In officiële aankondiging geeft de Thaise regering, de bevolking de schuld van de verspreiding van Covid-19 tijdens de derde golf. Thaise burgers hebben te weinig gedaan om dit te voorkomen, zo laat de regering weten.

De regering heeft donderdagavond een officiële aankondiging in de Royal Gazette nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van Covid-19 te beteugelen. Daarin valt te lezen:

Vertaald als:

“.. de meerderheid van de burgers hield zich niet aan de maatregelen … en men is onvoorzichtig geweest.”

Veel analisten en artsen zijn juist van mening dat de regering Prayut niet genoeg heeft gedaan om de derde golf van de pandemie in te perken en zich daarop voor te bereiden. Zo zijn ze kritisch over de volgende punten:

 • Het land niet afsluiten toen de derde golf zich tijdens Songkran aan het opbouwen was en het vrije verkeer van mensen hebben toegestaan, waardoor de ziekte naar elke provincie werd verspreid.
 • Het niet hebben van een duidelijk vaccin strategie dat snel en efficiënt is, wat betekent dat er nu nog maar een minimum aan mensen is gevaccineerd.
 • Door de administratieve rompslomp is het voor particuliere ziekenhuizen bijna onmogelijk om zelf vaccins in te kopen.
 • De regering vertrouwd teveel op de vaccins van Sinovacs en Siam Bioscience.
 • Ministers en andere hooggeplaatsten bezochten ​​uitgaansgelegenheden en nachtclubs waardoor de ziekte zich verder kon verspreiden en vervolgens nam de regering geen actie toen ze weigerde de tijdlijnen bekend te maken.
 • Het openbaar vervoer is teruggebracht zonder te voorzien dat dit zou leiden tot overbevolking op bestaande routes.

De regering heeft tot dusverre niet gereageerd op verzoeken om commentaar. Parlementsleden van de oppositie, politieke experts en het grote publiek hebben echter wekenlang kritische vragen gesteld aan de regering. De nieuwste verklaring waarin het Thaise volk de schuld wordt gegeven van hun mislukkingen, zal het vertrouwen in de regering zeker niet doen toenemen.

Bron: www.thaienquirer.com/

41 reacties op “‘De Thaise bevolking krijgt officieel de schuld van de derde covid golf’”

 1. Rob V. zegt op

  Het simpele plebs is de schuld van alles wat er mis is, en vooral niet de elite. De hoogste kringen zijn wijze heren (soms vrouwen) die zich keurig gedragen en weten wat goed is. Als het plebs nu gewoon eens luisterde…

  (Totaal van het padje af die ‘goede mensen’)

  • Cornelis zegt op

   Las net dat er als gevolg van een Songkranfeestje van de Thaise Minister van Justitie 51 mensen besmet zijn en 1 persoon overleden is aan Covid. Dit als onderbouwing van je commentaar, Rob…….
   https://forum.thaivisa.com/topic/1215635-one-dead51-others-infected-from-thai-justice-ministers-songkran-restaurant-party/

 2. Erik zegt op

  Tuurlijk heeft de bevolking het gedaan! Die hadden maar goed moeten sparen van hun armoe om deze pandemie door te komen zonder de straat op te gaan, en het rijstveld, en de markten, en de familie om eten te kopen of te bedelen. Nee, wat Rob V al zegt, het plebs, Noi, Boi en Ploy met de pet, die zijn schuld.

  Niet die rijken die zich wentelen in peperdure pluche klubs voor duur en mogelijk intiem vertier! Het idee zeg!

  Maar toch is dit bericht ergens nog positief: normaliter hebben wij witneuzen en de buurlanders het gedaan in Thailand…

 3. Bertje zegt op

  Tuurlijk, maar wel toestaan dat er gereisd mag worden voor de songkran….

 4. Rob V. zegt op

  Laat ik de gearceerde tekst direct uit het Thais vertalen:

  “Bovendien waren de meeste burgers ontspannen (letterlijk: คลาย = los laten, de teugels laten vieren, ontspannen) [in hun houding] tegenover de situatie omtrent de betere beheersing van de ziekte. Men was nauwelijks (ไม่ค่อย = amper, bijna nooit, nauwelijks) voorzichtig met zelfbescherming gedurende het begin stadium van de virus uitbraak, waardoor de ziekte zich kon verspreidde naar alle gebieden in het Koninkrijk.”

  • Johnny BG zegt op

   @Rob,

   Ben je het er mee eens dat de titel van dit stukje niet correct is?

   Er wordt gezegd dat het redelijk goed ging maar dat vanwege onvoorzichtigheid het virus toch verspreid is…zoiets is een constatering en geen schuld geven.

   • Rob V. zegt op

    In de Staatscourant staat min of meer ‘de 3de golf ellende komt doordat de meerderheid van de burgers zich niet aan de regels heeft gehouden’. In mijn ogen is dat een beschuldiging. De ambtenaren en heren politici mogen in de eerste plaats eens naar hun beleidsvoering en eigen gedrag kijken. Bijvoorbeeld de aanloop naar Songkraan, of hoe die hotemetoten totaal niet aan social distancing doen. Of je moet de lat leggen op ”zich houden aan alle nationale en internationale officiële Corona regels en adviezen’ , ja dan kun je ‘constateren’ dat zo goed als niemand dat gedaan heeft…

 5. Berrie zegt op

  Volgens mijn Thaise vrouw is de kritiek, zoals in voorgaande reacties, dat de Thaise regering de Thaise bevolking de schuld geeft veel te sterk aangezet. Zij leest in bovenstaande tekst dat uitgelegd wordt dat de besmettingen zijn vergroot omdat er mensen waren met a-symptomatische klachten, onwetend dus dat zij besmet waren en die daardoor anderen de virus hebben doorgegeven, reden waarom mensen zich goed aan de maatregelen moeten houden. Dat laatste is niet gebeurd, zie hier de gevolgen. Een mildere toon, aldus.

  • chris zegt op

   beste Berrie
   De oversterfte in 4 maanden in Thailand in 2020 bedroeg 8,5% en in Nederland (met veel covid problemen) 10%. Het verschil is niet erg groot. Het aan Covid toegeschreven doden in Thailand verklaart 0.45% van deze oversterfte.
   https://www.eastasiaforum.org/2020/08/06/lifting-the-veil-on-thailands-covid-19-success-story/
   Bij testen in de afgelopen weken, overal in Thailand en min of meer at random, blijkt 2-5 % van de mensen Covid te hebben.
   Mijn veronderstellingen nu:
   1. in 2020 zijn meer dan 20.000 Thais overleden aan of met Covid maar niet als zodanig geregisteerd (officieel overleden aan longaandoening, hoge bloeddruk, hartproblemen, diabetes, ouderdom);
   2. minstens 1,5 miljoen inwoners van Thailand hebben Covid of Covid gehad vanaf Januari 2020.
   3. 20.000 doden op 1,5 miljoen Covid gevallen is een sterftepercentage van 1,5 % hetgeen ‘normaal’ is ook voor andere landen.

  • Johnny BG zegt op

   Op iedere regering ter wereld is er kritiek want kritiek hebben is de norm en dat maakt dat er vele manieren zijn om een tekst te willen begrijpen.

   In ieder land is het altijd makkelijk om naar boven te wijzen als het fout gaat maar die paar mensen die de zgn. verantwoordelijkheid dragen zijn in mindere aantal dan de bevolking. Zeggen zij dat alles potdicht gaat dan is het misbruik van macht en als ze zeggen dat de bevolking voorzichtig moet blijven en ontraadt om Songkran te vieren met als gevolg meer besmettingen dan is er te slap opgetreden….

   Het gedrag van de mensen die zo nodig terug naar hun familie moesten met Songkran betaalt zich nu in Bangkok uit in de sluiting van 31 beroepstakken voor 14 dagen zonder dat daar enige compensatie vanuit de regering tegenover staat.
   Na meer dan een jaar interen en onverantwoord gedrag van een deel van de bevolking gaat de rekening uiteindelijk terecht komen bij de mensen met de laagste lonen en is er een loonstijging de komende jaren niet te verwachten want nu weten werkgevers wel beter. Degene die nu werk bij een SME hebben zullen harder moeten gaan werken omdat er geen personeel wordt aangenomen, geen vaste contracten meer voor nieuwkomers indien die toch nodig zijn en vooral zorgen dat er weer vet op de botten komt op de balansen van de bedrijven.
   De gemiddelde pensionado in Thailand heeft er allemaal geen last van en kan zich opmaken voor een baht koers boven de 38/euro. Lekker spenderen en dan komt alles weer goed.

   • ruud zegt op

    Het gedrag van de mensen die zo nodig terug naar hun familie moesten met Songkran…

    Die mensen die zo nodig naar hun familie moesten, zijn vaak maanden lang van hun familie gescheiden geweest en als ze niet met Songkran gaan, kan het ook nog maanden duren, voor ze wel kunnen gaan.
    Verbaast het u, dat die mensen naar hun familie zijn gegaan?

    • Ludo zegt op

     Ja dit verbaast me zeer zeker!

     Hoeveel mensen (in België en Nederland) wachten al meer dan een jaar om hun geliefde in Thailand te kunnen opzoeken?

     Ik wacht ook al meer dan een jaar om mijn familie eens te kunnen bezoeken in mijn thuisland. De huidige situatie laat dit niet toe en ik leg me daar dan ook bij neer. Simpel toch?

     Maar nee, egoïsme is het enige dat telt. Gezond verstand en volksgezondheid is blijkbaar niet meer van tel. Moest iedereen, maar dan ook iedereen eens wat beter nadenken dan was dit virus al lang onder controle.

     • chris zegt op

      Als iedereen beter zou nadenken zouden drugs- en alcoholverslaving, scheidingen, sex met minderjarigen, roken enz enz allemaal niet bestaand.
      Mensen reageren nu eenmaal niet altijd rationeel, ook jij niet.

     • Henk zegt op

      Alhoewel ik het ongeduld en frustratie begrijp van hen die al meer dan een jaar niet naar Thailand kunnen terugkeren, is het toch tevens zo dat de Thaise bevolking het niet aan te smeren is dat zij er de oorzaak van zijn. De Thai doen wat zij doen, en wat zij doen is al decennia zo niet eeuwen aan de gang. Het zou toch te gek zijn dat de Thai worden opgeroepen te gaan zorgen dat Thailand veilig is/wordt, en dus maar thuis moeten blijven, niet zelf naar hun gezin of geliefden, omdat er een stel gepensioneerden in willen reizen? Alsof de situatie in Nederland met Hugo de Jonge en die van België met Frank van den Broucke wel ingegeven wordt door gezond verstand, en volksgezondheid bij hen “meer van tel”?
      Kijk op je heen. Australië legt zware boetes op en de kans op jarenlange gevangenisstraf als nota bene eigen volk vanuit India probeert in te reizen. Ook Europa kent voor een groot aantal landen een inreisverbod. Idem de VS en de VK. Thailand zou dan zich soepeler moeten opstellen terwijl dat land van voren niet weet hoe van achter covid-19 aan te pakken? Schiet toch op, jouw verbazing is eveneens door egoïsme ingegeven. De VRT laat afgelopen dagen een goede slogan zien: heb niet meteen een mening, maar denk eerst na.

    • Johnny BG zegt op

     @ Ruud,

     We leven in 2021. De tijd met Line waar je elkaar gewoon kan zien of gaat het nu ineens over het missen van een knuffelcontact? Egoïstisch en onverantwoord gedrag mijns inzien en de shit is voor een ander. Korte termijn gedachte is nooit goed maar helaas geloven er velen in. Zie de grote schuldenbergen onder deze groep.

   • chris zegt op

    Nee, Johnny BG, kritiek is niet de norm maar kritisch denken zou de norm moeten zijn.
    En gelukkig zijn er mensen als Pieter Omtzigt die kritisch (blijven) denken en proberen de waarheid te achterhalen.
    De overheid (niet in Nederland, niet in Thailand, niet elders) spreekt niet per definitie de waarheid al willen vele mensen dat graag geloven. Datzelfde geldt voor ondernemers en voor vakbonden en voor protesterende studenten.
    Laten we nu eens aannemen dat echt NIEMAND met Songkran naar huis zou zijn gegaan. Zou het virus zich niet veel meer in Bangkok hebben verspreid; zou er wellicht niet een complete lockdown van de hoofdstad, ook het economisch centrum van het land, zijn afgekondigd? Zou dat niet ook voornamelijk ten koste zijn gegaan van de armen in Bangkok, van de SME’s?

    Wat waarschijnlijk na een rondige evaluatie van overheidsbeslissingen na deze pandemie over zal blijven is:
    – dat de overheid niet is voorbereid op dergelijke pandemieen
    – dat gezagsdragers weinig kennis hebben van crisis management
    – dat de overheid eigenlijk alleen adviezen van doktoren heeft opgevolgd en geen oog had voor het feit dat de pandemie ook ernstige gevolgen had/heeft voor vele andere sectoren als de economie en het onderwijs; een beredeneerd risico nemen waser niet bij;
    – dat communicatie vooral gaat over ‘wat niet’ zonder enig perspectief over ‘wat kan en wanneer’ als we ons aan de regels houden
    – dat landen waar burgers vertrouwen hebben in de overheid (en waar de overheid over het algemeen ook betrouwbaar is) zaken soepeler gaan dan in landen waar alle regels moeten worden afgedwongen.

    • Johnny BG zegt op

     Het effect van Songkran reizen is dat vele provincies nu ook beperkingen hebben dus ik zie niet zo goed in waarom dit goed te praten valt. In het algemeen is de zorg wat minder in de provincies en zelf heb je ook de keuze gemaakt om niet richting familie te gaan. Dat laatste had toch een reden?

     • chris zegt op

      Ik praat niks goed maar wijs op de gevolgen van andere beslissingen. Als men niet had gereisd, was het probleem in Bangkok wellicht veel groter dan nu. Bangkok was veel leer met Songkran dus je komt veel minder mensen tegen overal.
      Ik maak mijn eigen afwegingen en die hadden niks met verspreiding te maken maar met de 14 dagen quarantaine.

 6. Jozef zegt op

  En toch moeten de ‘farang’ terug naar 15dagen/14 nachten quarantine. !!
  Maar we mogen al trots zijn dat wij deze keer niet de ‘oorzaak’ genoemd worden.
  Zo erg allemaal voor de Thai die het al niet breed hadden voor de pandemie, sommigen werken zich uit de naad om rond re komen, en de high so, die wrijft zich in de handen, want binnenkort zullen de ‘armen’ hele dagen voor hen zwoegen voor nog maar 200 baht per dag.
  Zo oneerlijk toch, mijn hart breekt,
  Jozef

  • Jacobus zegt op

   Inderdaad Jozef. Het is niet de farang die het virus Thailand binnen brengt. Eind vorig jaar ben ik 15 dagen in quarantaine geweest. Ik ben totaal 4 x negatief op Covid getest. Momenteel heb ik al mijn 2 vaccins Pfizer gehad. En toch besluit de Thaise overheid om de quarantaine periode weer terug te brengen naar 15 dagen. Onbegrijpelijk.

 7. Patje 55 zegt op

  Ondertussen is het weekend van 1 Mei begonnen en Hua Hin is vol met auto’s met BKK kentekens. Terwijl het daar een “dark red zone ” is , het transport van de ziekte is nog maar eens begonnen.

  • janbeute zegt op

   Ik, las dat vele Hua Hiners helemaal niet blij zijn met die hisoos lieden uit Bangkok gedurende het begin van dit aankomende Mei weekend, die in hunner tweede huisje met partys en al het virus weer rustig verder verspreiden.
   In iedergeval mij zien ze daar de komende tijd ook niet verschijnen in hun vele leegstaande hotelkamers.

   Jan Beute.

  • janbeute zegt op

   Dus wederom is weer de vraag wie kontroleert er iets in Thailand.
   Komende uit een darkred zone met wat voor geldende of dringende reden dan op reis naar HuaHin gedurende dit weekend.
   Moet toch bij iemand een lichtje gaan branden, dacht ik zo bij mezelf.

   Jan Beute.

  • Jack zegt op

   Hua hin is a red zone en niet dark red,
   Daarbij heeft hua hin bewezen dat het het virus redelijk onder controle heeft in vergelijking met andere “hot spots”

   • Patje55 zegt op

    Jack, ik heb het over degenen die uit een Dark Red Zone naar HH komen en dus de ziekte importeren naar HH . De maatregelen die de gemeente neemt of heeft genomen zijn dan niet van tel vermits men besmetting invoert, zie de plaatselijke Maja disco die een serieuze haard is geweest voor het verspreiden.

   • janbeute zegt op

    Beste Jack, zoals ik schreef KOMENDE UIT een DarkRed zone,en Bangkok is een Dark Red zone.

    Jan Beute.

 8. chris zegt op

  Ik ben het geheel eens met de verklaring van de regering en dat bedoel ik niet sarcastisch. Maar zoals gebruikelijk vertellen politici niet het hele verhaal (zodat zij niet hoeven te liegen) en vertellen ook niet de redenen waarom zaken gaan zoals ze gaan. Laat ik hen een handje helpen:
  1. natuurlijk zijn leden van de maatschappelijke elite ook Thais en ook daar zien we dat enkelen van hen zich niet aan de regels houden. De PM zelf heeft een boete gekregen voor het niet dragen van een masker. Nou vraag ik je. Hij zou toch het goede voorbeeld moeten geven.
  2. De regels waar men zich aan te houden had/heeft veranderen nogal eens: per dag, per district en de communicatie daarover verdient niet de schoonheidsprijs. Dus als mensen zich niet aan de regels houden is dat wellicht omdat zij niet eenduidig zijn. En omdat sommige regels (zoals de quarantaine in bijna alle districten met Songkran ingingen op 10 april, waren er al veel Thais op weg op 9 April) was het niet zo moelijk om de regels te ontduiken. Het virus wist ook dat het moest wachten tot 10 April.
  3. Als Thaise regering zou men moeten weten dat de eigen geloofwaardigheid zo laag is dat alle regels streng (hoge boetes) en strikt (24 uur per dag, geen excuses, geen corruptie) moeten worden gecontroleerd. Op dat gebied is Thailand niet zo sterk en dan druk ik mij eufemistisch uit. Dat de bevolking zich merendeels niet aan de regels houdt is eigenlijk meer regel dan uitzondering. Geldt niet alleen voor Covid maar voor eigenlijk alle regels. Dat maakt Thailand voor menigeen zo’n prachtig land. En nu zo’n ziek land.
  4.Ik heb eigenlijk nog nooit 1 persoon gezien die de regels van het gezichtsmasker voor de volle 100% volgt. Die zijn namelijk: handen waasen voordat je het masker opzet, altijd ONMIDDELLIJK handen wassen als je je masker aanraakt (kijk eens op TV hoe politici dat doen) en als je het afzet, onmiddellijk deponeren in een zak die je onmiddellijk sluit en vervolgens meteen je handen wassen.

  Conclusie: niet het merendeel van de bevolking volgt de regels niet maar NIEMAND volgt de regels voor de volle 100% nu een masker verplicht is. Dat had de PM moeten zeggen.

 9. William zegt op

  Waarbij de coronavirusziekte 2019 een nieuwe uitbraak had in april 2021, tijdens de vakantieperiode, in deze ronde vertoonden mensen met de ziekte geen symptomen of vertoonden zeer weinig symptomen in de vroege stadia.
  Ontspannen met de situatie van betere controle van de ziekte, waar in het verleden enkele voorzorgsmaatregelen werden genomen om vroege uitbraken van de epidemie te voorkomen, kon de ziekte zich verspreidde naar alle gebieden van het Koninkrijk, met dagelijkse infecties en sterfgevallen.

  Google translate
  De redactie heeft het aardig goed.
  Net als sommige punten van analisten en artsen.
  Het is overal wat of zijn sommige heren er van overtuigd dat het in Nederland allemaal geweldig gaat……………………

 10. michael siam zegt op

  Vermakelijk om te lezen hoe over de hele wereld alle leugens worden uitgebraakt in alle talen en erop neer komen dat de bevolking “het”gedaan heeft.wat heeft de Thaise bevolking dan wel gedaan ? Er zijn 69 mensen overleden aan de WUHAN griep vorig jaar en daarvoor moet de bevolking massaal failliet gaan, natuurlijk komt de politiek er goed vanaf want zij doen altijd hun best. In Nederland zijn de leugens net zo walgelijk en word de horeca en het MKB de grond in getrapt. Nee,Jumbo,Albert Heijn en Gall &Gall natuurlijk niet maar wel de kroeg en de sportschool want het virus heeft blijkbaar voorkeur voor bepaalde gebouwen. Hopelijk pikt de Thaise bevolking het niet langer en komt het in opstand.

  • ruud zegt op

   Hoe stelt u zich de voedselvoorziening van een land voor, als alle winkels gesloten worden?

   • FrankyR zegt op

    In Turkije kregen mensen drie dagen de tijd, want daarna werden ook de supermarkten gesloten voor 8 dagen!

    Zo dus!

    Mvg,

    Franky

    • chris zegt op

     “Goed idee” (maar niet echt)
     Eerst lange rijen in de supermarkten creeren met optimale voorwaarden voor het virus om zich te verspreiden. Vervolgens deze besmette personen 8 dagen in huis opsluiten zodat zij alle familieleden kunnen aansteken.
     Wie bedenkt zoiets?

 11. Jacqueline zegt op

  Iedereen in Thailand steekt de besmettingen op een ander , de falang , de Birmaanse vluchteling , de toerist , de rijke Thai of de arme onwetende Thai .
  De versoepelingen , Songkram en het openbaar vervoer .
  Feit is , dat ze nog nergens op de wereld corona helemaal hebben overwonnen , als nog niet een groot deel is ingeënt zoals in bv Gibraltar e.a.
  En niemand weet nog of dat voldoende is in de toekomst .
  Jacqueline

 12. lung zegt op

  Het is altijd het zelfde liedje. Het zijn de brave burgers. Ja inderdaad. We horen het hier in Belgenland net hetzelfde. Het zou absoluut dom zijn om iedereen over de zelfde kam te scheren. De politici zijn even schuldig en zelfs nog meer.

 13. De Bruin P B zegt op

  Velen nog steeds nooit gehoord van:
  1 beschuldigende vinger wijst naar een ander, maar liefst 3 wijzen terug richting afzender.
  Duidelijker kan dit toch niet?!

 14. G.J. Krol zegt op

  Als je het heel cynisch wilt bekijken, zorgt de regering wel voor een radicale oplossing. Het aantal zelfdodingen neemt door deze ellende alleen maar toe. In mijn eigen kennissenkring zijn mensen die serieus overwegen er een eind aan te maken.

  Dat mensen die naar Thailand gaan 14 dagen in quarantaine gaan vind ik prima, maar ik vind het ronduit asociaal om de eigen bevolking op te zadelen met reisrestricties terwijl door het wegvallen van werk en inkomen de huur niet meer betaald kan worden.
  Gelukkig heeft niet iedereen in Thailand dat probleem. Er zijn nog altijd mensen die een stuk strand schoon kunnen laten vegen om even een duik te nemen. De modale Thai heeft daar alle begrip voor.

 15. Bert zegt op

  Denk dat de “gewone Thai” zich ook niet zo snel laat testen.
  Niemand zit denk ik te wachten op opname in een verplicht quarantaine-ziekenhuis.
  14 dagen opgesloten met totaal onbekende en niet kunnen werken (= geen inkomsten)
  Ik denk dat men zich pas laat testen als het eigenlijk te laat is en de besmetting al ruim heef toegeslagen.

 16. fred zegt op

  Zoals overal is de grote oorzaak eenvoudigweg het gedrag van de mensen. Moesten mensen hun gedrag wat willen aanpassen zouden veel maatregelen zelfs niet hoeven. Ik zie alle dagen taferelen waarbij ik me de vraag stel of dat die mensen wel al ooit hebben gehoord over covid-19 ? Als ik ze bezig zie denk ik eerlijk gezegd van niet.

  Ik moet zeggen dat de samenleving me het laatste jaar zeer diep heeft teleurgesteld. Ik had er geen idee van hoezeer mensen respectloze onverantwoordelijke en lompe wezens kunnen zijn.

  • Ludo zegt op

   Perfect geformuleerd Fred!

   Dit virus kon al lang onder controle geweest zijn. Als de mensen hun gedrag niet zullen aanpassen dan zie ik geen verbetering de komende maanden. Dit Covid-verhaaltje zal wel blijven aanslepen tot volgend jaar.

   Hierboven lees ik zelfs dat er hier leden zijn die het er mee eens zijn dat er heel wat Thai hun familie opgezocht hebben voor het Songkrang festival. Het zijn net die leden die je kan catalogeren onder de groep die jij benoemt in je laatste zin. Spijtig maar helaas.

  • ruud zegt op

   Het gedrag van mensen?…

   Laten we met het gedrag van de overheid beginnen.
   Waarom is de overheid niet snel begonnen met het vaccineren?
   Het antwoord zal ongetwijfeld geld zijn.
   Als de overheid op tijd was begonnen met vaccineren, dan zou het probleem veel kleiner zijn geweest.
   Net als in Nederland trouwens.

   En de maatregelen voor de bevolking.
   De temperatuur meten, maar die handthermometers werken niet zoals men denkt.
   Mijn temperatuur geeft regelmatig zo’n 34 graden aan.
   Prima roept men dan, geen Covid, zelfs als ik het ziekenhuis binnenloop. (in plaats van me in een bed op de eerste hulp te stoppen)
   12% van de mensen die besmet is met Covid heeft geen koorts.
   Besmetting via winkelwagentjes is nog nooit geconstateerd in Nederland voor zover mij bekend, maar in Thailand wel overal je handen reinigen, waarbij ik mij afvraag of je daarbij de huidvriendelijke bacterie-en niet om zeep helpt en daarmee plaats maakt voor een wat minder vriendelijke soort.
   1 op de 1000 mensen met Covid is (in Nederland) buiten besmet, maar wel buiten met mondkapjes rondlopen, die geld kosten en dus niet enthousiast worden vervangen, met mogelijke gezondheidsklachten als gevolg.

   Laat de overheid eerst maar eens gaan kijken welke maatregelen echt zinnig zijn.

 17. peter zegt op

  Het ging best goed in Thailand, echter kwam het tot een uitbraak in BK.
  Myanmar mensen geïmporteerd voor werk met covid. Dat is duidelijk corruptie, een overtreding.
  Zij zijn dus nooit in quarantaine geweest, zoals farangs dat wel moeten.

  Mijn vrouw (Thaise officier en alle Thaise overheidsfunctionarissen) kreeg zelfs extra vakantie dagen om te gaan reizen door Thailand. Niet dat ze dit gedaan heeft, want ze is als de dood voor corona.
  Dit speciaal om economie wat te laten draaien.

  Zoals reeds gemeld, een feestje van justitie, 52 mensen besmet en 1 dood. Zou Nederland kunnen zijn.
  Wat doet Grapperhaus nog in de regering? Is bekeurd, krijgt dus een strafblad aan zijn kont en derhalve geen vog, dus niet werken bij overheid. Uitzondering positie, weer gerotzooi?
  De koning, heeft hij een bekeuring gekregen en een strafblad? Als rolmodel heeft hij het aardig af laten weten.

  Mocht ook een verhaal lezen over een Thaise vrouw, covid besmet, wist ze, stapt in vliegtuig voor binnenlandse reis. Geen controle bij instap? Maar bij uitstap kwam het op eoa manier aan het daglicht. Tja, ok.

  Na de uitbraak had Prayut bevolen Thaise officieren meer thuis te laten werken, dat duurde ook nog zo’n 1-2 weken voordat het gebeurde.
  De Thai komen steeds meer in rep en roer door de stijging en zijn als de dood voor covid.
  Vreemd is dat er per dag meer doden vallen in het verkeer door verkeer handelingen en daar niets mee wordt gedaan door de Thai.

  Prayut mag eerst wel eens naar zichzelf kijken voordat hij gaat beschuldigen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website