Het zuiden van Thailand heeft te lijden onder een dikke laag smog. Deze is afkomstig uit Indonesië waar illegaal bossen worden verbrand om er zo landbouwgrond van te maken. Donderdag zijn op de vliegvelden van Hat Yai, Trang, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat en Koh Samui vijftig vluchten geannuleerd als gevolg van de slechte zichtbaarheid door de smog uit Indonesië.

Vroeg in de ochtend kondigden luchtvaartmaatschappijen aan dat er vluchten zouden vervallen omdat de zichtbaarheid slechts 1 tot 3 kilometer bedroeg. Dat is normaal 5 kilometer. Op Koh Samui konden daarom de piloten geen gebruik maken van hun navigatiesysteem dat een minimum zichtbaarheid van 1.500 meter vereist.

In de provincies Songkhla, Yala, Pattani, Satun en Surat Thani werd de situatie iets beter dankzij regen en het draaien van de windrichting. De  concentratie fijnstof blijft echter hoog en boven het veiligheidsniveau van 120 microgram per kubieke meter. In Songkhla was donderdag de situatie het ergst met 360 microgram, gisteren liep het terug naar 260.

Scholen in het zuiden mogen de deuren sluiten wanneer de concentratie fijn stof boven de 350 uitkomt, heeft de minister van Binnenlandse Zaken gisteren bekend gemaakt.

Bangkok Post meldt dat op vanochtend (zaterdag) het zicht weer normaal is en de vluchten normaal vertrekken.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “50 vluchten in Zuid-Thailand vervallen door smog”

 1. Rene Martin zegt op

  De regentijd had in Kalimantan al moeten beginnen maar hopelijk gaat het daar nu gauw regenen en zal de smog/hoge concentratie fijnstof afnemen. November en december zijn de maanden dat het normaliter heel veel regent in het gebied waar de bossen worden verbrand.

  • Arend Hart zegt op

   Gezonde zuivere lucht is een van de basisvoorwaarden om te leven. Als daar aan getornd wordt is het eind zoek. Wat is er lekkerder dan in de vroege morgen de frisse lucht in te kunnen ademen. In Thailand zijn veel mensen dit vergeten. Zij verbranden als het hun zo uitkomt al het vuil in de open lucht, ook vele voor de gezondheid gevaarlijke stoffen.
   Wat de smog in het zuiden van Thailand betreft. Dit is natuurlijk een schandelijke zaak. Elk jaar weer. Elke regering die iets om zijn bevolking geeft zou hiervan doordrongen moeten zijn. Men is altijd veel te laks hiermee omgegaan. Het is dit jaar wel erger dan andere jaren, maar daarom juist reden om daar voor eens en altijd een einde aan te maken.Gewoon de betreffende palmolie maatschappijen, die verantwoordelijk zijn voor de smog, vervolgen. Tref ze in hun portemonnee. Kleed ze financieel uit, dan laten ze het in het vervolg wel. Wat dat betreft vind ik de samenwerking tussen de landen die elk jaar weer last van de smog ondervinden bedroevend. Natuurlijk is er veel geld te verdienen met de verkoop van palmolie. Helaas lijkt het erop dat men in veel landen in Azie geld belangrijker vindt dan het welzijn van mensen.

 2. Arjen zegt op

  Met 2 weken vertrekken we naar Thailand, hoop echt dat ik niet dagen in de mist zit 🙁


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website