Thailand maakt zich op voor zware regenval en stormachtig weer. De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft op 14 juli een weerswaarschuwing afgegeven. Van 16 tot 20 juli wordt er een krachtige moesson trog verwacht die een groot deel van het land zal treffen en tot wijdverspreide zware regenbuien zal leiden.

Volgens de weerdienst zal de moesson trog zich geleidelijk van het noorden naar het noordoosten en de hoger gelegen centrale regio verplaatsen voordat deze verandert in een actief lagedrukgebied boven de bovenste Zuid-Chinese Zee. Daarnaast zal een vrij krachtige zuidwestelijke moesson heersen over de Andaman Zee, het zuiden en de Golf.

Ambtenaren hebben aangegeven dat de verwachte omstandigheden zullen resulteren in zware regenval in heel Thailand, waarbij geïsoleerde gebieden zeer zware stortbuien zullen ervaren in het noorden, het noordoosten en de centrale regio, waaronder Bangkok en de omliggende gebieden, het oosten en het zuiden.

De TMD heeft een waarschuwing afgegeven voor zware weersomstandigheden die kunnen leiden tot landverschuivingen en overstromingen, vooral langs waterwegen en in laaggelegen gebieden. Bewoners worden geadviseerd om voorzichtig te zijn en alert te blijven tijdens stormen. Automobilisten worden geadviseerd extra voorzichtig te zijn op de wegen om hun veiligheid en die van anderen te waarborgen.

Naast de zware regenval zullen de Andaman Zee en de bovenste Golf te maken krijgen met harde wind en golven die hoogten van 2-3 meter bereiken. Onweersbuien kunnen golven veroorzaken van meer dan 3 meter. Als voorzorgsmaatregel worden kleine boten in deze gebieden gevraagd om gedurende deze periode aan wal te blijven en op de hoogte te blijven van de weersvoorspellingen.

Bron: NBTWorld

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website