(ivandan / Shutterstock.com)

De stranden zijn verlaten, de go-go-bars staan ​​leeg en het cabaret met ladyboys heeft hun deuren gesloten. In de toeristische hotspot Pattaya is niets meer hetzelfde na de wereldwijde reisbeperkingen door de coronavirus pandemie.

In een van ‘s werelds beroemdste – sommigen zeggen beruchtste – badplaatsen is de economische verwoesting onbeschrijfelijk. Ondernemers zeggen dat ze dit de afgelopen 40 jaar nog niet hebben gezien.

“Onze organisatie heeft alles voor 100% stopgezet. Pattaya is een toeristenstad, daar moeten we van leven. De hele stad wordt nu getroffen door het virus”, vertelde Pawin Phettrakul, directeur van het Alcazar Cabaret Show. In normale tijden trekt het theater – met dansende ladyboys in prachtige kostuums  – dagelijks meer dan duizend toeristen, nu zijn het er nul. Alcazar Cabaret is nu nog niet van plan al het personeel te ontslaan, maar de toekomst lijkt somber.

Thailand is voor ongeveer 12% van zijn BBP afhankelijk van toerisme, echter in Pattaya draait bijna de hele economie op tijdelijke bezoekers. De badplaats zag in 2018 meer dan 15 miljoen toeristen, volgens het Chonburi Provincial Statistical Report 2019, dat was al een daling van 20% ten opzichte van het voorgaande jaar.

“Ik kan zeggen dat dit het ergste is dat Pattaya ooit heeft meegemaakt. En in de afgelopen twee tot drie weken zijn al zoveel bedrijven failliet gegaan of gesloten vanwege het coronavirus,” zei Roy Fu Wanlong, een bedrijfseigenaar in Pattaya.

De stad heeft de afgelopen jaren geprobeerd haar imago te verbeteren en heeft juist de gezinsvriendelijke amusement in de stad gepromoot. Nu is het altijd levendige Pattaya veranderd in een spookstad.

Video: Pattaya after declaration of emergency

Bekijk hier de video:

8 reacties op “Coronacrisis transformeert Pattaya tot spookstad (video)”

 1. Remy Molenaar zegt op

  Dat is wat je verstaat onder nuttige info. Bedankt

 2. Jacques zegt op

  Het is logisch dat het stadsbeeld er zo uit komt te zien als je vanwege het corona virus de bedrijvigheid sluit.
  Dat is op veel plekken en in veel landen waar te nemen. Het heeft een tijdelijk karakter mag ik hopen en is hoe dan ook naar voor velen die hun inkomsten zien verdwijnen en verschrikkelijk voor hen die het niet overleven of voor hun leven lang erg ziek blijven. Een belangrijk facet in het leven is de gezondheid van de mensheid. Door onhygiënisch gedoe van die Chinezen, maar had ook in Bangkok op een wet market kunnen ontstaan, is de wereld vergeven met dit virus. Een ramp waarvan de rekening de Chinezen niet zou ontsieren. Ze zijn en blijven verantwoordelijk voor hun hygiëne en gaan er prat op dat zij nu de wereld, althans de landen waar zij een belang in hebben of denken te kunnen hebben, ondersteunen. Niets is wat het lijkt en de dubbele agenda ligt er duimen dik bovenop. Hypocriet gedrag. Het vooruitzicht om wereldleider te gaan worden en daarmede Amerika (USA) te verslaan lonkt aan de horizon. Wat de gezondheid betreft is matiging en het sluiten van de vele bars en de seksbusiness nog het enige lichtpuntje wat er uit voorkomt wat mij betreft. Hier kunnen we makkelijk zonder en ook daar komen vele ziektes uit voort.

  • johny zegt op

   Sorry, maar helemaal niet mee eens. Er gaat enorm veel collateral damage zijn. Thailand schiet met een kanon naar een mug.

 3. paul zegt op

  ik zou 17 maart voor 4 weken naar Pattaya gaan.
  Ben blij dat er 17 maart een negatief reisadvies werd afgekondigd.
  Had ik daar gezeten. Dan maar thuis zitten

 4. l.lagemaat zegt op

  De omgeving waar Joseph verblijft is aanmerkelijk rustiger dan vanaf de Pattaya Klang aan de kust richting
  Beer Bar.
  Opvallend dat er hele groepen mensen bij elkaar zitten zonder mondkapje.Het laatste gedeelte van de Beach Road is nog steeds niet af!
  Zelfs de smalle Street Arab was donker en stil en dat wil wat zeggen.
  Voordat het een en ander in Pattaya weer gaat functioneren, schat ik in op eind mei!

 5. Eddy Coolen zegt op

  Hoe erg gelukkig ben ik net op tijd terug gekomen uit het prachtige Thailand

 6. Harrie zegt op

  Jacques jij wilt zeker een spookstad van pattaya maken daar heb je geen virussen voor nodig op jouw manier.
  Zonder al het toerisme is Pattaya immers te dode opgeschreven hotrels restaurants eigenlijk alles gaat failliet omdat Pattaya alleen kan bestaan van vele miljoenen toeristen per jaar.
  En zonder Bars, erotisch gedoe ed komen er heel wat minder.
  Toegegeven niet alles moet zomaar kunnen, geen dwang afzetting oplichterij noem maar op.
  Dat alles moet er niet zijn. Maar als jij doelt op een leuke stad voor familievakanties dan heb je het mis.
  Wie gaat er immers met zijn gezin van ouders met kinderen naar? een stad toe met vakantie niemand toch?
  Mensen met een gezin gaan naar resorts, vakntieparken, bungalows en noem maar op .
  Ook in Pattaya kun je veel dingen doen die niet op het ge-ente slechte beeld slaan dat onwetende mensen van Pattaya vormen of denken te hebben.
  Zelf ben ik er 3 keer geweest de laatste keer was in 2009. Ik volg Thailandblog al heel lang.
  Evenals dat ik een bejaard echtpaar ken (beiden bijna 80) die jaarlijks 3 maanden naar Pattaya gaan.
  En ik denk echt niet dat ze dat zullen doen om wat jij beweert. Zelf ging ik ook niet om jouw redenaties van toerisme om die redenen daar naar toe, ik ben echt niet hypocriet, maar ik vond het wel fijn om gelijk een van de eerste dagen al een leuke thaise meid te zoeken die me op mijn gehele verdere vakantie daar overal heen bracht en zelfs me hielp geld uit te sparen met het vervoer, aankopen, en eigenlijk met alle taalbarrieres want hoewel ik uitstekend engels spreek is dat bij de thai lang niet altijd de beste taal.

  Wat het Corona virus betreft ik vind het verschrikkelijk zowel daar als ook hier is het waardeloosmaar daar
  is de ramp voor de gewonew bevolking nog groter omdat zij daar geen uitkeringenstelsel of subsidies kennen. Ik wens iedereen sterkte toe daar alle Thai en ook de expats.

  P.S dat de chinezen verantwoordelijk zijn voor de late melding van het uitbreken staat allang vast maar welke overheid durft china financieel aansprakelijk te stelklen nu dat is de vraag.ZE durven hte nu zelfs nog an om meer dan de helft van gelevrde 1,5 mondkapjes van een heel slechte stat af te leveren hier.
  Kun je zien dat ze echt geen wereldmacht zijn en ook nooit zullen worden ze zijn veel te slordig daarvoor.

  ,

 7. Gerard zegt op

  Triest gezicht , Pattaya zoals ik het nog nooit heb gezien.
  En niks geen regelingen voor de werkende medemens en ondernemers!
  Zal het ooit nog terugkeren naar wat het was tot begin 2020?…
  Ik wens alle mensen , waar dan ook , een goede gezondheid toe!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website