(SOMRERK WITTHAYANANT / Shutterstock.com)

De Meteorological Department (de Thaise KNMI) volgt nauwlettend de ontwikkeling van de tropische storm Conson die naar verwachting deze week de Zuid-Chinese Zee zal binnentrekken. Een trog en de invloed van weer een nieuwe opkomende storm zullen naar verwachting vanaf morgen meer regen veroorzaken in de bovenste oostelijke regio’s van Thailand.

De Meteorological Department heeft voor morgen zware regen voorspeld in de centrale, oostelijke en lagere noordoostelijke regio’s. De tropische storm Conson zal naar verwachting vandaag of morgen Thailand binnentrekken vanuit het centrale gedeelte van de Filippijnen via de Zuid-Chinese Zee.

Provincies in de oostelijke regio, met name Chanthaburi en Trat, moeten zeer alert zijn op mogelijke plotselinge overstromingen. Er is ook een waarschuwing gepost voor Rayong en Chonburi waar zware regenval is te verwachten.

De Thaise hoofdstad Bangkok zal de komende dagen met zware regens te maken krijgen in naar verwachting 70% van het grootstedelijk gebied.

Hevige regenval in de bovenste regionen van Thailand verhoogt nu het waterpeil in de Chao Phraya-rivier en vormt een overstromingsrisico.

Bron: National News Bureau of Thailand (NNT)

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website