Drone meenemen naar Thailand mag dat?

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
28 november 2023

Als je een drone met camera meeneemt op vakantie naar Thailand, moet je deze eerst registreren. Dit geldt zelfs voor lichte drones zoals de DJI Mini. Begin met het regelen van een Engelstalige aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering moet jouw naam, drone-informatie en een bevestiging bevatten dat deze in Thailand geldt. Het verzekerde bedrag moet minstens 1.000.000 baht zijn, ongeveer €26.000.

Registreer je drone vervolgens bij het CAAT (The Civil Aviation Authority of Thailand) online via uav.caat.or.th, en doe dit ruim voor je reis. Het kan even duren voordat de CAAT je registratie goedkeurt.

Eenmaal in Thailand moet je je drone ook registreren bij het NBTC (The National Broadcasting and Telecommunications Commission). Doe dit online via https://anyregis.nbtc.go.th/sign_up/foreigner/ nadat je in het land bent aangekomen, omdat je jouw paspoortstempel van aankomst moet uploaden. Na de online registratie bij het NBTC ontvang je een document per e-mail. Neem dit mee naar een Thaise bank om de registratiekosten van 214 baht (ongeveer 6 euro) te betalen.

Houd rekening met een verwerkingstijd van minimaal twee weken. Als je vakantie korter is dan twee weken, is er mogelijk niet genoeg tijd om alles te regelen. Plan vooruit om zeker te zijn dat jij je drone kunt gebruiken in Thailand!

1 reactie op “Drone meenemen naar Thailand mag dat?”

  1. Frans zegt op

    Allemaal mooi in theorie maar ik vrees dat er in de praktijk heel veel rond vliegen zonder wettelijk in orde te zijn.

    Hoeveel toeristen, laat staan Thai, zijn er op de hoogte van deze regeling? En een Thai en iets laten verzekeren is een slechte combinatie. Maar wel nuttige informatie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website