Bewoners in het noorden, noordoosten, centrale vlaktes en het zuiden van Thailand krijgen de komende week te maken met veel regen dankzij een tropische depressie die zich van maandag tot en met donderdag over het land beweegt.

De meteorologische dienst laat weten dat er maandag en dinsdag zware stortbuien in de noordelijke en noordoostelijke provincies zullen vallen. De storm komt vanaf de Zuid-Chinese zee en trekt langzaam naar het noordoosten van Thailand. Bewoners die in overstromingsgevoelige gebieden in het noorden en noordoosten wonen, moeten rekening houden met rivieren die buiten hun oevers treden en aardverschuivingen.

Verder is er sprake van een sterke zuidwestelijke moesson over de Andamanse Zee en de Golf van Thailand. Een stormachtige wind en hoge golven van 2-4 meter worden verwacht in de Andamanse zee. Alle schepen moeten extra voorzichtig zijn, terwijl kleine boten aan land moeten blijven.

In Kanchanaburi stroomde deze week de Vajiralongkorn-dam over door de aanvoer van regenwater uit het Noorden van Thailand.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Regenseizoen in Thailand: Weerswaarschuwing voor 49 provincies”

 1. Joke zegt op

  Ai,

  WIj vertrekken aankomende zondag voor 4.5 maand met onze 3 kinderen naar Thailand en buurlanden.
  Hopelijk valt het wat mee qua regen….
  Nog nooit in het regenseizoen gereisd…
  Welke streken zouden minder regen hebben in de periode aug/sep/begin okt ?

 2. Henk zegt op

  Meestal is het in het noorden wat minder.
  Chiang Mai en verder naar Chiang Rai, Mae Sai en Chiang Saen. Maar het is en blijft het regenseizoen en dus onvoorspelbaar.

 3. fred zegt op

  In principe begint het regenseizoen (april) in het Noorden en zakt dan af naar het zuiden. Uit ondervinding weet ik dat Phuket in september en oktober heel veel regen krijgt te verwerken. Of dit een vast gegeven is zou ik niet beweren.

  • Cornelis zegt op

   In het noorden start het regenseizoen zeker niet in april, maar, normaal gesproken, in juni.

 4. Janneke zegt op

  Wij komen net van Koh Phangan, dit eiland staat samen met de buureilanden goed bekend qua weer in
  Augustus. Het viel ons tegen, weinig zon en heel veel wind aan de westkust. Het blijft dus lastig te voorspellen. Neem ruim de tijd voor de reizen, boten vallen makkelijk uit en je kan dan in de knoei komen net je terugvlucht.

 5. Frans zegt op

  Ook Khao Yai vermijden, resorts

  Overstromingen door water uit de bergen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website