Overstromingen in Hua Hin (foto’s)

Door Redactie
Geplaatst in Weer en klimaat
Tags: ,
22 november 2017

Gisteren schreven wij al over de overstromingen in Hua Hin na overvloedige regenval. Vandaag een aantal foto’s die duidelijk maken hoe ernstig de situatie was.

 

 

 

 

 

 

 

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Overstromingen in Hua Hin (foto’s)”

 1. Jacques zegt op

  Ik wist niet dat het in Hua Hin zo slecht gesteld was met de afwatering. Ben er vaak geweest en bijna een woning gekocht net over het spoor. Nooit waterproblemen bemerkt. Ik wens de betrokkenen sterkte en hopelijk komt hier een oplossing voor, maar we weten doorgaans waaraan het ligt en wat geld kost, m.b.t., de verbeteringen, duurt meestal lang, of er komt niets van terecht.

  • Khun Peter zegt op

   Ik denk niet dat het zo slecht gesteld is in Hua Hin, volgens mij is dit niet eerder voorgekomen op deze schaal. Overigens heeft Hua Hin naar mijn weten ook de meeste zonuren van het land, dus……

   • Martin zegt op

    Het is altijd zo geweest na zoveel jaren {14} die ik heb doorgebracht in deze periode, is wat de water overlast betreft niets veranderd en door de hoeveelheid zon die Hua Hin krijgt is het van korte duur zodat de wateroverlast over een paar dagen tot het verleden behoord.

   • Maike zegt op

    Wel hoor. 4 jaar geleden ook overstromingen meegemaakt in Hua Hin Van de voorloper van de storm die daarna over de Philippijnen ging. Toen stond de straat voor the Market
    Village ook onder. En die zonuren waren in de weken van 1 tot 15 november niet altijd aanwezig.

 2. Sjaak S zegt op

  Ik reed vandaag in de buurt van Pranburi om te kijken hoe het daar gesteld was. Niet dat ik daarvoor speciaal naar buiten ging, maar ik moest ergens zijn, dus maakte ik een omweg. Er was een stuk weg dat naar Pak Nam Pran leidt en daar stond de straat nog 30 centimeter onder water. Links en rechts huizen, die niet verhoogd waren.. deze bewoners hadden het water in het huis staan.
  Op twee plekken kon ik niet doorrijden (ik rijd op een Honda PCX) omdat het water nog te hoog was. En dat is nu een dag na de zware regens. Ik vraag me af hoe het er uit gezien heeft, toen het pas geregend had. Zelfs daar waar wij wonen, iets hogerop, waren er overstromingen.

  Wat Hua Hin betreft: ik denk niet dat de afwatering zo slecht is. Ja met een noodweer zoals dit, kan het niet snel genoeg verwerkt worden. In Nederland weet ik ook van vroeger dat we bij noodweer soms de kelder onder water hadden staan en dat de putdeksels op straat door de druk van het water uit de vloer schoten.
  Hua Hin ligt aan de voet van een heuvelachtig gebied en is verder vrij vlak. Ga je daar in zee, moet je een flink eind lopen om dieper dan een halve meter te komen.
  Dus is het bijna onvermijdelijk dat er hoogstaand water is. Denk ik als leek zo bij mezelf.

 3. Tjulo zegt op

  Wij zijn in Hua Hin
  De ratten in het riool zijn verzopen en weggespoeld de zee in met veel andere troep
  We hebben 6 aangespoelde dooie ratten op het strand zien liggen. Het strand ligt vol met rommel.
  Aan opruimen zijn ze nog niet begonnen

 4. l.lagemaat zegt op

  In Oost Pattaya zie ik vaak bij zware regenbuien hoe de landbouwgronden van de cassave velden naar beneden spoelen de weg op in de roosters verdwijnen.

  Nadat het droog geworden is, ligt langs de kant van de weg nog een bredestrook geel zand en op de roosters grote hoeveelheden vuil.

  Als dat niet tijdig schoongemaakt wordt en de riolering leeggezogen van vuil zullen daar binnen afzienbare tijd weer wateroverlast en overstromingen beginnen ondanks alle nieuw aangelegde rioolsystemen.

  In Zuid Thailand is de wateroverlast volgens het Thaise T.V. journaal ook nog een probleem.

 5. Antoine zegt op

  Voor mij als nederlander is het diep triest dat er sinds een jaar of vijftig zo goed als niets aan gedaan wordt om het voor de gewone thai dragelijk te maken.

  Als hun huizen onder water staan komen ze de schade bijna nooit te boven.
  De schade die aangericht is kunnen ze niet eens herstellen van hun beetje inkomen, dat blijf je jarenlang zien in de huizen.

  Het feit dat de verantwoordelijken alle paar jaren nederlandse bedrijven om raad vragen, die dus het Know-how hebben, draagt ook niet tot verbetering bij. Ze zijn niet van plan de immens hoge kosten te willen betalen, dit geld is nu eenmaal beter besteedt in eigen zak.

 6. jos zegt op

  Hallo, Kan me iemand zeggen waar foto 1 genomen is?
  grt jos


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website