Zet het vast in je agenda: op 28 september is het de Nationale vlaggendag in Thailand. Deze datum herdenkt de verjaardag van de huidige driekleurige Thaise vlag die op september 1917 door koning Rama VI werd ingevoerd.

Tegenwoordig vertegenwoordigen de kleuren van de Thaise vlag drie van belangrijke instituten voor het Thaise volk; natie, religie en monarchie. Rood vertegenwoordigd het bloed dat werd vergoten om het land vrij en onafhankelijk te houden. Wit staat voor religie. Sommigen zullen beweren dat wit specifiek betrekking heeft op de zuiverheid van het boeddhisme, terwijl anderen zullen zeggen dat het wit in de vlag alle religies vertegenwoordigt die in Thailand aanwezig zijn en niet alleen het boeddhisme. De kleur blauw in de Thaise vlag symboliseert de monarchie in Thailand.

De Thaise vlag kan zelfstandig wapperen in de wind of samen met andere vlaggen, zoals de gele vlag met het koninklijke insigne. Geel is de kleur van wijlen Koning Bhumibol Adulyadej omdat hij op een maandag werd geboren. dat geldt ook voor de huidige koning Rama X. Koningin moeder Sirikit heeft haar eigen vlag in de kleur blauw is (ze werd geboren op een vrijdag).

Niet alle gele vlaggen vertegenwoordigen de koning. Bij tempels en festivals is het gebruikelijk om een ​​Thaise vlag te zien naast een gele vlag met een rond symbool erop. Dit is een boeddhistische vlag en de cirkel is de Dharmachakra, ook wel bekend als het Wheel of Life of Wheel of Doctrine.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website