De Minority Rights Group International, de People’s Empowerment Foundation en Idio Films hebben de handen in elkaar geslagen om een ontroerende korte film ‘Dialect So-So’ te produceren. De film wil het succes benadrukken van de dialoog en vrede tussen de Thais-Chinees-boeddhistische minderheid en hun Maleisische moslimburen in tijden van voortdurende opstand en conflicten in het diepe zuiden van Thailand.

De Belgische ambassade heeft de Minority Rights Group gesteund bij het produceren van deze film en beveelt iedereen van harte aan deze documentaire te bekijken om een beter begrip te krijgen van hoe gemeenschappen van mensen met diepgaande culturele en religieuze verschillen kunnen bijdragen aan de opbouw van een samenleving die vreedzaam en respectvol is voor iedereen.

U kunt de documentaire van slechts een kleine tien minuten hieronder bekijken.

Bij het plaatsen van de film op You Tube wordt nog het volgende vermeld: Thaise burgers weten weinig over de echte ervaringen van mensen in de zuidelijke grensprovincies van Thailand. De regio wordt al tenminste sinds 2004 geteisterd door een sudderend gewelddadig conflict, maar de mainstream-media in Thailand hebben vaak een vereenvoudigd en zelfs vertekend beeld gegeven van de gebeurtenissen. Om een dergelijke misrepresentatie van het probleem aan te pakken presenteert IDIO Films Dialect So-So – een korte documentaire die de echte verhalen vertelt van mensen die in het diepe zuiden van Thailand wonen. Met respect voor diversiteit, menselijke waardigheid en geloof belichamen de gefilmde bewoners waarden die hen in staat stelden een maatschappij op te bouwen die vreedzaam en respectvol kan zijn voor iedereen.

Bron: Facebook pagina van de Belgische ambassade in Bangkok

1 reactie op “Belgische ambassade steunt film over dialoog en respect in diepe zuiden Thailand”

  1. Jacques zegt op

    Het filmpje net bekeken, maar ik weet niet wat dit bijdraagt aan de veranderingen die in het zuiden hebben plaatsgevonden. Een oude familie die zich de tijd van vroeger herinnert??? Ouderen (boeddhisten) die in dienst zijn van de moslimgemeenschap en dat acceptabel vinden. Dat ook daar de meerderheid van de lokale bevolking nog wel overweg kan gaan met anders gelovigen is een goed teken maar ook bedrieglijk want het gevaar loert daar wel degelijk en kan een ieder treffen.

    De laatste jaren is er ontzettend veel gebeurd wat het daglicht niet kan velen. Veel inwoners meest van andere origine dan de moslim groep zijn er vermoord. Ik weet nog jaren geleden reisde ik met de trein van Bangkok naar Phuket en kwam in gesprek met een politieagent, die voor een periode dienst moest doen in het zuiden. Ten tijden werden daar niet moslim leraren doodgeschoten en de nog levenden kregen lijfwachten mee van de school naar huis etc. Hij was daar niet blij mee en dan druk ik mij zeer milt uit. Negatief reisadvies al langere tijd. Het is duidelijk dat het fanatieke criminele moslim deel van de mensheid daar met geweld provincies wil, waar er geen plek is voor anders gelovigen of ongelovigen. Dat is volgens deze groep gestoorde mensen de ware interpretatie van de Koran. Het moslim geloof op hun fanatieke manier geïnterpreteerd en verder is er niets dan mensen die getypeerd kunnen worden als onrein vanwege andere denkwijze. Die moeten dus weg daarvandaan. Te zot voor woorden wat zich daar nog afspeelt. Dit in navolging wat er in Saudi Arabië plaatsvindt. Daar komen ook ongelovigen en anders gelovigen Mekka niet in en ziet men ze liever niet. Je zult maar behept zijn met die zuidelijke provincies en dit gedoe. Dan is het in Maleisië beter uit te houden als buitenlander en anders gelovige. Maar misschien is dit ook wel nepnieuws. Wie weet het nog heden ten dagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website