De balans kan opgemaakt worden na de Seven Dangerous Days tijdens de Nieuwjaarsvakantie in Thailand. Daaruit blijkt dat 40 procent van alle verkeersdoden veroorzaakt is door drankrijders. Het goede nieuws is wel dat het aantal ongelukken waarbij alcohol in het spel was, gedaald is met 23 procent.

 
De trieste balans van Seven Dangerous Days is: 3.791 ongelukken, 463 doden en 3.892 gewonden. Het aantal overtredingen is met 3.000 gestegen naar 9.453. Bij 8.706 overtredingen ging het om rijden onder invloed van alcohol, gevolgd door rijden onder invloed van drugs (701). Van de dronken bestuurders waren 153 al eerder betrapt in de laatste drie jaar.

Het Department of Probation is bezig een programma op te zetten samen met het Disease Control Department gericht op recidivisten. Deze hardnekkige drankrijders worden voor behandeling naar een ziekenhuis gestuurd. Alcoholisten gaan naar ziekenhuizen die worden beheerd door het Department of Medical Services en mensen met psychische problemen gaan naar ziekenhuizen van het Department of Mental Health. Niet problematische alcoholici worden verplicht sociaal werk te doen en verkeerslessen te volgen.

Voorlopig gaat men door met het gebruik van elektronische armbanden (EM) om probleemdrinkers te kunnen volgen. Hun rijbewijs wordt zes maanden geschorst en ze krijgen huisarrest, waarbij ze tussen 22.00 en 4.00 uur hun huis niet mogen verlaten. Op 2 januari gaf de rechtbank het bevel 26 personen uit te rusten met een armband, waarmee het totaal aantal EM-dragers op 116 kwam.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Drankrijders verantwoordelijk voor 40% van alle verkeersdoden tijdens Nieuwjaarsvakantie”

 1. ruud zegt op

  Ik denk, dat de oorzaak van doden in het verkeer tussen nieuwjaar en de rest van het jaar niet veel verschil zal maken.
  Drank en drugs, oververmoeidheid en geen goede rijopleiding.

  Dit afgezien van weigerende remmen, slechte wegen en lantarenpalen op de middenstreep van een tweebaansweg.

 2. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  Grote klasse. Weer 40 meer dan vorig jaar. Bestaan domme Thai. Ja, Bestaan er vreselijke domme Thai. Ja, en ze willen en zullen het nooit leren en dan kan de regering blaten wat ze willen. Volgend jaar worden het er gewoon weer meer….

 3. l.lagemaat zegt op

  In Nederland werd iemand voor de 6e keer betrapt op het rijden onder invloed, terwijl het rijbewijs al ingenomen was.

  Nu pas werd de auto in beslag genomen!

  Betrapt op het rijden onder invloed?
  Voertuig afpakken voordat er slachtoffers of doden vallen!

 4. Carlo zegt op

  De politie geeft er toch echt niet het goede voorbeeld. Zo een agent het verkeer zien regelen in Phuket een een literfles Chang in de hand waar nog een beetje in was.

  • l.lagemaat zegt op

   Die was natuurlijk in beslag genomen!

   Of zichzelf moed aan het indrinken met dat chaotische verkeer om zich heen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website