Hoofdpijn na het drinken van rode wijn?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
6 juli 2018

Velen van ons genieten met smaak en plezier van een goede wijn. Ik zelf ben een liefhebber van ‘full bodied’ rode wijnen bijvoorbeeld Argentinean Malbec, Australische Shiraz, Bordeaux, Rioja en vooral niet te vergeten Nero d’Avolo en Primitivo van Zuid-Italië en Sicilië.

Mijn Thaise vrouw is op den duur mijn smaak ook echt gaan waarderen en ik kan haar nu voor wijn met gerust hart om een boodschap sturen. In principe drinken mijn vrouw en ik samen niet meer dan een fles dus ieder 2,5 glas. Maar soms voelde mijn vrouw zich nadien niet 100% en/of kreeg zij lichte hoofdpijn. Ik vond dat iedere keer vreemd omdat ik nergens last van had en ook niet als ik weleens meer drink.

Doordat ik van mijn oudste dochter een mail over Sulfree heb ontvangen begrijp ik pas nu dat mijn vrouw last heeft van het sulfiet. Door een druppel Sulfree aan het glas wijn toe te voegen wordt dit omgezet in sulfaat waarmee haar klachten van het toneel zullen zijn. Mijn jongste dochter neemt in augustus een paar flesjes Sulfree voor mij mee.

Voor informatie ga naar: www.sulfree.nl/hoe-werkt-het

Voor zover mij bekend is, is Sulfree nog niet verkrijgbaar in Thailand. Misschien iets voor een Nederlandse importeur in Thailand van goederen voor de Horeca?

Jan Hendriks

Bron: Artikel met toestemming overgenomen van de recente Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand – Pattaya

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Hoofdpijn na het drinken van rode wijn?”

 1. Nik zegt op

  Wij zijn liefhebbers van biologische Argentijnse Malbec. Drinken niet iedere dag. Alw we drinken is dat makkelijk een fles pp. Zero hoofdpijn. In bio wijnen zit een tikkeltje sulfiet maar verwaarloosbaar. Voor degenen die geen sulfree kunnen kopen wellicht een tip. Maar of deze wijn makkelijk te bestellen is in Thailand is de vraag.
  Dank voor de tip over sulfree handig voor uit huis.

 2. leon1 zegt op

  Beste Jan,
  Tannine, suiker en histamine, zijn de oorzaken van hoofdpijn bij het drinken van wijn,deze drie zitten in de schil van de druif.
  Drink de wijn langzaam en niet te veel,dat kan soms helpen, niet ieder mens kan goed tegen wijn en verkeerd vallen.

  Groet, Leon1

 3. bob zegt op

  U drinkt zeker geen Mont Claire want dan is koppijn verzekerd. En helaas vrijwel alle bars en restaurants schenken dit bocht tegen exorbitant hoge prijzen als huiswijn. Afijn koppijn verzekerd. Ik kan mij nog herinneren dat sulfiet toevoegen in Frankrijk werd verboden maar hier in Thailand lees ik de etiketten en allemaal met sulfiet. Jammer dat u niet in de omgeving van Jomtien woont want dan had u via mijn wijn clubje kunnen mee inkopen bij de importeur. Het volume drukt de inkoopprijs.

  Succes met sulfree

  • eddy uit OOSTENDE zegt op

   Beste Bob-Ik heb nog nooit koppijn gehad van Mont Claire-Het is een goede Thaische huiswijn en ik vind hem lekker voor de prijs dat ik betaal in Thailand op restaurant en andere plaatsen.Ik kan je verzekeren dat de huiswijnen die hier in de restaurants en andere plaatsen slechter smaken dan de Mont Claire.
   Vergeet niet dat men hier in Belgie in een horeca bedrijf 4/ 5 euro vraagt voor een glas .In Europa zit in iedere wijn sulfiet en dat is ook te lezen op het etiket.

   • Tak zegt op

    1 glasje rode wijn Mont Clair is wel te doen maar 5 of 6 glazen Mont Clair is een aanslag op je gezondheid. Mont Clair is erg goedkoop vergeleken met ander echte wijnen in Thailand. Het zou eigenlijk helemaal geen wijn mogen heten. Het wordt geimporteerd als pulp en dan gebottled in Thailand waardoor de prijs zo laag is. Daarnaast zit het vol van chemische stoffen. Het is ronduit belachelijk dat de Thaise overheid zulke waanzinnige invoerrechten hanteert voor wijn waardoor je bijna genoodzaakt wordt slechte wijn of Mont Clair te drinken. Zelfs in Japan wat toch een duur land is in vergelijking tot Thailand kost dezelfde fles wijn slecht een derde van Thailand.

  • Jan Hendriks zegt op

   IK BEMERKTE DAT IK MIJ NIET COMFORTABEL VOELDE DOOR DE MIX VAN WIJN MET VRUCHTENWIJN>
   In 2006 werd ik betrokken bij de business Cafe Le Mar aan Jomtien Beach. Ik verzorgde het opstellen van de eerste menukaart voor westerse gerechten. Daarnaast werkte ik een wijnkaart uit. Een van de wijnleveranciers introduceerde toen Mont Claire. Volgens de verkoper werd australische wijn per container Thailand ingevoerd en werd hier wat vruchtenwijn toegediend waardoor het een Thai produkt werd en onder een lager tarief importrechten viel. Zoals u weet zat de concurrentie niet stil. Door veel andere leveranciers werden al snel pakken van 3 en 5 liter aangeboden en zelfs met meer inhoud. Mont Claire heeft echter het grootste marktaandeel.
   Inmiddels weten we dat de zgn. vruchtenwijnen qua smaak kunstmatig verbeterd worden en dat ook het alcoholpercentage wordt “aangepast”. Op parties worden kunstmatige wijnen geschonken. Ik dronk dat dan ook maar iedere keer voelde ik mij de volgende dag niet comfortabel. Ik ben geen bierdrinker en de hele avond voor water gaan is moeilijk. Mijn vrouw heeft toen haar vriendinnen hiervan een tijd geleden op de hoogte gebracht en men kijkt er niet meer van op als ik eenfles wijn van mijzelf meeneem.

 4. Ton zegt op

  In 2 wijnzaken heb ik vernomen:
  – dat er in wijn van nature iets sulfiet voorkomt,
  – dat in de meeste wijnen sulfiet wordt toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen; dan krijg je
  de overbekende “chateau migraine”, “appellation aspirine controlee”.
  Bio-wijn zou dan wellicht minder hoofdpijn veroorzaken..

  • Jan Hendriks zegt op

   Het toevoegen van sulfiet is juist en dient inderdaad om de houdbaarheid te verlengen en zeker in dit klimaat.

 5. Dries zegt op

  Hallo,

  ik drink de laatste jaren ook bijna geen wijn meer want door de hoeveelheid sulfieten achteraf constante hoofdpijn.
  Hoofdpijn door de sulfieten, zeker niet door de alcohol.

  Dries


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website