meermalen naar wordt verwezen is het zelf bekostigen van aanschaf van vaccins. Ook al vanwege afwezigheid van de overheid.

 2. Jozef zegt op

  Dat het idd niet eenvoudig zal worden om zeker te zijn dat het vaccin werkt tegen het besmetten van anderen na vaccinatie, en dat er overal fraudeurs zullen zijn die tegen betaling valse attesten aan de man willen brengen is evident.
  Maar waarom dan dit nieuws al brengen, waarschijnlijk weer valse hoop en vooruitzichten geven, wetende dat er weinig in de realiteit zal gebeuren.
  Zovele loze beloftes, zovele aangekondigde regels, allemaal zonder resultaat.
  Zie de koers van de Thaise baht, daar ging de BoT ook werk van maken, staat momenteel amper 36 baht tegen de Euro.
  Toch hoop ik als vele medelezers dat het eenvoudiger zal worden om naar ons geliefde Thailand en geliefde families terug te kunnen keren.
  Jozef

 3. Henk zegt op

  De officiële instanties moeten daarvoor een registratiesysteem met database aanleggen, simpel te maken en alleen met een authorisatiecode kan men de persoon met het vaccin registreren. Daarbij zijn paspoort gegevens en scan van het identiteitsbewijs in te voeren. Hiervoor kan een vingerscan of gezichtsherkenning gebruikt worden. Zo kunnen de oplichters niets meer en bij de ingangscontrole op het vliegveld kan men het paspoort en de persoon goed controleren. Daarnaast een sneltest met temperatuurmeting. Ik kan geen Thais schrijven anders stuurde ik deze oplossing naar de minister en de tegenstanders toe.
  Hopelijk begrijpen ze dat het wel met zekerheid kan

 4. haki zegt op

  Ik ben al vanaf december met dit onderwerp bezig door de Rijksoverheid, RIVM en ANVR (als medestander die meer invloed heeft als mijn persoontje) om toch gelijk met vaccinatie een internationaal erkend vaccinatiebewijs af te geven en niet weer achter de feiten aan te lopen. Tot nu toe geen reactie. Toevallig gisteren aan plaatselijke GGD West Brabant (waar ik als ingezetene onder val) ook verzoek gedaan om gelijk vaccinatiebewijs te krijgen als ik aan de beurt ben of dan mijn gele vaccinatieboekje met vaccinatie Covid-19 af te stempelen. Tevens huisarts gevraagd en die zegt geen bezwaar te hebben mijn vaccinatieboekje af te stempelen met Covid-19 vaccinatie, mits hijzelf die vaccinatie ook bij mij zal zetten.

  Helaas is, om onbekende reden, onze premier Rutte geen voorstander van een in EU verband uit te brengen vaccinatie bewijs. Hiertoe hadden de zuidelijke EU landen, Griekenland etc. om verzocht om toerisme weer aan te slingeren doch Mark Rutte stemde tegen.

 5. Hendrik zegt op

  Geachte Redaktie,

  De beste remedie is straks het vaccineren in Thailand te laten doen.
  Een voordeel voor die lezers nu verblijvend in Thailand met een lange verblijfsvergunning.
  Ik heb alleen nog niet gehoord van een Thais ziekenhuis waar al gevaccineerd wordt.

  Henri

 6. Inge zegt op

  In Nederland wordt geen vaccinatiebewijs afgeven.
  Enorme chaos rond vaccinaties en welk merk.
  Ik laat me sowieso niet vaccineren.
  Inge

  • Ger-Korat zegt op

   Lees eens wat informatie, er staat genoeg op het internet over het vaccineren en welk merk en welke groep en wanneer men verwacht welke groepen aan de beurt zijn en nog meer. Er komt een vaccinatiebewijs en dat lees je ondermeer in de publicatie van de overheid in de volgende link:
   https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/vragen-over-registratie-en-persoonsgegevens-coronavaccinatie

 7. chipper zegt op

  Schandalig dat het blijkbaar normaal is dat men gaat discrimineren op het zijn ingeënt of niet. Ze zouden beter eens controle doen op al de dronken chauffeurs en al degenen die totaal niet kunnen rijden die veel dodelijker zijn dan dat virus.

 8. T zegt op

  Fijn dat ze dat willen want denk dat veel toeristen die gemiddeld 2 weken vakantie gepland hebben staan, niet gaan komen bij 2 weken verplichte quarantaine die ook nog eens veel te duur is.
  Zelfs als je 6 weken wil blijven slokt die quarantaine eigenlijk te veel van je vakantie op, eigenlijk is dit alleen een optie voor de overwinteraars.
  Maja welke winter de winter in het westen is over een dikke maand alweer voorbij en in mei is het regenseizoen alweer aanstaande in Thailand dus laagseizoen.

 9. Kees zegt op

  Als ik aan de beurt ben komt er gewoon een stempeltje en stickertje in mijn gele vaccinatieboekje:

  https://www.sdu.nl/over-sdu/producten-diensten/formulieren/mijnvaccinatieboekje

  Kees

 10. Hans zegt op

  Bezint voor dat je begint. Vrouw van een vriend van mij heeft onlangs vaccin gehad. Was een gezonde vrouw van midden 40. Heeft sindsdien last van krampen in haar benen en niet meer alles goed werkend in haar hoofd. In heel wat landen zijn ouderen vrijwel na vaccineren gestorven. Iedereen is vrij om zich wel of niet te laten vaccineren. Maar laat je niet bang maken dat je dadelijk niet meer mag gaan reizen zonder vaccinatie.

  https://www.wakkeremensen.org/diverse/bewustmakend-nieuws/straatsburg-frankrijk-2-februari-2021-gedwongen-vaccins-vaccinpaspoorten-tegen-mensenrechten-raad-van-europa/

  https://www.niburu.co/het-complot/15951-de-werkelijke-reden-van-vaccinatie-vertraging

  • Stan zegt op

   Laat je ook niet bang maken door verhalen over een kennis van een kennis die puntje puntje puntje heeft en in dit land zus en in dat land zo. En laat je ook niet bang maken door vage websites zoals hierboven vermeld.

  • Cornelis zegt op

   In welk land heeft een gezonde vrouw van midden 40 al een vaccin gehad, vraag ik me af. Lijkt me weer zo’n ‘viruswaanzin’-story.

   • Rob V. zegt op

    Zou kunnen als iemand in bijvoorbeeld de zorgsector werkzaam is. Klinkt verder meer als een opvatting uit het ‘anti vaccinatie’ kamp waar mensen tegen vaccineren zijn omdat bijvoorbeeld -ik neem even fictieve getallen- zeg 1 op de 1000 een hevige allergische reactie of bijwerkingen krijgt en 1 op de 5000 sterft. Terwijl zonder dat vaccin 1 op de 500 sterft. Natuurlijk is het een nare, enge gedachte dat er een kans is dat juist dóór vaccinatie tegen iets je de pech hebt er slechter vanaf te komen, maar of dat opweegt tegen niet vaccineren en een grotere kans op ernstige gevolgen? Misschien als je jezelf van de wereld afzondert.

    Vergelijk het met een autogordel: doe je die om dan ben je over het algemeen beter beschermd, maar in zeldzame situaties kan het best zijn dat juist door de gordel het letsel ernstiger was geweest. Is natuurlijk schrikken als je leest ‘auto te water, vrouw krijgt gordel niet los en verdrinkt’. Maar om dan maar zonder gordel te rijden.. ?

    Dat mensen zich wat ongerust maken over een nieuw vaccin begrijp ik, vooral daar dit niet jaren van tests heeft gehad. Dat mensen dan liever achter in de rij aansluiten ipv vooraan snap ik. Dat mensen vaccinatie tegen covid geheel afwijzen.. dat snap ik niet helemaal tenzij je in totale isolatie leeft en de boel zo hoopt uit te zitten.

    Ik zie wel hoe de vaccinatie loopt. Het is niet eens duidelijk of je na vaccinatie toch Covid over kan brengen op anderen. Mocht dat zo zijn dan zou je zelfs met vaccinatie niet om de Thaise quarantine heen komen. Ik zie wel hoe de zaken later dit jaar staan en weeg dan wel af of er nog 3-4 weken vakantie te vieren is in Thailand dit jaar.

  • Peter zegt op

   Iedereen zoekt naar zijn eigen gelijk en iedereen vindt via Google argumenten om dit gelijk te staven. Maar het zou moeten gaan om feiten. En feit is dat tot nu toe geen ouderen wel na vaccinatie sterven, maar niet door het vaccin. Groot verschil, groot nuance. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/eu-onderzoekt-dood-13-noorse-ouderen-na-bijwerkingen-vaccin~bf394cef/

   • Erik zegt op

    ‘Tot nu toe’, Peter, maar hoelang is dat vaccin er en hoe lang corona-19?

    Ik vind jouw opmerking en de inhoud van de bijbehorende link veel te snel geconcludeerd. Wacht nu eerst eens een jaar af en bekijk de mondiale resultaten dan wordt de invloed van het vaccin duidelijk. En, tenslotte, wat websites ook roepen, dat vaccin wordt ingespoten want er is geen alternatief voor ouderen en zwakken. Die doden, hoe triest ook, heb je bij alle vaccins net zoals je ieder jaar een enkele dode vindt door een allergische of toxische reactie op de steek van een wesp…

 11. Erik zegt op

  Hans, buitengewoon vervelend voor die mevrouw! Maar geen mens zit op dezelfde manier in elkaar als een ander en er zullen dus mensen zijn die allergisch zijn voor een deel van een vaccin. Dat is een heel klein kansje en als het jou treft is dat heel vervelend maar het is een ingecalculeerd risico. Ik ga die prikken halen!

  Het wel of niet mogen vliegen zonder prik is een heikel onderwerp waar we nog lang niet mee klaar zijn. Europese wetgeving kan een beslissing nemen maar niet als je naar Thailand vliegt want dat is geen EU. Als landen buiten de EU mensen zonder vaccinatie weigeren is dat hun policy en dan stap je daar maar naar de rechter…

 12. peter zegt op

  Het lijkt er op dat de meeste mensen graag gevaccineerd
  willen worden . Er wordt totaal niet meer kritisch gekeken naar
  mogelijke bijwerkingen op termijn.
  Ik heb 2 doktoren gevraagd in het ziekenhuis hier en beiden zeiden te zullen
  Vijf familieleden in Nederland hebben inmiddels corona gehad, allemaal lichte tot
  matige griepverschijnselen. Allemaal na een week tot 10 dagen volledig hersteld.
  Ook wordt corona veel te vaak als doodsoorzaak genoemd.
  Hier ken ik 2 gevallen uit mijn naaste omgeving. Beiden lagen op sterven , kregen blijkbaar corona
  en nu zijn ze dus beiden aan corona overleden.
  We laten ons naar mijn idee veel te bang maken.
  indien mogelijk neem ik geen vaccinatie.
  De media gaat echter maar door met bangmakerij , nu weer de mutaties die besmettelijker
  zouden zijn. Bekend is dat als een virus muteert en besmettelijker wordt het tevens minder
  dodelijk wordt. Dus steeds meer richting een gewone griep gaat.

 13. peter zegt op

  er ontbreekt wat tekst.

  Beide doktoren zeiden dat ze zelf afwachten
  en zich voorlopig niet te laten vaccineren


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website