(Dafinchi / Shutterstock.com)

Het ministerie van VWS heeft bevestigd dat geëmigreerde Nederlanders die afgelopen jaar in Nederland zijn gestrand vanwege de reisbeperkingen ‘mee’ kunnen met het lopende Nederlandse vaccinatiebeleid, aangezien dat sinds kort ook (deels) gebaseerd is op eigen aanmelding.

De voorwaarden op dit moment zijn;

Dat men Nederlander is, beschikt over een BSN, beschikt over een DIGID én als men geboren is in of voor 1955, dan kan deze groep Nederlanders zich aanmelden voor vaccinatie. Dat kan via de website www.coronatest.nl (op die site kun je terecht voor test- of vaccinatieafspraak). Komende tijd wordt het geboortejaar stapsgewijs steeds opgehoogd.

Let op! BSN en DigiD zijn vereist om je aan te kunnen melden.

Voor de Nederlanders die in hun woonland geen vaccinatie-vooruitzicht hebben en voorlopig niet naar Nederland komen is er op dit moment helaas geen oplossing.

Bron: Stichting Goed


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

6 reacties op “Stichting Goed: Covid-vaccinatie tijdens tijdelijk verblijf in Nederland”

 1. Jacobus zegt op

  Klopt. Ik ben hopelijk tijdelijk nu in Nederland en heb via bovengenoemde website een afspraak gemaakt en wordt as dinsdag geprikt met Pfizer. Omdat ik 6 maanden geleden asyptomatisch corona heb gehad, wordt volstaan met 1 vaccinatie. Wel belangrijk is dat alles goed op papier komt te staan. Ik ben van 1951. Ik hoop half juni terug te keren naar Thailand.

 2. Hans van Mourik zegt op

  Vraagje, zijn er ook kosten aan verbonden?.
  Hans van Mourik

  • Hans Fabian zegt op

   In Nederland zijn daar geen kosten aan verbonden. Dus gratis.

 3. Willem zegt op

  Ik neem aan dat Thailand dit niet als volledig gevaccineerd zal accepteren bij uw terugkomst. Officieel moet je 2 injecties met het vaccin van pfizer aantonen om een kortere (7 dagen) quarantaine te kunnen krijgen.

  • Cornelis zegt op

   Waarom zou je op basis van bovenstaande regeling ook geen 2e injectie kunnen halen?

 4. TheoB zegt op

  Ik heb maandag 26-04 mijn eerste ‘Astra-vaccin’ gekregen bij mijn huisarts. 10 weken later de tweede injectie.
  Zij wilden de vaccinatie niet bijschrijven in mijn gele vaccinatieboekje.
  Als bevestiging van vaccinatie kreeg ik een ‘Registratiekaart coronavaccinatie’ zoals deze: https://i1.wp.com/www.adlansink.nl/wp-content/uploads/2021/02/Registratie-Vac.jpg?ssl=1
  Dit is geen bewijs van vaccinatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/krijg-ik-een-vaccinatiebewijs-na-de-prik-tegen-corona
  Het zou mij niet verbazen als de Thaise overheid dit ook niet als bewijs van vaccinatie accepteerd. Hoe dat bewijs dan wel geleverd moet worden?
  Aangenomen dat zij de bevestiging wèl als bewijs gaan accepteren vraag ik mij nog af of 1 injectie (voor een 2-traps-vaccinatie), zoals bij Jacobus op 25 april 2021 om 13:40, door de Thaise ambtenaren en de controleurs op Suvarnabhumi geaccepteerd wordt. Die mensen willen graag absolute getallen zien, zoals $100.000 COVID-verzekering, ฿400.000 inpatient-/฿40.000 outpatient-verzekering. Dus moeten ze waarschijnlijk ook het getal 2 zien bij 2-traps-vaccinaties.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website