Muay Thai wedstrijden in Ayutthaya (nattanan726 / Shutterstock.com)

In Thailand is 17 maart de dag waarop de liefhebbers van Thaiboksen (Muay Thai) stilstaan bij deze sport. Het is geen officiële feestdag, maar er zijn evenementen in verschillende Muay Thai-stadions en trainingskampen. Tevens is het een dag met een bijzondere betekenis voor de stad Ayutthaya, de thuisbasis van de legendarische Thaibokser Nai Khanom Tom.

Een standbeeld van Nai Khanom Tom staat in Ayutthaya (op het provinciale sportveld) en tijdens deze dag zullen Thaise boksers en de locals hun respect betuigen aan de held van de geboortestad door zijn standbeeld te draperen met bloemenslingers.

Gringo schreef al eerder een verhaal over deze legende:

Muay Thai: de legende van Nai Khanom Tom

Festiviteiten in Ayutthaya

De Nationale Muay Thai-dag is een groot evenement in Ayutthaya en de stad organiseert een jaarlijks festival van een week, met als hoogtepunt 17 maart. Er zijn meerdere wedstrijden met Thaiboksers en vechtsporters van over de hele wereld.

Standbeeld van Thaibokser Nai Khanom Tom (kwanchai / Shutterstock.com)

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website