Velen hebben met smacht uitgekeken naar deze datum: 1 juni. Zowel in Thailand als in Nederland (in Belgie lopen de huidige coronaregels door tot 7 juni) worden de lockdown maatregelen verder afgeschaald. Daar komt bij dat het prachtig weer in Nederland is en de terrassen om 12.00 uur open mogen gaan.

Iedereen is inmiddels coronamoe en we willen graag weer terug naar het normale leven. Vandaag wordt in Nederland een grote stap gezet. Restaurants, cafés, theaters, concertzalen, musea, monumenten en bioscopen mogen om 12.00 uur weer open. Het openbaar vervoer gaat volgens de normale dienstregeling rijden. Reizigers moeten wel verplicht een mondkapje dragen. De meeste middelbare scholieren gaan vanaf dinsdag weer naar school.

Thailand

Ook in Thailand gaat men zoetjesaan weer terug naar het normale leven. Reizen tussen de provincies mag weer. Massagesalons, bioscopen en stranden gaan weer open. Op Phuket  worden de havens en de toegangswegen naar het eiland weer heropend. De luchthaven van Phuket blijft wel gesloten voor internationale passagiersvluchten.

Uit een Nida poll blijkt dat veel Thai zich minder zorgen maken over Covid-19 nu het aantal besmettingen de afgelopen weken is gedaald. Minder Thai dragen mondkapjes, en het afstand houden op openbare plaatsen, zoals op versmarkten en in bussen schiet er vaak bij in.

De Thaise regering meld vandaag 1 nieuwe besmetting en geen sterfgevallen, waardoor het totale aantal infecties sinds januari  op 3.082 komt en het aantal doden op 57. De nieuwe besmettingen van de afgelopen week hebben vrijwel allemaal te maken met Thai die terug keren uit het buitenland.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “1 juni Pinkstermaandag 2020: Er mag weer meer!”

 1. mat zegt op

  Maar een pilsje bij het dinner mag niet, een massage wel. Waar kom je dichter bij elkaar dan bij een massage? Wat is er op tegen om een pilsje of wijntje te drinken als je uit gaat eten? kan iemand mij dat uitleggen?

 2. Fons zegt op

  Stranden zijn weer open in Thailand. Je mag alleen lopen over het strand en niet zwemmen. Je eigen meegenomen biertje drinken mag Ook niet.

  • jos zegt op

   Hahahaahiaaa! ik zie dan, sinds begin Mei niks anders dan overtreders in Khao Takiab, strand en zwemmen geen prob, zelfs samenhokken zonder de 1,5mtr afstand en dan verdoken drinken, allerhande alooi! Ik zie dit, maar waar zijn ze, die dat dit moeten controleren? och ja, braaf blijven en beleefd zijn, want wij te gast hier in dit land!

 3. Jan S zegt op

  Inderdaad stom dat er geen alcohol gedronken mag worden.
  Van der Valk zei destijds: ze eten me arm maar drinken me rijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website