Steeds meer buitenlanders die in Thailand wonen zoeken naar wegen om een Covid-19-vaccinatie te bemachtigen, onder andere door een vakantie te boeken. Deze praktijk staat bekend als vaccinatietoerisme. Wie een prik wil kan onder andere daarvoor naar de VS, de Emiraten, Israël, de Seychellen, de Caribbean of zelfs Hawaï. 

Veel expats zijn gefrustreerd nu het Thaise ministerie van Volksgezondheid op 4 mei aankondigde dat de Thaise bevolking altijd voorrang zal krijgen bij een Covid-19 vaccinatie. Het ministerie ontkent dat sommige buitenlanders erin zijn geslaagd om een afspraak te boeken via de Mor Prom (Doctor is Ready) -applicatie op Line. Rungrueng Kitphati van het ministerie van Volksgezondheid deed er nog een schepje bovenop door te ontkennen dat er plannen waren om buitenlanders binnenkort een gratis prik te geven. Hij suggereerde dat “er op termijn een overschot aan vaccins zal zijn” waardoor expats er eentje kunnen kopen in een privéziekenhuis.

De kans dat Thaise privehospitals binnenkort een Covid-vaccinatie kunnen aanbieden is klein. Hoewel de Thaise regering het inkopen van vaccins door commerciële klinieken toestaat, blijkt dat in de praktijk onmogelijk door de enorme bureaucratie waar ze tegen aanlopen. Daarnaast verkopen de meeste buitenlandse leveranciers alleen vaccins aan overheidsinstanties. De priveziekenhuizen in Thailand laten weten dat het nog zeker wel twee maanden of langer zal duren voordat ze een prik tegen betaling kunnen aanbieden.

Ondertussen is ‘vaccinatietoerisme’ al een feit. Een welgestelde Amerikaanse expat vloog voor een prik naar Guam, dat een tijdsverschil van drie uur heeft met Thailand. Op het internet zijn er reisorganisaties die vergelijkbare services aanbieden in Rusland, Servië, Dubai, Turkije en zelfs India. Soms zijn de advertenties wat schimmig, zodat het moeilijk te boordelen is of de aanbiedingen wel betrouwbaar zijn. Het lijkt erop dat ook oplichters brood zien in deze ‘handel’.

De kosten voor een all-inclusive vaccinatievakantie variëren van US $ 2.000, voor een vierdaagse vakantie in India (!), Tot US $ 15.000 voor een 22-daagse vakantie in Europa, inclusief vaccinatie, vliegtickets, hotels, maaltijden, sightseeing en zelfs een Covid-19 veiligheidskit.

Europol waarschuwt potentiële klanten om voorzichtig te zijn. “Veel beloften die op het WhatsApp-platform circuleren, zijn waarschijnlijk frauduleus en poging om je op te lichten”, aldus een woordvoerder.

In het VK is vaccinatietoerisme voor niet-Britten door de overheid al illegaal verklaard. Er is geen garantie dat reizigers die op hun buitenlandse bestemming aankomen, daadwerkelijk bevestigde afspraken bij medische centra voor een of twee prikken hebben. Het Servische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bijvoorbeeld duidelijk gemaakt dat alleen burgers van aangrenzende landen in aanmerking komen voor een injectie “zolang de voorraad strekt”. Sommige Noorse vaccin-toeristen beweerden in Rusland succes te hebben. Daarvoor moesten ze wel $ 30.000 te betalen, inclusief luxe hotelaccommodatie en businessclass vliegticket. Hoe dan ook, vaccinatietoerisme is geen goedkope optie.

De Thaise toerisme autoriteit (TAT) laat weten dat vaccinatietoerisme niet illegaal is, maar dat reizigers ervoor moeten zorgen dat de prikken die ze in het buitenland krijgen, afkomstig zijn van vaccins die officieel zijn goedgekeurd door de autoriteiten in Bangkok. Een ander probleem is dat je nu niet eenvoudig terug kan keren naar Thailand. Als je terugkomt moet je 14 dagen (15 nachten) in quarantaine en voldoen aan allerlei inreisvoorwaarden.

Bron: Pattaya Mail

27 reacties op “Gefrustreerde expats in Thailand op zoek naar Covid vaccinatie in het buitenland”

 1. Rob V. zegt op

  Citaat: ” Wie een prik wil kan onder andere daarvoor naar de VS, de Emiraten, Israël, de Seychellen, de Caribbean of zelfs Hawaï.” Heb ik iets gemist en is Hawaï nu onafhankelijk geworden? xD Dat de TAT iets zegt over vaccinaties lijkt mij ook niets iets wat in hun straatje ligt. Die ‘ gefrustreerde expats (migranten?)’ boeien me niet zoveel, hoeveel Thai zijn serieus van plan overzees een prik te halen nu het allemaal nog land lijkt te gaan duren voordat de bevolking in grote getalen aan de beurt is geweest? Of is het misschien makkelijker voor de bovenlaag om een heimelijk paar spuiten in te laten vliegen of ‘ voorrang’ te regelen?

  Lijk me een boel gedoe om over en weer te vliegen, al het papierwerk, de quarantaine.. Ik zou afwachten tot het land van verblijf ofwel publiekelijk, of anders via commerciële routes, je een prik geeft. En tot dan gewoon zoveel mogelijk je aan de regels houden (afstand houden, mondkapje op, stukje gezond verstand).

  • chris zegt op

   Als je zo rijk bent dat je kunt regelen naar een ander land te vliegen om je prik te halen, dan kun je ook echt wel regelen dat het papierwerk door een ander wordt gedaan en dat je niets te vrezen hebt van quarantaine. Dat geldt voor de rijke Thais die blijkbaar dagelijks van Suvarnabhumi vetrekken.
   Expats kunnen in principe terug naar hun vaderland. Andere, met name kleinere landen, schijnen een overschot aan vaccins te hebben en ook geen quarantaine regels. Bij terugkomst in Thailand wacht dan een quarantaine van 7 dagen op de golfcourse: een zogeheten win-win situatie.

 2. Pieter zegt op

  Hier gaat Thailand flink de mist in en blijkt maar weer eens dat er geen enkele loyaliteit is jegens de gepensioneerden in Thailand, die vaak en veel weer wel de Thaise economie steunen via hun afdracht en bijdragen aan Thaise partners en hun families. Wat te denken van de aankondiging dat Thai altijd voorrang hebben bij vaccinaties. Horen wij farang dan niet tot de bevolking? Zijn wij niet mede-inwoners van Thailand? En waarom nu ook de aankondiging dat als er vaccins over zijn wij er wel eentje kunnen kopen? Er was toch altijd het beleid dat in Thailand wonende buitenlanders gewoon meededen in de op te zetten programma’s? Wij zullen nog maanden moeten wachten op een vaccin want voordat alle Thai 2x een prik hebben gehad zijn we maanden en maanden verder. Zo zie je maar weer eens: wij farang zijn welkom als het ons geld betreft, maar tellen n niet mee als het gaat om ons welzijn.

  • Pieter van de Brug zegt op

   Beste Pieter,

   Aan de andere kant zou in Nederland er ook door de regering voor ‘Nederlanders eerst’ gekozen worden als vaccinatie een prioriteit gaat worden.
   Echter alleen als er een tekort in vaccinaties zou zijn en dan meer doordacht want buitenlanders kunnen ook een besmettingsbron worden als deze niet gevaccineerd wordt.
   Hier in Thailand is veel gebaseerd op het sentimentele ‘Ai Farang’ mede doordat het onderwijs systeem slecht is en veel Thais nooit geleerd hebben om kritisch te denken.
   De primitieve basis gedachte is nog steeds ‘Ikke Ikke en de rest kan …. misschien heel basaal maar de meeste stammen in Afrika denken ook zo.
   Dit land van de ‘Smile’ laat alleen nu z’n echte gezicht zien en je hebt hier meer plichten en minder rechten.
   Gelukkig heb je wel een keuze en dat is naar Nederland en je laten inenten.
   Als je dat niet kan veroorloven ben je hier op het verkeerde adres.
   P.

  • Victor zegt op

   Ik ben het volledig met je eens Pieter.

   Voorts komt bij mij, ongehinderd door enige kennis, de vraag op wat de Nederlandse Ambassade zou kunnen betekenen voor de in Thailand wonende Nederlandse Staatsburgers. Het hier gebruikte Chinese vaccin heeft de Europese markt niet eens bereikt.

   Iemand een idee waarom het NIET mogelijk zou zijn om Bionech Pfizer vaccins aan te bieden aan de Nederlanders in Thailand?

   • klaas zegt op

    Een hele mooie taak voor de ambassadeur om de zieltjes van de thaise machthebbers te masseren.
    Echte belangen behartiging. Nog eens wat anders dan de saaie taken als paspoorten en ander ongemak.

   • Rob V. zegt op

    Voor de ambassades ligt er weinig meer dan de taak weggelegd de Thaise regering er van te overtuigen dat ‘ eigen volk eerst, buitenlanders achter aansluiten ongeacht hoe lang je hier al woont’ geen punten zal scoren. Wat moeten ze anders doen? Samen met de overheden verspreid over de wereld per diplomatieke post vaccins toesturen en mensen in heel Thailand oproepen in de achtertuin van de ambassade een prik te halen (en ook even code donkerrood regios en reisbeperkingen vergeten)? Dat zou een logistieke nachtmerrie zijn en mijlen buiten wat je van een ambassade kunt of mag verwachten.

    De diverse ambassadeurs zullen het denk laten bij ‘ vaccineer alle mensen die aanwezig zijn in Thailand aub op prioriteit van gezondheidsrisico’ en ‘als we kunnen bemiddelen om meer, sneller of goedkoper vaccin aankopen te verrichten laat het ons weten’ (al heeft de Thaise overheid al meerdere mallen een aanbod voor vaccins afgeslagen, oa uit India).

    Het plannetje van de overheid “we doen de grenzen dicht en dan zetten we zelf een vaccin productie op en enten we de mensen in en dan kunnen we mooie sier maken en ons op de borst kloppen” heeft de deksel op de neus gekregen. Helaas is het prijskaartje te betalen in extra verloren mensen levens…

    • RichardJ zegt op

     Jazeker, beste Rob V, dat andere moet de ambassade doen!

     Het zou de NL-overheid sieren wanneer zij inderdaad met diplomatieke post vaccins naar Thailand zou versturen en beschikbaar zou stellen aan elke Nederlander die zich aandient op de ambassade.
     Inderdaad, mijlen ver boven verwachting maar in deze pandemie geldt: nood-breekt-wet of zo je wilt: out-of-the-box denken en handelen.

     Vanuit de achtertuin van de ambassade vaccineren een logistieke nachtmerrie? Dat is toch kattepis vergeleken met de logistieke hel van het alternatief, namelijk iedereen terugreizen naar NL om daar de inenting te gaan halen?

     • Hanzel zegt op

      Wat een arrogantie weer. In Nederland heeft men niet eens genoeg vaccins om het eigen land weer op te starten. Maar dan zouden ze ze wel opsturen naar mensen die al jaren in het buitenland wonen? Waarom? Omdat het Nederlanders zijn? Dat is in Nederland niet eens een argument (want er zijn in Nederland niet genoeg doses voor de eigen bevolking).

      Overigens zou het ook een diplomatieke rel op kunnen leveren waarbij Nederland het lokale beleid in twijfel trekt. Ik kan me zo voorstellen dat het niet in dank afgenomen wordt en de ambassadeur als gevolg ontboden wordt. Zou helemaal mooi zijn. Dan mogen de bejaarden voor consulaire zaken naar het buitenland waarbij ze bij terugkomst kunnen kiezen: ASQ of terug naar Nederland. Maar nee, de hele wereld moet wijken voor de babyboomers.

      • RichardJ zegt op

       Beste Hanzel,

       Op 25 april heb je op dit blog kunnen lezen dat Nederland vaccins beschikbaar stelt aan Nederlanders woonachtig in het buitenland.

       Eerste voorwaarde is dat deze Nederlanders net als alle Nederlanders qua leeftijd en kwetsbaarheid aan de beurt moeten zijn. Hiermee zijn al jouw bezwaren mbt de beschikbaarstelling van vaccins een gepasseerd station.

       Tweede voorwaarde is dat je de inenting in NL moet ophalen. Het enige wat ik nu zeg is dat de vaccins om logistieke redenen beter naar Thailand kunnen worden overgebracht.

       Hier is de link:
       https://www.thailandblog.nl/nieuws-nederland-belgie/stichting-goed-covid-vaccinatie-tijdens-tijdelijk-verblijf-in-nederland/

       Wat betreft de mogelijkheid van een “diplomatieke rel”. Ik ben geen expert op dit gebied en het lijkt mij daarom niet verstandig om hierover verder met jou te speculeren. Maar dat een dergelijke zending diplomatiek gevoelig kan zijn, moeten we niet uitsluiten.
       Mijn hoop en mijn vertrouwen zijn daarom gevestigd op onze ambassadeur in Bangkok om de juiste diplomatieke wegen te bewandelen en dit tot een goed einde te brengen.

       • Hanzel zegt op

        Dat het vaccineren via diplomatieke missies gevoelig ligt is niet nieuw. En je hoeft er ook niet voor naar Azië. Kijk voor de grap eens naar België, daar is al spanning en sensatie te over.

        De militairen en vertegenwoordigers op het NAVO hoofdkwartier in België worden gevaccineerd door Polen. Blij zijn ze natuurlijk wel, maar het staat toch raar. https://www.politico.eu/article/poland-aims-to-protect-nato-allies-from-covid/

        In een eerder bericht kwamen onze Britse ‘vrienden’ er minder goed vanaf, zij zijn overgeleverd aan de Belgen. Zoals de Belgische minister van BuZa bevestigde aan Politico:

        >>Elke Pattyn, a spokeswoman for the Belgian foreign minister, confirmed the agreement with the U.K: “The British have discussed this with our government, and we have stipulated that Belgian residents, including their locally recruited staff, should be covered by the Belgian national vaccine deployment plan.”

        En dat gaat dus puur over het vaccineren van eigen personeel. Als de Britten een vaccinatiecentrum in de EU zouden openen voor alle Britten in de EU dan zijn de rapen helemaal gaar.

        Hetzelfde geldt voor Nederland (en andere voormalige koloniale machten) in de Oriënt. Men weet zich op dit blog altijd in de slachtoffer positie te praten, maar dat is natuurlijk totaal niet hoe men dan overzees ziet. Als Nederlander (of als Brit / Amerikaan / Franse) sta je symbool voor de voormalige indringer. Je bent daar nu te gast en je hebt (ook als ambassade) niets te zeggen. Ja bilateraal praten kan, maar de gedachte die hier vaak speelt dat ‘ze’ maar even naar de Europeanen of Amerikanen moeten luisteren zit er echt niet meer in.

        Ik zou ook niet wachten tot de ambassadeur je van een vaccin gaat voorzien, dat gaat echt niet gebeuren. Dan kun je beter een tripje naar Nederland boeken (en op tijd je ASQ voor terugkeer regelen) of geduldig wachten tot je lokaal aan de beurt bent. Dat laatste zal zeker nog even duren want als rijke buitenlander (of je dat daadwerkelijk bent of niet) ben je geen prioriteit.

        Op dat laatste (‘het gelijk van de Farang’) lijkt men zich op dit blog steeds te verkijken. Ondanks dat Thailand draait op toerisme is dat natuurlijk een one-way street. Vergelijk het met de relatie tussen een restaurant en een vaste klant. Uiteindelijk is dat een commerciële relatie waarbij je als klant niets te eisen hebt. Je kunt natuurlijk eisen dat ze jouw lievelingsgerecht op het menu zetten, maar je hebt er geen recht op. Met de vaccins net zo.

   • Pieter zegt op

    Jij hebt de keuze gemaakt om in Thailand te verblijven en dan moet je je aan de regels houden die daar gelden. Je wilt dus wel de lusten maar niet de lasten zo te horen.

 3. jean francois zegt op

  Ik keer alvast eerder naar België morgen, maandag mijn eerste prik in België als Belg. Ik sta hier op verschillende wachtlijsten maar zoals het er nu uitziet zal het nog lang duren.

  • Eric zegt op

   Ik hoop dat je, zoals het woord “eerder” in je post suggereert toch al van plan was om Thailand te verlaten en niet enkel voor een vaccin naar Europa vliegt. Of je moet erg oud zijn of een broze gezondheid hebben, dan zou het eventueel nog te begrijpen zijn.

   Ik raad iedereen in Thailand aan af te wachten tot deze storm is uitgeraasd, z’n gezonde verstand te gebruiken en niet wanhopig op zoek te gaan naar een vaccin. Dat Thailand de eigen bevolking op #1 zet mag geen verrassing zijn. Kom op zeg, kijk alleen naar het beleid rondom visums. De “farang” staat echt niet hoog in de pikorde hoor. Het is aan ons of we de fratsen van de Thai accepteren of niet. De wereld is groot: ik kon jaren in Cebu City (Filipijnen) wonen mede dankzij de – toen – ideale visum voorwaarden. Dan voel je je iig al wat meer welkom.

   “Sommige Noorse vaccin-toeristen beweerden in Rusland succes te hebben. Daarvoor moesten ze wel $ 30.000 te betalen”.

   Zelfs wanneer deze mensen miljonair zijn, zijn ze knettergek. De kans dat ’t vliegtuig onderweg naar Moskou neerstort is groter dan dat deze “happy few” aan corona sterven.

   • Erik2 zegt op

    Zelfs wanneer deze mensen miljonair zijn, zijn ze knettergek. De kans dat ‘t vliegtuig onderweg naar Moskou neerstort is groter dan dat deze “happy few” aan corona sterven.

    Dik 2 miljoen geregistreerde corona doden in 2020 tegenover 299 doden bij vliegtuigongelukken. Mis ik iets?

 4. ruudje zegt op

  Waar zit nu onze vertegenwoordiging van de ambassades . Waarom wordt dit niet aangekaart bij de Thaise regering , dit is discriminatie op zijn best . Gaan ze in Belgie en Nederland ook de landgenoten van Prayut en ook mensen met andere nationaliteit achteruit schuiven ivm vaccinaties ? Ik denk het niet .
  Mooie woorden voordien , maar daden ….?
  Het gaat van het een naar het ander , eerst geen ondersteuningsbrieven meer voor visums , nu hoor je niets meer over de akties die de ambassadeur zou moeten ondernemen ivm met vaccinaties voor landgenoten .
  Een aantal dagen geleden hier op de blog snoeven dat zij dit zouden in de gaten houden en de mensen zouden informeren .
  Ik wil heus wel betalen voor mijn vaccinatie , maar je moet de kans krijgen dit te doen .
  Ambassade bevolking , laat nu eens zien wat julie waard zijn en ga in overleg met de Thaise bevoegde instanties over deze materie .

  Rudy

  Rudy

  • TH.NL zegt op

   Ik denk niet dat de ambassade publiek zal gaan maken wat zij allemaal met de Thaise regering aan het overleggen is, al was het alleen maar om het bekende gezichtsverlies te voorkomen.

 5. Victor zegt op

  Geweldig nieuws!!!! Ik heb recent een oproep gekregen om een injectie te komen halen in een naburige kliniek. Dit nadat ik enige weken geleden mijn naam en geboortedatum op een lijst had laten plaatsen hier in het dorp. Na de oproep tot vaccinatie heb ik een familielid gevraagd even met de kliniek te bellen en navraag te doen. Het bleek het Chinese vaccin Sinovac te zijn waarvan het Hoofd vh Chinese RIVM recent heeft toegegeven dat het vaccin slechts 50% effectief is. Een en ander als omschreven in onderstaand artikel van NOS

  https://nos.nl/artikel/2376285-china-erkent-lage-effectiviteit-eigen-vaccins-en-overweegt-andere-vaccinstrategie

  Ik heb derhalve vriendelijk bedankt en hoop dat de voorspelling in dit artikel uitkomt en er t.z.t. een BionTech Pfizer vaccin beschikbaar komt in een privéziekenhuis. Tot die tijd houd ik mij geduldig aan de regels. Vandaar dat ik mijn comment begon met geweldig nieuws!

  Voorts las ik vandaag in de Bangkok Post dat op 28 April jl. 1,5% vd Thaise bevolking een eerste injectie heeft gekregen. Aan u beste lezer het rekensommetje wanneer de buitenlanders aan de beurt zijn als u weet dat er 66.000.000 voor u in de rij staan 🙂

  Stay Safe!!!

  • Eric zegt op

   Ik ben geen groot voorstander om de hele wereld te vaccineren. Maar dit advies kan ik je wel geven: ik lees dat je geduldig wacht tot er een Pfizer vaccin beschikbaar komt (ondanks de opmerking die je zelf maakt dat er 66.000.000 voor jou in de rij staan).

   Dit had niet gehoeven. Zonde. De enige redenen waarom mensen Sinovac zouden kunnen weigeren is volgens mij omdat het “Chinees” is en dat u het niet vertrouwd (kwaliteit, wellicht conspiracy theories).

   De vraag is in hoeverre een besmetting voor jou tot grote problemen zou leiden. Die afweging maak je zelf (inderdaad). Maar vergeet niet dat het meerendeel van de mensheid een test nodig heeft om te weten of ze ’n besmetting hebben opgelopen. Sinovac beschermt voor 50% tegen gemiddelde en zware klachten na besmetting. Dit is al een hele hoop hoor: 50% minder kans om “last te krijgen”van dit virus.

   Maar BELANGRIJKER: Sinovac beschermt net als alle overige bekende vaccins voor 100% tegen ziekenhuis opnames, IC-opnames en – ik kan het niet anders verwoorden – 100% tegen de dood. ’t EMA is gisteren gestart met de rolling review. Die 100% protection against death haalt ieder vaccin, wat de Amerikanen, Russen en Engelsen kunnen kan China ook (en zeker een vector vaccin).

   Ik begrijp ergens wel dat mensen maar blijven focussen op die percentages. Maar Janssen (Johnson & Johnson) haalt ook “maar” 66% bescherming tegen een ongunstig verloop van de ziekte. Wat gewoon hartstikke goed is.

   Iemand die ’n corona vaccinatie heeft gehad kan nog altijd ziek worden. Dit is met de jaarlijkse griepprik ook zo. De symptomen zullen echter milder zijn en ziekenhuisbezoek/IC/Mortuarium zijn gereduceerd tot “0”.

   “Tot die tijd houd ik mij geduldig aan de regels”.

   Ik zou geen corona vaccin nemen als ik in Thailand zou zijn. Dit heeft te maken met persoonlijke afwegingen (leeftijd, gezondheid, hoe ik in het leven sta). Maar je hoeft niet tussen de regels door te lezen dat jij graag gevaccineerd wilt worden (“Tot die tijd houd ik mij geduldig aan de regels”).

   Ik had jou deze (gratis) mogelijkheid gegund. Ik denk dus dat je het had moeten doen. Stel, in het donkerste scenario dat jij heel veel last krijg na (toch) met covid-19 besmet te zijn geraakt en in een ziekenhuis te liggen komt VOOR dat je het Pfizer vaccin hebt gekregen dan zou dat m.i. echt te voorkomen zijn geweest… Je neemt een risico maar goed, ik neem aan dat je de afweging met alle informatie die je hebt, genomen hebt.

   “Stay Safe!!!”.

   Jij ook!!

   • Chander zegt op

    100% tegen de dood. ‘t EMA is gisteren gestart met de rolling review. Die 100% protection against death haalt ieder vaccin, wat de Amerikanen, Russen en Engelsen kunnen kan China ook (en zeker een vector vaccin).

    Bovengenoemde stelling betwijfel ik.
    Bij Lareb staat dit nergens vermeld.
    https://www.lareb.nl/pages/update-van-bijwerkingen

    En hoe komt het dat enkele dagen geleden toch een x aantal ouderen overleden zijn na gevaccineerd te zijn?

 6. Francois Nang Lae zegt op

  Mooi. Dan hebben we alle tijd om eens rustig af te wachten wat de (bij)effecten zijn van de verschillende vaccins en kunnen we daarna een weloverwogen keuze maken.

 7. KhunTak zegt op

  Niemand weet nog precies van de hoed en de rand.
  Ook niet wat er straks aangeboden wordt aan verschillende vaccins.
  We kunnen allemaal wel gaan lopen klagen hoe slecht het geregeld is hier in Thailand, maar kijk eens goed om je heen, wereldwijd.
  Hoe groot is het percentage dat daadwerkelijk al is gevaccineerd?
  Geduld is een schone zaak
  In Nederland heb je volgens mij alleen maar de keuze uit de mRNA vaccins, nou dat mag mijn deur heel graag voorbij gaan.
  Als ik straks hier in Thailand kan kiezen en ik moet daar voor betalen, graag.
  Maar dan wel voor Spoetnik of Sinovac.
  En waarom trouwens de grens over gaan om een vaccin te halen, als men zich goed voelt.
  Als nu al blijkt dat men na de 2de vaccinatie nog steeds de griep kan krijgen.

 8. Rob V. zegt op

  Als buitenlander gelieve achter in de rij aan te sluiten (en de geldbuidel paraat houden?), het ministerie laat weten dat eerst de Thaise burgers een prik zullen krijgen en dan pas de buitenlanders: “Thais zullen altijd voorrang krijgen voor een Covid vaccinatie, liet het ministerie van publieke gezondheid gisteren weten”

  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2110211/thais-not-foreigners-get-jab-priority

  Moet je je voorstellen dat je ergens al jaren woont, mogelijk met gezin en andere familie en dat gezinsleden dan wel een prik krijgen maar jij nog niet. Niet op basis van leeftijd of gezondsheidsrisco maar op basis van je nationaliteit. Wat zou er gebeuren als in Nederland het ministerie zou zeggen “alle Aziaten en andere buitenlanders achter aan in de rij, Nederlanders eerst ongeacht andere factoren”. Oja, de Thaise grondwet gaat strikt formeel genomen alleen maar voor Thai op.

 9. T zegt op

  En dan vaccinatie maar in veel landen alsnog een quarantaine in hotel voor 10 dagen verplicht MET vaccin.
  En middelen als Janssen of AZ dekken voor amper 70% als je daar gelukkig van wil worden en duizenden euro’s aan wil uitgeven heb je denk ik geld te veel…

 10. Eric zegt op

  “En middelen als Janssen of AZ dekken voor amper 70%”.

  Staar je niet blind op de percentages. ’t Gaat om het verloop van de ziekte. Een paar weken ontzettend ziek zijn is erg naar, maar ja, mensen leven dus mensen worden ziek.

  Al deze vaccins beschermen voor 100% tegen ziekenhuisopnames, IC-opnames en de dood. DAAR gaat het om. Ik begrijp dat mensen de kansen om ziek te worden zo klein mogelijk willen houden maar kom op mensen: NIETS is 100% zeker in dit leven.

  De quarantaine voor gevaccineerden zal vervallen als is gebleken dat een gevaccineerde anderen niet kan besmetten.

 11. De laender zegt op

  Onbegrijpelijk van Thailand om op deze manier om te gaan met de bevolking en de buitenlanders die gehuwd zijn met een Thaise vrouw ,de Thaise mensen die wonen in België zullen de zelfde prik krijgen als de Belgen en gratis en zo hoort het ook. Een probleem die de wereld teistert word in Thailand af gedaan als een lachertje. Maar wat kan u verwachten van een land die geleid word door militaire potentaten

 12. Suzan zegt op

  Ik ben uitgeschreven uit Nederland en kan volgens de GGD niet in aanmerking komen voor een vaccinatie.
  Ik was namelijk van plan om even een paar weken naar Nederland te gaan en daar dan een vaccinatie te krijgen. Dat gaat dus niet, dus maar wachten totdat wij buitenlanders hier aan de beurt komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website